søndag den 30. oktober 2011

Øh, jubi???.....eller noget..!!

Oplevede en sær blanding af en jubi- og en øv-følelse i fredags, da Ældstesønnen (på 13) spurgte om jeg ville strikke en trøje til ham. Ja, jubi, en teenagedreng, der vil have noget af mors strik!!! Og så, ja, jeg indrømmer det, lidt øh, øv bøv, hvad så med alle de skønne modeller, der venter på to-do-listen?

Nå, men på nettet og tjekke nogle Sandnesmodeller (Tema 26 gutter & menn) og et hurtigt kig på nogle Dropsmodeller. Hm, der var faktisk mange fine Sandnesmodeller til herrer/drenge og Ældstesønnen fandt hurtigt et par stykker han kunne lide.
Afsted til Stof & Sy i Skanderborg og købe opskriftshæfter - og lidt garn til lageret :-). Hjem og nærstudere opskrifterne og lade sønnen vælge favoritmodellen. Tror nok vi endte med en beslutning; så skal der altså bare lige købes garn til den før jeg kan gå igang....... Den jeg helst vil strikke er på - hold fast - pind 6!!!! Sådan en har jeg så købt idag - suk.

En trøje i halvpatent var også blandt favoritterne, men halvpatent??? Jeg har engang strikket en trøje i (hel)patent; husker det som tidskrævende eller ihvertfald noget med at arbejdet ikke vokser så hurtigt - husker jeg forkert? Hm, i opskriften her står: næste maske ret, men gennem den underliggende maske fra forrige pind - det lyder langsomt!!!!!!! Jeg kan jo ikke strikke en trøje, der tager flere måneder at blive færdig med - har jo for pokker været på messe og købt masser af lækkert garn til lækkert strik (til mig selv!!!!!).

Ja, jeg ved godt, at jeg er en ego-strikker!! Der er så mange af jer, der strikker skønne trøjer til jeres sønner/mænd - nu blev så åbenbart min tur. Synes ellers lige det var så skønt kun at skulle strikke til mig selv.......

Og ja, når jeg en skønne dag er færdig med drengetrøjen og sønnen tager den på i skole, så skal I nok se en stolt mig, der ikke piver over at have strikket til ham :-) Hvis han derimod ikke vil gå med den, så ved jeg ikke hvad jeg gør......men så er det ham, der piver (muhahahaha.....)!


Fredagens indkøb
New Zealandsk Lammeuld
til lageret og et par nøgler
Drops Alpaca
Den her er da lækker og det
er den jeg helst vil strikke.
Designet af Lene Holme
Samsøe



Ja, jeg synes virkelig der er
mange fine modeller i
det hæfte
Denne er sønnen vild med,
men halvpatent...?


torsdag den 27. oktober 2011

Hvirvelstrøm

Otte måneder efter opstart er min Hvirvelstrøm endelig blevet færdig!!! Da jeg i sin tid havde strikket cirklen (kroppen) gad jeg simpelthen ikke fortsætte med ærmedelen; det var blevet forår og jeg håbede på en lang, varm sommer - og så var der jo ikke brug for en varm trøje/jakke.

Det blev efterår; jeg købte Kunsten at strikke en Ø, to-do-listen voksede og jeg fik AD`s kjole No. 1 færdig og så blev jeg grebet af en sær form for "AD-stress"! Hm, jeg havde jo nu både Strik Naturligvis, Strik en stund og Kunsten at strikke en Ø og den eneste AD-model jeg havde strikket færdig var No. 1 fra et hæfte..... Hvirvelstrøm og Syren lå bare gemt af vejen og pludselig synes jeg det ville være dumt at begynde på en Ø-model før jeg havde gjort ihvertfald èn af mine AD- UFO`er fra de tidligere bøger færdig.

Så jeg begyndte på ærmedelen til Hvirvelstrøm, i nat blev jeg færdig, syede sammen og vaskede den og idag har jeg så en UFO mindre :-) Syrens skæbne kender I jo; den blev trævlet op, da jeg var halvvejs med Hvirvelstrøms ærmer.

Og apropos ærmer: jeg har jo hidtil kun strikket ærmeløse modeller, så Hvirvelstrøms er de første lange ærmer jeg har strikket i mere end 25 år!!! Og så skal man ikke tage det med lange ærmer helt bogstaveligt for de er altså for korte....... men så har jeg da bare en Hvirvelstrøm med 3/4 ærmer - indtil jeg gider pille op og strikke længere! Havde ellers været flittig til både at prøve og måle ærmerne undervejs, men ja, for korte er de!!

En strømpepind agerer lukkemekanisme
Skal lige finde en broche eller sjalsnål så
jeg kan holde sammen på Hvirvelstrøm

Det jeg faldt for ved Hvirvelstrøm var at
det er en model der sidder pænt bagpå
- selv når man er så svajrygget som jeg er

Meget korte ærmer!!!


Facts om Hvirvelstrøm:
Designer: Annette Danielsen, opskrift fra Strik Naturligvis
Garn: to-trådet uld fra J C Rennie, farve Azure og ærmekant i farve Storm
Forbrug: ca. 350 g Azure og et par gram Storm
Str.: M (havde prøvet den str i en butik og bortset fra ærmerne passer den)
Hit or Shit: Midt imellem! Den var nem at strikke, er skøn at have på osv, men jeg ved ikke hvad jeg tænkte på da jeg valgte den farve...... Jeg kan såmænd godt lide farven i sig selv, men altså, at strikke en hel jakke i en farve udenfor yndlingsskalaen er sgu nok ikke det smarteste jeg har gjort.......  

lørdag den 22. oktober 2011

Blødt nyt og Syrens skæbne

Jeg har fri denne weekend!!! Det er fire uger siden jeg sidst havde fri lørdag/søndag, så det føles næsten som ferie.

Udover at hygge med drengene og se deres, i mine øjne, nærmest livsfarlige stunts på trampolin, skateboard osv., har jeg selvfølgelig også brugt et par timer på garn, strik og strikkeplanlægning.

Egentlig havde jeg planlagt at strikke Fair Isle Tunikaen i Rasmillas Yndlingsgarn nu, hvor Karla er færdig, men jeg har omprioriteret!!! Har mere brug for et par varme kjoler/tunikaer og cardigans, så dem strikker jeg lige et par stykker af først. 

Først fandt jeg Drops Lace og krydsnøgleapparatet frem og gik igang. Igen uden garnvinde og uden hjælp. Men det gik som en leg. Det fed drillede på ingen måde og blev hurtigt forvandlet til lækre nøgler.

Dernæst tog jeg en rask beslutning og hev Syren frem fra gemmerne, hev den af pinden og satte tråden i krydsnøgleapparatet; et par minutters håndsving og vupti var en halvfærdig cardigan forvandlet til nydelige nøgler! Så nu er ufo-stakken reduceret og garnet lagt på lager; klar til nyt projekt. Lige så snart jeg får tid (altså prioriterer at lave den) slår jeg op til AD`s Eng.

I første omgang har jeg dog valgt at strikke Drops tunikaen i det nyindkøbte blågrønne Drops BabyAlpaca Silk og Drops Lace, så der er slået op og strikket nogle omgange. Hold nu fast, hvor er det blødt, det garn!!!! Jeg aer mig mere på kinden med det end jeg strikker, så den kommer til at være længe undervejs :-) Og så er pind 5 altså heller ikke min favorit!!! Jeg strikker i forvejen ikke særlig hurtigt og når jeg kommer på mere end pind 3½, sættes tempoet yderligere ned.

Derfor har jeg også slået op til "noget" på pind 3 i den lækre Blackhill Højlandsuld, farven er Pecannød. Jeg kan altså ikke holde til at strikke med pind 5 ret lang tid ad gangen og så kaster jeg mig over yndlingspindestørrelsen med den brune model - hvilken det er skal jeg nok fortælle en anden dag. En kjole af en art er dog et meget kvalificeret bud :-)
Hvad skal man med en garnvinde, når man har
et medgørligt fed Lacegarn og en stoleryg
det kan hænge over?

Det er ubeskriveligt blødt!!!!
Må købe mere BabyAlpaca Silk

Slut med Syren
Godt jeg trævlede op, for det viste sig, at den
var alt alt for stor...... Måske skal jeg snart
gøre alvor af det med strikkeprøver?!!

Den brune!!! Farven er meget pænere i
virkeligheden! Og modellen er en
af mine favoritter som jeg længe har
villet strikke.......

torsdag den 20. oktober 2011

Karla

Lad mig bare sige det med det samme: jeg elsker Karla!!!!!

Opskriften er lige ud af landevejen, ingen tvivlsspørgsmål undervejs; og resultatet er en skøn kjole af den slags jeg bedst kan lide: en sød og enkel kjole til hverdagsbrug.


Jeg har strikket en ekstra gang striber, da jeg gerne ville have striberne til at starte under barmen og ikke barmen, men der skulle da lige have været et par omgange mere for at det projekt havde været en succes... Den kan dog sagtens trækkes lidt i, så "barm-striberne" kommer på plads :-)

Facts:
Opskrift: Karla, af Ellen Holm (købt hos Garnshop Galten)
Størrelse: L, selvom jeg var i tvivl, da opskriften angiver kjolens brystmål til 91 cm og jeg fylder da mindst 10 cm mere der..... Men den passer perfekt! (L er den største størrelse i opskriften)
Forbrug: 225 g. Cottage og 40 g. Romance (supersoft uld, J C Rennie)
Pinde: str. 3, Addi Turbo, 80 cm rundpind, samt rundpinde 2½ 40, 60 og 80 cm
Ændringer: en ekstra omgang striber og så strikkede jeg kanten på skørtet i perlestrik (og ikke vrang som opskriften angiver)
Hit or shit: HIT!!!!!!!!!!

Hvis ikke det var fordi jeg har så mange andre skønne projekter, jeg brænder efter at komme igang med, havde jeg straks slået op til Karla Den Anden. Næste gang tror jeg, at jeg vil lave striber i skørtet og ensfarvet bærestykke - den kunne sørme være lækker i rød og pink.....eller mørk lilla og orange.....

Nå, men det må vente; jeg skal slå op til en ny model nu!!!

onsdag den 19. oktober 2011

Projekter to-do

Jeg stod tidligt op tirsdag (altså kl. 9.15 - det er meget tidligt for en nattevagt med omvendt døgnrytme). Jeg er vant til at sove om formiddagen, men da Den Voksne Datter og jeg for en sjælden gangs skyld havde en sammenfaldende fridag, havde vi aftalt at jeg gjorde et seriøst forsøg på at komme tidligt op så vi kunne tage til Silkeborg på hyggetur!! Hun lokkede med friskbrygget kaffe og jeg kæmpede mig op efter sølle tre timers søvn. Og så tog vi afsted.

Meget kan man sige, men man får altså lækkert garn med hjem når man hverken er frisk eller veludhvilet :-) Jeg gjorde ihvertfald!!! Plejer ikke være så beslutningsstærk - og slet ikke når jeg er træt - men hold nu op, hvor kunne jeg beslutte mig denne gang! Ikke bare for et projekt, heller ikke to, men hele tre eller fire eller fem eller hvor meget det nu blev til...... :-)

Nu skal jeg så bare beslutte hvad jeg skal starte med; jeg har helt sikkert nok at vælge imellem.....

Drops model 132-4


Den lækre bløde BabyAlpaca Silk skal
sammen med lacegarnet forvandles til
ovenstående tunika

Livstykketrøjen har stået på to-do-listen
"altid"; nu har jeg købt garn og opskrift, men
måske tager garnet på Skovtur (!!) istedetfor at
blive en trøje og så strikker jeg Livstykketrøjen
af noget lagergarn...

Lækker lilla Alpaca til endnu en model, der
længe har stået på to-do-listen
Der kom også lidt mere end det her viste garn med hjem, bl. a. uld til sidestykkerne på min næste No. 1 (når engang jeg får tid til at strikke en nr. 2 No. 1) og et par nøgler Arwetta (ikke fordi jeg mangler strømpegarn; jeg strikker jo ikke strømper længere; tror bare naivt på at jeg en dag kommer igang med varmt til fødderne igen).

Forresten: Karla er færdig :-) Mangler kun vask og tørring!

Klart jeg skal slå op til næste projekt meget snart; men lige nu er klokken 04.30 og jeg overvejer at gå i seng!

lørdag den 15. oktober 2011

Cottage Romance

Det er ikke navnet på en ny model, men de to farver, jeg strikker Karla i. Jamen, det er jo ren idyl, ikk? Og kjolen bliver lækker, er jeg sikker på. En god model i skønne farver til en kjoleelskende skabsromantiker som mig :-)

Hvis ikke det var for weekendens mange arbejdstimer, kunne jeg snart fremvise den færdige kjole! Nå, ja, og hvis jeg nu havde været strikkemonogam, havde kjolen været færdig for en uge siden..... Men når man strikker på fire forskellige projekter samtidig, så vokser hver enkelt projekt altså ualmindeligt langsomt.

Nu prøver jeg så at lade alle andre pinde end den, Karla hænger på, ligge en stund!

Bundfarve Cottage, stribefarve Romance
farverne er dog lidt for heftige på
dette billede

Glæder mig til den færdige Karla 

lørdag den 8. oktober 2011

Camomille 2 - den spæde start

Endelig fik jeg taget mig sammen til at finde krydsnøgleapparatet og det lækre lacegarn frem.

I må selv danne jer nogle billeder af hvordan det så ud, da jeg sad med et 100 grams fed tyndt, tyndt garn, mit krydsnøgleapparat og INGEN garnvinde (og ingen hjælpende familiemedlemmer, hvis arme kunne have ageret garnvinde) og skulle trylle små lækre garnnøgler frem...... Jamen, selvfølgelig kan det lade sig gøre, men jeg er sikker på at en garnvinde i sådanne situationer er en uvurderlig hjælp!!!

Det gik! Jeg mistede ikke engang tålmodigheden eller det gode humør! Og lige så stille blev ca. halvdelen af lacegarnet omsat fra fed til nøgler. Uden at gå ret meget i kludder! Men det så nu alligevel temmelig sjovt ud nogle gange undervejs - og jeg var træt i armene bagefter.......

Nu har jeg slået op og strikket lidt på det, der med sikkerhed bliver mit yndlings-Camomille. Det har umiddelbart ikke førsteprioritet, men man ved jo aldrig om trangen til at slynge sjalet i yndlingsfarverne om sig stiger voldsomt i takt med at temperaturen falder - og så er der jo ikke andet for end at omprioritere :-)

Karla er ikke vokset meget siden sidst; jeg har brugt mere tid på at tænke over de næste projekter end på at strikke. Tror stadig at Fair Isle Tunikaen bliver næste projekt, men ak og ve; nu er der jo udkommet endnu en fristelse: No. 11, no. 12, no. 13 (gad nok vide hvad der er blevet af No. 10????). Jeg har ikke købt hæftet.......endnu. Har bare set nogle billeder derfra! Det ødelægger al planlægning når der kommer nye lækre modeller, der insisterer på at blive strikket!

Øv, øv, øv......altså øv på den luksusproblem-agtige-måde!!!

Der skal altså takker og kvaster på før
Camomille for alvor virker
overbevisende lækkert

Jeg har selvfølgelig også orkideer i
yndlingsfarven

søndag den 2. oktober 2011

Efterårsplaner og beslutninger

Selvom jeg kun er halvvejs med Karla og iøvrigt har et par UFO`er, kan jeg godt lægge planer for næste strik, og næste og næste og......... To-do-listen bliver ved med at vokse, men det har jeg forlængst indset er en uundgåelig del af strikkelivet. Det er ikke svært at finde gode projekter; men beslutningen om hvad der skal på pindene først, er ikke altid helt nem.

Lige nu er jeg dog ret sikker på, at mit næste projekt bliver Fair Isle Tunikaen, designet af Strikkefeen/Inge Overgaard. Jeg har forlængst købt opskrift og garn ved Rasmilla. Købte rigeligt garn, så jeg kunne sidde herhjemme i ro og mag og beslutte hvilke farver min udgave skal have. Hm, hm, ja, jeg har kigget og kigget, leget med farverne både tidligt og sent, taget billeder af de forskellige kombinationer og er stadig ikke kommet frem til en beslutning.

Jeg når jo ikke at strikke en tiendedel af det jeg gerne vil, så efteråret og vinteren bliver en lang beslutnings- og prioriteringsfase!!! Udover Fair Isle Tunikaen er jeg sikker på endnu tre modeller og hvad derefter følger, må tiden så vise. Camomille nr. 2 kommer selvfølgelig også snart på pindene for jeg kan da ikke undvære et lækkert sjal i yndlingsfarverne!


Opskriften og farverne jeg har at
vælge imellem

Dette er - vistnok - min
yndlingskombination

Men disse farver er jo også lækre sammen

Og en lidt mere efterårsagtig
kombination som jeg også synes er skøn

Skifter man den råhvide ud
med grøn
ser det helt anderledes ud
Yndigt, men måske alligevel
 for sart i
farverne til mig....??!!!