søndag den 30. januar 2011

Topstykke - kan jeg????

Hyggelig lørdag formiddag med Den Voksne Datter - vi kørte til Silkeborg; hun for at købe et par bukser, jeg for at købe garn selvfølgelig. Har jo tænkt og tænkt de sidste par uger over hvad mit første større projekt skal være og eftersom Topstykke blev ved med at poppe op, endte det naturligvis med at der blev købt garn og opskrift :-)

Jeg er desværre ikke så uld-stærk; synes det kradser; jeg kradser igen og får røde mærker - tror dog ikke jeg er direkte allergisk, bare sart (suk; det er da ikke et fedt ord at bruge om sig selv!!!), så jeg valgte Geilsk 3-trådet Bomuld og uld - dejligt blødt og hvis jeg alligevel er for sart (!) til at have det på kroppen, er Topstykke en god model, for jeg har da tænkt mig at der skal "en buks og en bluse" under stykket :-). Farven er Rosa C7; lækker, lækker farve!

Nå, men at købe ind var den nemmeste del af det hele - balladen starter først når jeg går igang med at strikke :-) Kan ikke fordrage at slå masker op, men det skal jo gøres! Næste issue er så lige hvilken størrelse, jeg skal vælge. Købte rundpind 3,5 fordi det stod i opskriften og jeg læste først da jeg kom hjem, at det kan være en fordel at strikke på pind 3 istedet da størrelserne ligger til den store side - og jeg har selvfølgelig ikke en 80 cm rundpind i str 3 (måske har jeg, men så er det de oldnordiske fra strikkepinderøret). Hm, den tænker jeg så lige over.... Og tjekker Ravelry og alle jer der har strikket Topstykke (gad vide hvor mange Topstykker der er røget af pindene rundt omkring - synes "alle" har lavet den, hvilket der jo ikke kan siges noget til :-)) for at se om jeg husker rigtigt når jeg mener at have læst at de fleste strikker den en str mindre end normalt.... og selvfølgelig for at få hjælp - det får jeg garanteret brug for undervejs!

Fordi det næsten er nat nu og fordi jeg ikke har tjekket jeres Topstykker endnu, har jeg ikke slået masker op - endnu! Og fordi jeg liiige skal have strikket en fødselsdagsgave færdig til imorgen formiddag. Og så selvfølgelig også fordi jeg ikke kan fordrage at slå masker op! Udsættelse og overspringshandlinger: her er jeg ekspert!!! Maskerne må vente til vi kommer hjem fra fødselsdagen imorgen. Men jeg går igang inden håndboldfinalen! Det lover jeg mig selv!

Stort skridt - det er jo ikke
 småtingsstrik, det her:-)

Har fået dette søde lille broderi-kit af min ene nattevagtskollega (hende, der tvang mig til at hækle blomster); vi var i Århus sammen en dag i december og da forelskede jeg mig i denne fe, men var for en gangs skyld standhaftig og købte ikke noget til mig selv; det var jo julegaver pengene skulle bruges på. Forleden lå der så en pakke til mig, da jeg mødte på arbejde - jeg var helt rørt da jeg pakkede min fe op! Så nu skal jeg brodere for første gang i 25 år; glæder mig! Og hvad broderiet angår har jeg en helt anden selvtillid end jeg har til mine evner som Topstykke-strikker. Men som Yngstesønnen siger: øvelse gør mester! Så jeg øver mig. Imorgen! Og selvfølgelig kan jeg!!! Topstykke kom an.
Supersødt broderi-kit
en gave fra en sød kollega
Simpelthen den
sødeste lille fe -
glæder mig til at sætte nålen
 i hende :-)


torsdag den 27. januar 2011

Mere strømpegarn

Der er kommet lidt mere strømpegarn på lager - meget nødvendigt selvfølgelig! Der skal jo være noget at tage af til de 24 par strømper jeg skal (VIL) strikke i år. Har handlet forskellige steder, blandt andet i Terapi-Hobby i Hasselager, Garnshop Galten, Bilka og på Det Blå Marked (meget praktisk at bo tæt på Det Blå hvis man mangler garn i weekenden og det gør man jo!!!!! ).

Har købt Lana Grossa i fede farver, lidt mere Arwetta, Bumbo Strømpegarn (på tilbud i Bilka i denne uge) og så nogle nøgler jeg ikke lige kan huske hvad hedder.

Jeg er, som den kræsne strikker straks vil bemærke, knap så kræsen i mit valg af strømpegarn, som jeg sikkert bliver på et tidspunkt. Klart at jeg skal prøve mange forskellige garner, men mere om det i et senere indlæg. Lige nu strikker jeg bare løs i strømpegarn til rimelige priser ;-)

Tror jeg er blevet Sock-o-man! Kan man blive afhængig af at strikke strømper? Det er så hyggeligt at sidde med de tynde strømpepinde og lave varme sager til fødderne. Og ja, for en måned siden havde jeg ikke troet jeg nogensinde ville sige det, men: jeg ELSKER at strikke med tynde pinde!!!!
Lana Grossa i lækre farver,
der matcher gavepapiret
der er købt i Bilka
Bilkas strømpegarn; også gode
farver synes jeg

Lana Grossa og "taske"
fra Søstrene Grene
God til opbevaring af garn

Fødder bliver da smukt pakket ind
når dette garn er konverteret til et
par strømper (det nøgle der kun er ét af
skal "parres" med nogle rester Arwetta)

Færdige småting


Pulsvarmerne til Yngstesønnen
1 tråd mørkgrøn strømpegarn og
1 tråd blåmeleret Drops Alpaca

Tørklæde med huller færdigt -
 men endnu ikke vasket

Strømpe str. 31 - gave til min ene niece
Lynhurtigt at strikke så små strømper

Strømpe str. 41 - til mig selv :-)




mandag den 24. januar 2011

Småting og småfolk......

De feriedage gik alt for hurtigt og jeg kom vist også til at holde ferie fra bloggen. Har været på arbejde hele weekenden; kom hjem halv ni i morges efter weekendens 27 arbejdstimer, sov for en gangs skyld dejligt længe og nu må det så være på tide med en lille update her.

Fik strikket pulsvarmerne til Yngstesønnen (og ja, han har dem på i timerne ganske som han har huen på konstant), er snart færdig med tørklædet med huller og strømper nr. 4.

Og igår fik jeg så nyheden om at jeg skal være faster til august :-) Så nu kan jeg jo takke min lillebror for at jeg kommer til at hænge fast i rollen som småtingsstrikker :-) De er jo mikroskopiske, sådan nogle små nye mennesker!!! Og jeg skal da klart begave den lille med strik; meget strik, småtingsstrik!

lørdag den 15. januar 2011

Ferie forude....

Yes, det er min friweekend og så har jeg endda et par feriedage i næste uge, så hvem har oceaner af tid til at strikke den næste uges tid? Mig, mig, mig.....

Skal have færdiggjort et par ting (tørklæde, strømper og to huer, der lige mangler et par pinde) og startet nye småting op: strømper (i lime og pink Arwetta), vanter, der skal filtes (i mørklilla Lima fra Hjertegarn) og så skal jeg have fundet noget at bruge mine sølle 50 g. Indiecita på (og det bliver nok et par små fine pulsvarmere).

Yngstesønnen er ret begejstret for de lyserøde pulsvarmere - ikke farven, absolut ikke farven, siger han, men blødheden og den måde de sidder på, så dem vil han gerne have i grøn.... Han er altså en sød dreng; han synes mor er dygtig til at strikke (he, he) og han vil gerne have både trøje, strømper og nu altså pulsvarmere. Hjemmestrikket hue har han, to endda, og han har hue på i skole hver dag (også i timerne og til fødselsdage osv. Tror han er kendt som "Ham med huen"!!) og selvom nogle af hans klassekammerater kommer med mindre pæne kommentarer p.gr.a. hjemmestrikket hue, trækker han bare på skuldrene og svarer: ja, ja, men i det mindste gider min mor strikke til mig! Godt han ikke lader sig slå ud!

Ældstesønnen er altså også en sød dreng (selvom han ikke vil have hjemmestrikkede klædningsdele; jo, jeg har da allernådigst fået lov at strikke et par strømper til ham. De skal selvfølgelig være sorte! Spændende, ikk.......). Men sådan er det; nogle er til strik, andre er ikke!

onsdag den 12. januar 2011

Småtingsstrikkeren

Det er ikke meget, der er sket på strikkefronten her, men det er selvfølgelig ikke noget nyt..... En omgang dårlig mave plus syge børn har sat tempoet yderligere ned.

Et par strømper mere (mit tredie par) er på vej af pindene og jeg har også gang i et par pulsvarmere. Strømperne strikkes i farveskiftegarn fra Bilka og pulsvarmerne i en tråd Drops Alpaca plus en tråd City (blandingsgarn fra G-B Wolle, ½ bomuld, ½ akryl). De er dejligt bløde og varme og sidder fantastisk på hånden.
Enkle og lynhurtige at strikke på Knit Pro strømpepind 3½. Er helt vild med dem, så der kommer nok et par mere på pindene. Sikkert i noget andet garn; skal have brugt nogle af de nøgler jeg kun har et enkelt eller halvandet af og som derfor ikke rækker til større projekter.
Som om jeg overhovedet har garn nok til bare ét større projekt!!!! Men der er lavvande i kassen efter juleindkøb, så jeg må strikke i garn fra lageret (kan man overhovedet kalde det et lager når man kun har ganske få kilo garn?) og der er kun få ens nøgler, så det er og bliver tid til småtingsstrik. Som sædvanligt :-)

Og apropos småtingsstrik, så er jeg blevet hooked på at strikke strømper og vil strikke minimum 24 par i år; to par pr. md. - det skulle da vist være et meget overkommeligt mål! Kan godt lide at lave noget jeg får brugt, noget, der er færdigt på ingen tid og noget, der ikke koster alverden :-)

Var på biblioteket og låne flere skønne strikkebøger, samt nogle Drops hæfter og Ingelise´s Strikkemagasiner (her synes jeg faktisk der er nogle fine kjoler og cardigans/jakker). Selvom jeg endnu ikke er nået til Stortingsstrik i min korte karriere bag pindene, så har man jo lov at drømme......

Og måske bliver det ved drømmene - måske er og bliver jeg bare en småtingsstrikker!!!!!!!!!

onsdag den 5. januar 2011

En gammel sag - om opbevaring

Forleden blev jeg spurgt hvad jeg opbevarer mine strikkepinde i og her må jeg jo svare at mange af mine pinde ikke rigtig har fast bopæl. Nogle ligger selvfølgelig rundt omkring med eller uden et antal masker, der venter på at blive strikket (og rundt omkring er: på spisebordet, i roderummet, i en pose, i en anden pose eller er midleritidigt blevet væk; men væk er jo også et sted, ikk?), andre er så heldige at bo i dette oldgamle rør:
Jeg husker røret fra min barndom og min mor har altid opbevaret sine pinde deri; både rundpinde, strømpepinde og alm. pinde. Da jeg startede med at strikke, smuttede jeg lige hjem til mine forældre og kidnappede rør plus indhold (min mor har ikke strikket siden....tjaeh, siden jeg var...øh, hm, måske før jeg blev født, så hvad skulle hun bruge dem til?).

Indtil videre virker systemet fint (især det med i en pose, på spisebordet, væk osv), men to af mine faste læsere; Susanne og Susanne, er kommet med ideer til hvordan man kan opbevare sine pinde - eller dvs den ene Susanne har (se evt. kommentarerne til indlægget Velkommen 2011); den anden Susanne er igang med at sy et etui til mine strømpepinde (var det ikke det, vi aftalte, Susanne???).

Hvad røret fra min mor angår, så er det jo lige en anelse upraktisk at hælde strømpepinde derned - det viser sig ihvertfald når man skal have fisket dem op igen :-) Desuden er røret ikke langt nok til de mål nutidens strikkepinde har. Og ulempe nr. 3: jeg tror ikke rundpinde har godt af at blive mast derned (selvom de der næsten antikke rundpinde, der ALTID har boet i røret, virker ok efter så mange år i trange kår).

Ja, men jeg lægger hovedet i blød og ser om jeg kan finde på en intet mindre end genial ide til opbevaring af pinde i alle afskygninger. Især til rundpinde. Etuiet til strømpepindene får jeg jo i bytte for en kop kaffe en dag. Snart.

Røret beholder jeg forever; dels af nostalgiske årsager, dels fordi det rent faktisk ER en god beholder til almindelige strikkepinde i gammeldags mål - man kan jo også lade være med at lægge låg på, så kan de for lange pinde jo også få plads deri :-)
Måske kan man få "spaghetti-beholdere" der er lange nok???? Man kan jo klippe en lille plade filt el. lign. ud og lægge i bunden, så man skåner pindenes spidser!!

Har du nogle fede/sjove/praktiske pindeopbevaringsløsninger?

Lidt fra garnlageret

 Altså, endnu engang må jeg prise mig lykkelig for min anti-perfektionistiske tilgang til tingene. Magen til triste og næsten farveløse billeder skal man lede længe efter og desuden fatter jeg nul af hvordan jeg placerer billederne her på bloggen. Lægger billeder ind og de placerer sig lige præcis som de lyster - her har jeg minus indflydelse; hiver og haler og trækker i billederne, venstrestiller og højrestiller og hvad ved jeg, men slam-bam lægger de sig bare et andet sted på siden!!!

Teknik og undertegnede....... Tjaeh, jeg kan jo bare ryste på hovedet. Af mig selv.

Har taget endnu flere billeder af garn (for jeg har naturligvis mere end disse sølle nøgler), men - igen teknikken - de forsvinder. Pist væk. Og jeg er totalt uden skyld. Uden tekniske evner ja, men uskyldig hvad billedernes bortgang og placering angår. Hjælp.......
Lækre Drops Alpaca i rosa farver
 
Drops Alpaca - mørk blåmeleret og rosa. Vil strikke
pulsvarmere og et tørklæde - og måske lade en tråd
Alpaca følge en tråd strømpegarn i et par strømper en skønne dag


  

   
 
Lidt af hvert i "tøse-farver"
- mere knald på farverne irl


Købte dette for længe siden -
før jeg vidste jeg kunne lære at strikke strømper :-)
Nu kan jeg, så nu må det snart på fødderne......

 



  



Arwetta-strømper

Så er min tredie strømpe færdig - og makkeren godt på vej. To tråde Arwetta og pind 3½ (skulle måske have valgt pind 4?).

Synes Arwetta er dejligt at strikke med - blødt og glider nemt af pinden, men efter at have strikket mit første par strømper med én tråd på pind 2½, er dette jo et par solide "sokker" i forhold til. Men det er måske det med pindestørrelsen....... Var bare nødt til at tage mine nyindkøbte Knit Pro strømpepinde i brug og de er nu engang str. 3½. Må købe et sæt i str. 2½ og 4 også.....selvom det kan være svært at overbevise Kvik om nødvendigheden heraf - jeg har dem jo i bambus i de størrelser, men, men, men det er jo bare en helt anden fornøjelse at strikke med Knit Pro.

Uanset hvad så har jeg Arwetta nok til et par mere i én tråd og pind 2½ :-)

Farverne er som sædvanligt
 ikke virkelighedstro



Gik lang tur med hundene til aften og nød sneen og
kulden
- men så var det også godt at komme hjem
og hygge med nybagte boller, varm kaffe og
selvfølgelig strik :-)







lørdag den 1. januar 2011

Velkommen 2011

Godt nytår til alle!

Håber alle er kommet godt og sikkert ind i det nye år efter en hyggelig nytårsaften - så fik vi sagt pænt farvel til det første årti i dette årtusinde - og budt det næste velkommen.

Min nytårsaften- og nat foregik på jobbet. Min makker og jeg skålede i rød sodavand kl. 24 og så var der ellers nok at se til resten af natten. Uheldigvis havde nogle af vores beboere fået omgangssyge, så der var opkast, badning, gulv- og tøjvask i rigelige mængder - stakkels børn. Håber for dem, at de har fået det bedre i dagens løb!

For mit vedkommende var 2010 blandt andet:
året, hvor jeg var på mange kurser indenfor massage, kranio sakral terapi, EFT o.m.a.
året, hvor jeg fik at mærke at ihvertfald den ældste af drengene er ved at være teenager (!!!!!!!!)
året, hvor vi fik hund nr. 2 og dermed dobbelt boxer-glæde (og mere motion - sundt!!)
året, hvor jeg tilbragte mange hyggelige timer på jeres blogs - og har startet min egen op
året, hvor jeg fik læst alt, alt for få romaner (hvad har jeg så brugt tiden på?)

Og ja, året har selvfølgelig budt på mange flere oplevelser og udfordringer, afslutninger og begyndelser, mange gode og kun ganske få dårlige øjeblikke og det hele er nu lagt til "det der er mig".

Hvad jeg håber/ønsker/forventer og planlægger i 2011, må komme i et senere indlæg, for nu kalder bruseren og derefter jobbet igen.

Dog lige et billede af min lille taske fra forleden (øh, ja, den er GRØN); udfordringen, som I kommer til at høre mere om snarest. Den skal såmænd bare bruges til opbevaring af mine hæklenåle, så pyt med at den ikke er videre solid og velsyet :-)