fredag den 30. september 2011

September-sjalet

Idag blev jeg færdig med det lille sjal til min mormor; det er nu skyllet op og spændt ud.

Det er mit andet "Tinas Tørklæde" (fra Rasmilla) og bestemt ikke det sidste. Nej, der er ikke et tredie på vej allerede, men før eller siden strikker jeg et par stykker mere til mig selv. Jeg synes det er et skønt lille sjal/tørklæde - mange er skuffede over størrelsen, men jeg synes det er lige tilpas. Det måler efter vask og udspænding ca. 150 cm i bredden og ca. 60 cm i højden (fra nakke til spids) ifølge opskriften - mine er nu lidt større selvom jeg ikke har lavet ændringer.

Det skal ifølge opskriften strikkes på pind 5; hvilket jeg også gjorde med min første udgave. Denne gang har jeg strikket på pind 4 og det er blevet meget pænere, synes jeg. Især blondekanten.
Forbruget er beskedent; ca. 60 g. Kakao og 47 g. Ribs.

"Tinas Tørklæde" får altså kun ros herfra. Opskriften er nem og enkel at følge; garnet vidunderligt blødt og skønt at have på strikkepindene og om halsen!

Glæder mig til at give mormor denne gave på søndagens fødselsdagsvisit - når engang jeg står op efter nattevagt. Ja, den står på de sædvanlige 27 timer her i weekenden. Nogle gange føles det altså som om jeg arbejder konstant.......men det er nok fordi jeg skal afsted når alle andre her i huset har fri og er på vej i seng :-) Og så har jeg jo fri nogle hverdage, hvor jeg har hele huset for mig selv - og det klager jeg ikke over!!! Har da også helt fri hver fjerde weekend - hvad mere kan man forlange?!!

Ønsker alle en skøn weekend!
Tinas Tørklæde før vask og udspænding

Min datter gad heldigvis godt lægge hals til
Tørklædet bliver en del større efter vask mm.

Karla vokser og jeg skrumper
Superlækre smoothies med masser af bær
og et brev Nupo-pulver er godt og
mættende - og så tilmed i yndlingsfarverne 

tirsdag den 27. september 2011

På pindene lige nu....

...er Tinas Tørklæde; denne gang i kakao og ribs (Rasmillas Yndlingsgarn). Det er en fødselsdagsgave til min mormor, der fylder 87 på søndag. Jeg er godt igang med blondekanten nu, så det bliver færdigt til tiden!

Derudover er jeg begyndt på kjolen Karla (designet af Ellen Holm). Er ikke kommet så langt; dels fik jeg jo skadet min hånd i sidste uge, dels måtte jeg trævle op, da jeg på en eller anden måde havde fået snoet maskerne og det får man altså ikke en brugbar kjole ud af (men det kunne da måske være blevet noget a la en Moebius eller hvad de der twistede halsting nu hedder). Ups.....

Så forfra med Karla - som nu er ca 20 cm lang og selvom det ikke ser ud af meget, er det jo ca en fjerdedel af længden på den færdige kjole. Dejligt at være på rundpind og bare strikke ret :-)
Karla til mig
Farven hedder Cottage og
er på yndlingsskalaen!
Fødselsdagsgave
til mormor
Tror hun bliver glad :-)

mandag den 26. september 2011

Facts om No. 1

Nu har jeg haft min No. 1 på et par gange og hvor er jeg bare glad for den!!! Tror nok jeg trak den lige lang nok; mine hænder kan ihvertfald ikke nå ned i lommerne :-) men pyt; den passer alligvel og jeg er glad!

Jeg har været 3 uger om at strikke den og kunne have gjort det på den halve tid, hvis ikke jeg havde brugt så meget tid på at pive over vrang og hvis jeg havde strikket på den hver dag. Så alt i alt er det altså et rimeligt hurtigt projekt i betragtning af at man får en hel kjole ud af det :-).

Opskriften er velskrevet og nem at gå til; slå op, strik glatstrik, vendestrik, rib (lommerne), mere glat- og mere vendestrik osv. Så rier du bunden af kjolen sammen, skyller den op, centrifugerer den, hænger den på en bøjle og trækker i den og vupti har du en kjole.

Opskrift: No. 1 af Annette Danielsen fra hæftet: No. 1, no. 2, no. 3, ni skønne stykker strik
Forbrug: 200 g. Rasmillas Luksusgarn farve Mørk Brun og 70 g. J. C. Rennie farve Fairy
Pind: Addi Premium 3,5
Str.: L med bred kile

Jeg kunne sagtens finde på at strikke en mere; næste gang på pind 3 (jeg strikker lidt løst) og måske kun en str. M, da jeg er igang med et vægttab (kraftigt inspireret af synet af mig selv på billedet herunder!!!!). Og så skal jeg måske ikke lægge al min vægt (!) i når jeg trækker i den næste udgave, for så bliver kjolen for lang :-)

Har iøvrigt moret mig ganske meget over den allersidste sætning i opskriften: "Pil ritråd op før brug" (citat slut) - øh, ja, ellers tror jeg da nok man får problemer med at komme i kjolen :-) Jamen, enten har Annette D. sindssygt meget humor eller også har hun ikke tillid til at vi selv kan regne det ud... Jeg tror på humoren!!!

Billedet, der sparkede mig igang med nej tak
til usunde sager og ja tak til et sundere og
slankere liv.

Iøvrigt er der flere, der har skrevet at det er en god ide at lave den to-farvet og jeg må gøre opmærksom på, at det ikke er mig, der har opfundet den to-farvede udgave. Den ER tænkt sådan fra AD´s side. Mange strikker den dog i to farver, der ligger tæt op af hinanden. På Ravelry er der nogle flotte udgaver; også tre-farvede, i lækker lilla, pink og grøn - wauw!!
Og vil man have en slankende effekt, er det jo en god ide at strikke sidestykkerne i en mørk farve :-) Sådan bliver min næste No. 1.

onsdag den 21. september 2011

No. 1 og jeg er færdige

Kjolen blev færdig forleden - og det er jeg sådan set også. Færdig altså! Ihvertfald for en stund! Gået i seng i en influenzalignende tilstand og ude af stand til at strikke.

Som om det ikke var nok, måtte jeg til læge og have stivkrampevaccination, forbinding om højre hånd mm. (Arbejdsskade; derfor ingen detaljer om baggrunden herfor).

Kedelige billeder af kjolen, men skøn, det er den! Der kommer mere info og bedre billeder når jeg er på højkant igen! Ville bare lige sige den er færdig, inden halvdelen af StrikkeBloggerne tager til Fanø :-) God tur til jer, der skal afsted!!!

Efter vask og lidt træk og
stræk, ligner den det den er:
en lækker kjole!!!
Før vask er den meget,
meget mærkelig at se på

fredag den 16. september 2011

Kjoler

Kjoler er min absolutte favorit-beklædning! Jeg har rigtig mange af slagsen; ikke den superfine slags til store fester, men kjoler til hverdagsbrug (og så nogle enkelte kjoler til ikke-for-højtidelige-fester).

Jeg har altid haft en forkærlighed for strikkjoler, men først i år begyndte jeg at strikke dem selv :-) Sommerkjolen fra Drops var den første af slagsen. Kjole No. 1 den næste i rækken og kjolen Karla kommer på pindene så snart jeg er færdig med No. 1. Eskildsø fra AD`s Kunsten at strikke en Ø, er også røget på to-do-listen. Og Dale har mange smukke kjoler i deres seneste hæfter, så der er masser af skønne modeller at kaste sig over for en kjole-elsker :-)

Tunikaer står næsten lige så højt på favorit-listen og også her er der planlagt en snarlig en af slagsen. 

Weekenden byder på 27 arbejdstimer, men jeg håber trods alt at få tid til at gøre kjolen færdig.
Så varer det ikke længe.......

Glæder mig til at strikke
Karla
Mange smukke modeller;
ikke mindst Eskildsø

tirsdag den 13. september 2011

Ohhh la la

Så er der nyt fra norske Dale. Se det nye hæfte, Konfekt nr. 245, der er  mange lækre modeller deri. Jeg kan lide det meste!!! Og så har de endda har været flinke til at bruge mine yndlingsfarver til mange af modellerne :-) Må have det hæfte!!

Og så er der nogle, der påstår at nordmænd er kedelige? De har åbenbart ikke set Dales designs :-)

Jeg har nu strikket en trediedel af rygstykket på min No. 1, så det skrider fremad - trods de mange vrangpinde. Har også købt garn og opskrift til næste kjole som jeg glæder mig meget til at komme igang med.

Men nu skal jeg ikke forstyrre mere; du skal vel ind og kigge på Dales side?!
Beklager billedkvaliteten; har bare taget et par hurtige billeder af skærmen med min mobil.



lørdag den 10. september 2011

Yndlingsfarver om halsen og på fødderne

Jeg har været på velfortjent shopping!! Trængte seriøst til et par korte støvler. Har ikke købt fodtøj i årevis og har faktisk kun sandaler og langskaftede støvler (har også sko, mange sko, men de står mest til pynt. Egner mig ikke til sko!!! Har dem maks på tre gange om året! Men de er pæne!).

Tænk, så fandt jeg det fedeste par støvler fra El Naturalista; de må have haft os strikkere i tankerne da de designede dem :-) Jeg synes de er fede! Både design og farve! Og de er skønne at gå i! Er ret sikker på, der er mange, der synes de er mindre kønne og sådan skal det jo være :-)

Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med lilla-bordeaux-pink-cerise-agtige farver og jeg skal naturligvis have et Camomille i yndlingsfarven! Derfor har jeg købt et lækkert lacegarn, der passer perfekt sammen med Asters (højlandsuld herfra). Lækker blød, tynd merinould, der løber 1400 m pr. 100 g. Jeg glæder mig så meget til dette Camomille, at det næsten er en kamp ikke at slå op til det her og nu.

Men jeg bider tænderne sammen og strikker videre på kjolen. De vrangpinde skal bare strikkes hurtigst muligt! Og så kan jeg godt garantere at mit næste kjoleprojekt bliver på rundpind - rundt og rundt i retmasker!

<3 <3 <3

Mere <3 <3 <3

onsdag den 7. september 2011

Kjole No. ½

Jeg er ½-vejs med kjolen ;-)

Er træt af vrang!!! Designet er sjovt og snedigt udtænkt, men den er altså lidt kedelig at strikke - når man nu ikke elsker vrangpinde! Jeg glæder mig dog så meget til den færdige kjole, at jeg bare lader være med at pive og strikker videre!

Den er ikke særlig fotogen, den kjole.
Til gengæld er jeg nu nået halvvejs med den;
tog billedet lidt før halvvejs i tilfælde af at
det ville være overskyet og dårligt fotolys senere
på dagen

fredag den 2. september 2011

Efterårsstrik

Det er efterår og lysten til varmt strik stiger. Jeg kender (nogle gange) min begrænsning og ved at jeg ikke får strikket nær så meget som jeg drømmer om. Derfor købte jeg en lækker strikcardigan igår, da Den Voksne Datter og jeg var på hyggetur. Åh, den er lækker blød og jeg er vild med farverne.

Faktisk synes jeg der er mange flotte strikkede modeller i butikkerne for tiden. Der er bare et men: det er jo for pokker polyester og akryl, det meste af det!! Yearks; jeg kan ikke gå med det. En ting er at det føles ubehageligt, noget andet er at jeg næsten selvantænder pga statisk elektricitet. Føj, for den, hvor jeg hader at få alle de stød!!!!! Når det er sagt, så findes der jo heldigvis også designere/fabrikanter, der bruger bomuld og uld - og selvom hjemmestrik er skønt, så er der nu altså også fede ting "ude i byen".

Der er mange gode grunde til at strikke selv; hovedårsagen til at jeg strikker er, at jeg slapper så dejligt af ved det. Og jeg vil have et afslappende efterår med meget strik :-)

Først og fremmest er der jo No. 1, som jeg glæder mig meget til at blive færdig med og tage i brug. Det varer dog lidt endnu; lynstrikker er jeg ikke og den står på tre lange nattevagter her i weekenden.

Det næste, der kommer på pindene er Tinas Tørklæde (Rasmilla), som jeg vil strikke til min mormor, der har fødselsdag 2. okt.

Derefter skal endnu et Camomille sættes igang. Og så vil tiden vise, hvad der kommer på pindene. Inspiration og fristelser er der jo rigeligt af!
Min nye strikcardigan
Jeg elsker den!!! Også selvom
der er lidt polyamid i. Det
meste er bomuld og
viscose - og lidt angora
Jeg ville jo absolut ikke
gide at
strikke en lignende model
Det ville tage mig flere år!!!
Godt H&M gad :-)




Den Voksne Datters
barselsgave til den lille nye
kusine. Man synes jo
næsten der er et
farvetema i dette indlæg...
Farverne til min mormors
fødselsdagsgave,
 som jeg
snart slår op til
Ribs, kakao og sand