torsdag den 28. juli 2011

Tusindfryd vokser langsomt

Jeg har haft et par "strikkefri" dage og så er fakta jo at strikketøjet ikke vokser. Der kommer nemlig (heldigvis) ingen og strikker det for mig, når jeg ikke selv har tid :-)

Det er sjovt at strikke Tusindfryd!!! Ja, ja, omgangene bliver længere og længere og jeg når ikke langt på en time, men det er sjovt og nemt, farverne er fede og jeg hygger mig med det. Og så gør det jo ikke noget at det tager tid!

Kan klart anbefale andre, der synes mønstersjaler er flotte, at gå i gang med et selv. Alene det at udvælge farver til det, er en fryd. Jeg har farve- og mønsterideer nok til mindst tre sjaler mere! Men så er der jo også liiiiige den og den kjole, den sweater og de mange cardigans jeg vil strikke....... Såeh, jeg skal vist bare slukke pc´en og strikke videre :-) Det gør jeg så! Nu!
Det er vist på tide at skifte til en 80 cm wire

fredag den 22. juli 2011

Fødselsdags-fredag


Idag fylder Ældstesønnen 13 år! Så er han officielt teenager!!! Vi har inviteret familien til brunch og fejrer både fødselsdag og det at Den Voksne Datter nu er færdig med elevtiden og udlært salgsassistent. Så den står på familiehygge og strikkepindene holder hviledag.

De sidste par dage har jeg - næsten - udelukkende strikket på Tusindfryd-sjalet. Syren får dog et par minutter i ny og næ mens jeg overvejer om jeg skal trævle op på grund af den dårlige start på hulmønsteret. Skal snart tage en beslutning! Frit Slag er halvvejs, men det holder jeg lidt pause med.

Det er ikke fordi Tusindfryd, Syren og Frit Slag er kompliceret strik, men jeg synes, at jeg har brug for noget mere lige-ud-af-landevejen-strik. Som feks Camomille. Forleden, da Susanne og jeg var i Silkeborg, købte jeg ihvertfald en smuk lys sandfarvet uld til det. Lige så snart trangen til lange pinde med retmasker melder sig, slår jeg op........   

God fredag til alle 

Nyindkøbt lys sandfarvet uld og Rasmillas
Yndlingsgarn fra lageret bliver forhåbentlig
et godt makkerpar

 

mandag den 18. juli 2011

Nyt sjal på pindene.....

......og nej, det er ikke fordi jeg har færdiggjort andre projekter, men jeg har længe villet strikke sjalet Tusindfryd (opskrift købt hos Ruth) og da Susanne jo var gået i gang med sin udgave af det, kunne jeg heller ikke vente længere.

Er sikker på Susanne bliver færdig længe inden mig (jeg er jo ikke typen der afslutter mine projekter hurtigt hvis jeg overhovedet afslutter - jeg er vokset op med "at man ikke behøver ride samme dag som man sadler" og det efterlever jeg til fulde!!! Mønsterbryder? Ikke mig!!).

Havde iøvrigt besøg af selvsamme Susanne idag! Vi ses ikke så tit, så det var bare om at nyde hvert sekund. Vi tog en tur til Silkeborg og var selvfølgelig i den skønne Garnoasen, hvor vi gramsede garn og hyggesnakkede i næsten en time. Selvdisciplinen var i top trods de mange fristelser og vi gik derfra med kun en lillebitte pose. Hvad jeg købte kommer der mere om en af dagene.

Hjemme igen stod den på kaffe, kager og gang i krydsnøgleapparatet. Susanne havde taget alt sit strikkerelaterede "grej" med og vi kiggede hinandens strikkebøger, garn og ikke mindst vores Tusindfryd.

Håber I alle har haft en skøn dag - det har jeg ihvertfald! Tak for besøget, Susanne :-)

Tusindfryd

torsdag den 7. juli 2011

Nøgle-nørd

Ja, nu er jeg så på vej til at blive nøgle-nørd! Man kan sige det er kommet med alderen ;-)

Jeg fyldte nemlig år forleden. Og fik et krydsnøgleapparat i fødselsdagsgave! Og hvad tror I så jeg har lavet lige siden?

Jeps! Ca. syv kilometer garn er indtil videre kørt fra cones og fed over i de smukkeste krydsnøgler. Med håndsving; så måske kan jeg ligefrem kalde det motion eller ihvertfald gymnastik?

Efter at have kreeret det ene smukke nøgle efter det andet har jeg en fornemmelse af, at jeg kan gå hen og udvikle en vis grad af perfektionisme hvad nøglerne angår :-) Se, det er da noget nyt!!!! Perfektionisme!!! Altså, jeg kan godt acceptere lidt løst vundne nøgler og ja, ja, ét nøgle vejer 48 g; et andet 51 g and so what....... Det er godt nok. Her i starten! Men har da helt klart en ide om "det perfekte nøgle"....er man så ikke lidt nøgle-nørd?

Fik også gavekort til garnbutik :-) Og garn! 300 g. Supersoft i en lækker varm rød farve (ikke så godt gengivet på billedet), men det skal jo desværre ikke i krydsnøgleapparatet. Derimod skal det snart på pindene!

Gavebordet.
Ungerne syntes det var verdens
kedeligste gaver :-)

Mine allerførste
hjemmelavede
nøgler.
(Farve: Rosenknop
fra Garnudsalg)

søndag den 3. juli 2011

Hullet Syren

Hm, jeg er da ingen ørn til at strikke hulmønster. De første rækker hulmønster på min Syren ligner noget "gnidderværk" og da jeg endelig - i tredie mønsterrække - fik strikket omslagene rigtigt, synes jeg stadig der er lidt "slinger i valsen". Ihvertfald er hullerne langt fra lige store.

Men jeg synes nu det er ok. Og jeg fortsætter. Hygger mig nemlig med at strikke Syren.

En anden ting jeg også hygger mig med er at kigge på unika håndstrik; jeg er vild med de usædvanligt lækre modeller som Gitte (Wonder Who) strikker. Kig ind og nyd hendes Galleri og Kollektioner!!! Der er mange modeller at nyde.

En af de mange fede modeller fra
Wonder Who
Billedet har jeg tilladt mig at tage fra
Galleri: WONDER WHO Juni 2009



Syren - nu med bedre hulmønster
Tror da det er rigtigt nu :-)




Ja, der bliver flere og flere
og det ender med et tæppe!