torsdag den 30. december 2010

3 på stribe....

.....nattevagter altså. Skal møde om 1 time. Det har været skønt at have en uge uden vagter; tiden går bare alt for hurtigt når man har fri og vupti, skal man på arbejde igen. Heldigvis er jeg meget glad for mit arbejde og mine arbejdstider, så ikke noget brok herfra.

En lynhurtig update på nogle af de kreative sysler:

er næsten færdig med makkeren til min første strømpe

tørklæde med huller skrider fremad

der er en hue (varmestuestrik) på pindene

har lige lavet en lille taske til mine hæklenåle (håndsyet og med perler og bånd og diverse - tasken er første projekt i den "udfordrings-leg" en kollega og jeg har skudt igang for en uge siden; mere om udfordringerne i et senere indlæg)

Så nu hopper jeg under den varme bruser og gør klar til job - ønsker alle en dejlig næstsidste aften i 2010.

onsdag den 29. december 2010

En skønne dag....

....er det måske mig, der her på bloggen kan skrive, at jeg leder efter en opskrift, der er udfordrende nok til jeg gider lave den. Og måske skriver jeg en dag, at jeg lige strikkede en model med både Aranmønster og Jaquardborter på en weekend. Eller to par strømper mens jeg så en kortfilm :-)

Men her og nu er jeg bare glad for at jeg har strikket en strømpe uden problemer. Og jeg leder efter opskrifter på bluser, der er nemme nok til jeg gider (tør) strikke dem. Og jeg kan overhovedet ikke se film mens jeg strikker medmindre jeg udelukkende strikker ret, som når jeg laver huer på rundpind. Og kommer jeg nogensinde dertil at jeg kan strikke en kompliceret bluse på en weekend? Usandsynligt. Uh, der er lang vej til jeg bliver hardcore-strikker, men er sikker på, at vejen bliver interessant!

tirsdag den 28. december 2010

Nyt garn

Der er kommet en anelse mere garn på lager :-)

Fik et nøgle Kauni i julegave af "Kvik"; havde selv udpeget det, så farven var jo helt rigtig: lilla og grønne nuancer. Det skal bruges til et sjal eller tørklæde med huller (tror I garvede strikkere kalder det oste-sjal/tørklæde, når der er huller i værket) og skal filtes.

Igår var jeg i Ry og handle lidt her. Som altid når jeg kommer i en skøn garnbutik med et flot udvalg, bliver jeg handlingslammet og står bare og nyder!!!!!!! Vil købe det hele, men det rækker pungens indhold ikke til og jeg må være fornuftig og kun købe det jeg kom for.

Og eftersom jeg nu er blevet strømpestrikker, måtte jeg naturligvis have mere strømpegarn og valget faldt på Arwetta; 4 nøgler i glade farver (2 pink, 1 orange og 1 vandmelon eller hvad jeg nu skal kalde den farve) og så mine første Knit Pro strømpepinde (str. 3½). Glæder mig SÅ meget til at tage dem i brug.

Kaunigarnet er nogenlunde fint gengivet farvemæssigt på billederne, men Arwetta er knap så "hidsigt" i farverne i virkeligheden som de fremstår på billederne - nå, pyt, glade farver, synes jeg, og så er det dejligt blødt - det kan da kun blive lækre strømper........                                             

Strømpe-debut

Det går jo meget godt her!
Julen er vel overstået og jeg har strikket min første strømpe nogensinde uden hjælp (det par jeg strikkede for 25 år siden fik jeg jo seriøst meget hjælp til af mormor - måske strikkede jeg bare skaft og fod og overlod hæl og tå til hende?.....husker det ikke nøjagtigt).

Den, strømpen, der lige er kommet af pindene, er endnu alene! Har slået masker op til makkeren og strikket et par cm. Overvejede dog at nøjes med én strømpe for her i huset bliver den anden alligevel væk - måske kører vaskemaskinen på strømper og ikke på strøm?

Nå, tror nu alligevel jeg fortsætter med at strikke strømper! Næste gang dog med dobbelt tråd og på tykkere pinde og ikke med ribstrikket skaft og fod. Synes det går lige lovligt langsomt på pind 2½. Har ikke noget imod at strikke rib, men en hel strømpe.....

Har strikket i Mayflower Strømpegarn.

En strømpe fra pind på fod :-)
Mon den får en makker?

torsdag den 23. december 2010

Så er det på tide at ønske alle en smuk og glædelig jul, så

GLÆDELIG JUL

Jeg skal i den grad hygge mig og nyde at have fri en hel uge; at jeg så skal arbejde nytårsnat plus natten før og efter, betyder ingenting. Lige her og nu glæder jeg mig bare over at have fri og ser frem til mange gode stunder med familien, lange (kolde) gåture med hundene, spandevis af varm kaffe og metervis af garn på pindene. Projekt strømpestrik skydes igang i juledagene; tørklædet med huller skal færdiggøres og så håber jeg da at en af pakkerne indeholder lidt nyt garn....... Vi får se imorgen aften :-)

søndag den 19. december 2010

Store bagedag m.m.

Har ikke rørt mine pinde idag...... Til gengæld har jeg været i køkkenet med min store datter hele dagen og bagt småkager. Vi plejer at gå amok når det kommer til småkagebagning, men i år nøjedes vi med 4 slags: fedtebrød, brikker, brunkager og kokoskorenderkager. 

Fadet de ligger på her har jeg fået af min mormor - jeg synes det er så smukt, at det næsten er ærgerligt at fylde det så man ikke kan se de smukke håndmalede blomster, så jeg fjernede (læs: spiste) nogle af småkagerne og tog et billede, hvor man kan se blomsterne. Var selvfølgelig et smut på plejehjemmet og glæde mormor med besøg og en dåse hjemmebag. Vi hyggede os lidt med minderne om dengang hun lærte mig at strikke.......                                                        

 
Fik taget et par billeder af småkager, garn og bøger idag og man kan jo ikke blive imponeret over billedkvaliteten - her er det så jeg priser mig lykkelig for at være anti-perfektionist (det er jeg simpelthen nødt til at være ellers ville jeg rende rundt og være møg-utilfreds med mig selv og mine kreationer konstant og det gider jeg ikke spilde min tid på).

Har strikket en hue færdig til venindes kæreste og har hæklet nogle armbånd efter denne opskrift. Er superlykkelig for at der er nogle skønne kreative kvinder, der gavmildt deler ud af deres ideer og opskrifter; det er dejligt med al den inspiration.

Sendte iøvrigt en sms med et beskedent ønske til hende her. Jeg ønsker mig et etui til mine strikkepinde og eftersom jeg ikke tror, jeg er gode venner med min egen symaskine (har ikke brugt den endnu, så ved ikke om vi er venner, symaskinen og jeg, men hvis vi er, så er det den første symaskine jeg nogensinde har været på god fod med), synes jeg, Susanne skal kreere sådan et etui til mig...... Farveønske fulgte med i sms´en: orange/lilla/pink (evt. med et strejf af andre farver). Elsker de farver og helst sådan lidt indisk-agtigt i stof og udtryk!!! Ja, ja, jeg skal nok hækle en grydelap som tak........

Apropos symaskinen og hvorfor jeg ikke har afprøvet den endnu: som nævnt har jeg aldrig mødt en symaskine, jeg kunne blive venner med! Eller for at sige det direkte: jeg ejer ikke skyggen af talent for syning.... Fik symaskinen for flere år siden af en veninde, der havde købt den i en discountbutik og blev sur, da hun kom hjem og fandt ud af, at den var trådet forkert fra fabrikkens side.... He, he, så gik hun ned i en rigtig symaskinebutik (eller hvad sådan en shop nu hedder) og købte en møg-dyr maskine og forærede dernæst mig discountudgaven. Måske finder jeg en dag et stykke stof og puster støvet af maskinen og ser om jeg alligevel har fundet en ny ven - er nemlig lidt misundelig på alle jer, der laver så fine ting på jeres maskiner.....

onsdag den 15. december 2010

Måske skulle man lære at læse opskrifter????

Hvorfor mon jeg fik en opskrift med til "Tørklæde med huller"? Måske var meningen at jeg skulle læse opskriften undervejs i strikningen..... Kan så afsløre at det gjorde jeg ikke!! Undrede mig dog lidt over at det ikke så ud som jeg huskede det fra den lækre butik, men i min alder kan man jo nemt bilde sig selv ind at hukommelsen ikke længere er så pålidelig....

Tilfældet ville at jeg kom til at kaste et blik på opskriften efter at have produceret sådan ca. en meter tørklæde og det gik op for mig, at jeg da faktisk havde fulgt lidt af opskriften; nemlig de første 12 pinde som jeg så bare havde gentaget i en uendelighed (hvis en meter er en uendelighed?!). Ups...
Det havde været på sin plads at læse opskriften efter de første 12 pinde og derefter fulgt opskriften for de NÆSTE 12 pinde. Så var jeg sluppet for at trævle op.

Men nu er jeg godt igang igen; denne gang gør jeg det "efter bogen" og måske husker jeg - næste gang jeg går igang med noget efter opskrift - at læse opskriften længere end til pind 12 :-) Men.....der er jo lige det med hukommelsen.................

Der er mange ting at lære for en begynder. Og mange overvejelser at gøre sig. Vil igang med pulsvarmere og strømper også, men har jo store ambitioner om at strikke andet end "de små hurtige", såeh.....

Ingen af billederne viser farverne som de virkelig er - det nederste billede kommer tættest på (billederne viser tørklædet med de rigtige huller efter optrævling).

Garn, garn, garn......

Har købt garn!!!
Var blandt andet i denne vidunderlige butik for første - men absolut ikke sidste - gang. Der er hyggeligt og sindssygt mange fristelser - jeg var nærmest handlingslammet over alle de vidunderlige muligheder, men det lykkedes mig tilsidst at tage en beslutning og udvælge garn og opskrift på et "tørklæde med huller". Garnet er FAME trend fra MARKS & KATTENS og jeg glæder mig til at komme igang med det.

Videre til næste garnbutik hundrede meter derfra. Har tit kigget på DROPS Alpaca, men nu nøjedes jeg ikke med at kigge - købte 5 nøgler som jeg regner med skal resultere i pulsvarmere og halsedisser og andre overskuelige projekter.

For en strikke-novice som mig, der har begrænset garnkendskab, er det ren fryd at stå med nogle af de garner i hånden som jeg hidtil kun har læst om på diverse blogs. Således stod jeg igår for første gang foran en hylde med det smukke Noro garn, som jeg har hørt så meget om - synes virkelig det er smukt, men aner jo ikke en pind (!) om hvordan det er at strikke med - skal helt sikkert prøve det en dag, men indtil jeg får mere erfaring og mod på større projekter, ja, så synes jeg ikke budgettet er til så dyrt garn.....
Nu skal jeg snart igang med tørklæde med huller!!!!!

Har været på biblioteket og hjembragt et dusin bøger om strik og hækling; mange nye projekter er dermed kommet på to-do-listen.

torsdag den 9. december 2010

Nu med blog.......

Velkommen til min blog; spritny og endnu uden interessant indhold, men man skal jo starte et sted......
Hvorfor en blog om strik og hæklerier, når det jeg indtil videre har produceret hører til i småtingsafdelingen? Jo, jeg tænker det er en måde at holde mig selv til ilden og føre nogle af de mange strikkedrømme ud i livet.

Har fået et ukendt antal huer, nogle benvarmere og halstørklæder af pindene det seneste år, men det er MANGE år siden jeg sidst har strikket noget, der ligner en trøje. Min mormor syntes dengang for et kvart århundrede siden - at jeg burde lære at strikke og med en engels tålmodighed lykkedes det hende at guide talentløst barnebarn igennem tre-fire trøjer (kan ikke huske jeg nogensinde gik med dem - kønne var de ihvertfald ikke), et par fingervanter og et par strømper. Og det var vist det!
Da jeg for 22 år siden ventede mit første barn havde jeg åbenbart en ide om, at "rigtige vordende mødre strikker til deres baby" og så strikkede jeg fluks et par små trøjer. Havde dog ikke taget højde for at garnvalg, størrelse og årstid måske burde have en vis sammenhæng, så da jeg fødte en varm forårsdag, sad jeg med verdens smukkeste baby og et antal varme mohairtrøjer i str. nyfødt. Behøver ikke sige, at da det endelig blev vejr til varme mohairtrøjer, var datteren ½ år og forlængst vokset fra mors varme hjemmestrik.....

Måske tynget lidt af denne strikkefortid, rørte jeg ikke en strikkepind før for et år siden, hvor en kollega tvang mig til at lære at hækle små blomster - "det er så hyggeligt" sagde hun og fordi jeg nu indimellem er så føjelig hæklede jeg hundrede små blomster og begyndte at strikke benvarmere og tørklæder. Og pludselig kunne jeg mærke, at det jo rent faktisk ER hyggeligt at sidde med pind, nål og garn. Slapper totalt af med det og nu vokser både drømme og ambitioner.

Synes det er inspirerende og hyggeligt at følge med på andre blogs - fantastiske ting I kreerer!!!! Jeg vil også!!!!! Skal ud og købe (mere) garn imorgen - glæder mig!
Hue efter egen fri fantasi; strikket og hæklet i bomuld - og foræret til veninde, der synes den er fed!!!