fredag den 30. marts 2012

En dejlig fridag

Torsdag var en helt igennem dejlig dag. Jeg fik nemlig besøg af min gode veninde (der har haft alt for travlt til at blogge i år, men måske kommer der snart nyt...?!) og vi lagde ud med kaffe og friskbagte boller, sofahygge og en god snak om hunde, garn og strik. Vi var et smut i garnbutik, inden Susanne var nødt til at køre hjem for at passe andre aftaler - og jeg købte for en gangs skyld ikke noget; byttede dog et par nøgler med Susanne, så på den måde har jeg da fået lidt nyt garn :-)

Senere på dagen fik jeg strikket nogle omgange på Livstykketrøjens ærmer....jeg gider faktisk godt strikke de ærmer, men jeg er da ualmindeligt dårlig til at prioritere mit strik lige for tiden og min arm rækker automatisk ud efter Vanilla når jeg sætter mig i strikkestolen :-) Nu vil jeg flytte Vanilla udenfor rækkevidde og se at få strikket noget mere på de ærmer, så de kan blive færdige før jeg - lige om lidt - når til Vanillas ærmer.....
Dagen sluttede med en tur til Knudsø med hundene; solen var for nedadgående; det var koldt og blæsende, men skønt og smukt!! Glade, trætte hunde, der sov godt efter turen - og glade mig, der sætter stor pris på at bo i en del af landet, der byder på så mange smukke naturoplevelser - bare ærgerligt at jeg ikke havde fået kameraet med på turen. Mobil-billederne kan dog lige gå an, så her følger et par billeder fra Knudsø (ved Ry).
Alberte og Kvik sætter kursen, mens Bastian
pænt må vente til jeg har taget et billede

Og jeg venter så lige et par måneder før jeg
går i vandet....... Bastian dyppede da
også kun poterne - alligevel mente
han det var nødvendigt at ryste sig....

Så går den sol snart ned - og det nok så smukt
bag Himmelbjerget, der ligger (langt ude) på
den anden side af søen 
Jeg nyder nattens stilhed; klokken er over 4 og jeg sidder som altid længe oppe! Så kan jeg sove længe fredag og er på den måde søvnmæssigt forberedt til nattevagt. Det med at tage et hvil/sove et par timer om aftenen inden jeg skal møde, fungerer ikke for mig. Jeg sover absolut bedst om morgenen/formiddagen - kald det en arbejdsskade :-)

Til gengæld insisterer jeg på at lave absolut ingenting udover at strikke eller læse de sidste par timer inden jeg skal møde. Jeg tør godt love, at jeg i aften mellem kl. 19 og 21 sidder og strikker Livstykketrøje-ærmer :-)

mandag den 26. marts 2012

Blød bomuld

Det var vel nok en skøn weekend!!! Sol, kaffe og strik på terrassen - og et kig i diverse strikbøger og løse opskrifter; denne gang med fokus på forårs- og sommermodellerne. Jeg er nu mest til efterårs- og vintermodellerne, men weekendens dejlige vejr og forhåbningerne om en varm sommer, fik mig til at lægge Vanilla til side og slå op til Vibe.

Jeg er vild med mange af Else Schjellerups kjoler og toppe; ikke mindst Vibe; en skøn kjole/tunika. Har valgt ikke at bruge Dunlin til denne model, men derimod den skønne bløde Pimabomuld fra strikkebogen.dk. Har hørt meget godt om det garn og nu skal det komme an på en prøve. Ihvertfald er det blødt, glansfuldt og lækkert og det strikkede bliver pænt og jævnt! Det findes i mange lækre farver; jeg har valgt petroleum til Vibe.
Hvis jeg kunne strikke i samme tempo som knopperne skyder på træer og buske, ville jeg snart have udryddet ufo-bunken :-) Her er det Rose de Rescht; der for tre dage siden lignede en samling døde pinde, igår havde disse store knopper og om få måneder fylder terrassen med velduft!!!

Og måske, når rosen blomstrer, har jeg både en Vibe, en Vanilla og en Livstykketrøje..... Jeg må se at blive færdig med de ærmer!!!

torsdag den 22. marts 2012

Det hengemte sjal......

Det var ikke meningen, at mit Tusindfryd-sjal skulle ligge stille så længe!!! Jeg startede på det i juli sidste år, strikkede og strikkede - og lagde det så væk. Bare for en stund! Troede jeg. Sandheden er vist at den stund snarere er en evighed!

Nu har jeg fundet det frem igen. Har ikke genoptaget strikningen på det endnu, men jeg har fundet det frem - og det er da altid en start!

Da jeg i februar var i strikkecafé i Garn10, snakkede Ulla og jeg om mønstersjaler. Jeg fortalte om mit Tusindfryd. Det kendte Ulla ikke, så jeg viste hende Ruths hjemmeside. Da jeg kom i strikkecafé igår, fik jeg næsten et chok......Ulla sad nemlig og strikkede på et Tusindfryd. Og hun var kommet chokerende langt!!!! Jamen, vi var i strikkecafé den 15. feb. (og hun købte først opskriften nogle dage senere) og igår, den 21. marts var hun igang med den 21. række blomster ud af de 24 rækker sjalet skal bestå af. Vildt!!!!!!!!!!!!
Og se lige hvor smukt det bliver i de farver hun har valgt!!! Nøj, som jeg da sad og var imponeret - og fik trang til at strikke videre på mit eget Tusindfryd! Jeg er kun ved 13. række blomster!!! Der er lang vej endnu!!

Tænk, hvis jeg kunne tage mig sammen og strikke mit sjal i samme tempo..... Lysten til at slynge det færdige sjal omkring mig er stor, men jeg kender mig selv godt nok til at vide det ikke sker foreløbig. Der er alt for mange andre skønne ting, der skal strikkes - og jeg ved jo af erfaring, at der ikke sker noget ved at lade strik ligge :-) Det ligger der stadig når man en dag får tid og lyst!

Strikkecafé

Onsdag aften var jeg i strikkecafé i Garn10 og som altid var det en skøn aften i selskab med strikkeglade kvinder. Snak, strik og kaffe i 2½ time - det kan jeg li´ ;-) Fik kun strikket tre pinde på Vanilla, men når alt kommer til alt, er jeg i strikkecafé for at hyggesnakke, dele strikkeglæden og blive inspireret - ikke så meget for at strikke!
Indehaveren af Garn10, Helle (der sidder for bordenden forrest i billedet), har jeg lært at kende som en meget omsorgsfuld og hjertevarm kvinde - hun vil nok ikke bryde sig om, at jeg roser hende for meget her, så jeg nøjes bare med at sige, at bedre værtinde for en strikkecafé skal man lede længe (og sandsynligvis forgæves) efter!

I kan nok se at jeg har haft en dejlig onsdag aften i skønne omgivelser og godt selskab!!! 

tirsdag den 20. marts 2012

Vandrette masker

Jeg piver ikke!!! Har selv valgt at strikke den!!!

Vanilla, den skønne cardigan med de vandrette masker (design: Helga Isager, Amimono Knit Collection 2010), har stået på min to-do-liste længe og nu skal det være!

Sidste år så jeg Karens smukke røde udgave af Vanilla - og ved den nyligt afholdte Fiberfest i Ry, snakkede jeg med Heidi, der havde sin smukke blå Vanilla på.

Min bliver rød! Dels købte jeg det røde garn netop med Vanilla i tankerne (og det var sidste sommer, så her er altså tale om lagergarn - yes!!!), dels trænger jeg til lidt farve efter et par grå modeller. På billeder bliver den røde for lys og kedelig; jeg prøver med et par udendørs billeder en af dagene når jeg er kommet lidt længere......

Og jeg skal nok lade være med at pive (nøjes bare med at konstatere, at det altså tager "lidt lang tid" med de vandrette masker).

torsdag den 15. marts 2012

Frit Slag

Endelig blev jeg færdig med Frit Slag (Bente Geil). Det er snart et år siden jeg købte kittet og gik igang, så det må absolut siges at være min ældste ufo ever!!

Jeg har som sædvanligt gjort som der stod i opskriften....... Aih, det vil så sige at jeg troede, jeg gjorde som der stod.......... Af en eller anden årsag egner jeg mig ikke til slå om; altså, det går fint at slå om, men på næste pind har jeg en tendens til at strikke omslaget drejet ret eller hvad det nu er jeg gør - og så bliver hullerne jo ikke så store. Det var også det, der gik galt med de første to rækker hulmønster på Syren (der blev trævlet op). Og jeg har lavet den fejl så mange gange efterhånden, at jeg da for pokker snart burde fatte det!!!

Det fattede jeg også forleden, da jeg fandt Frit Slag frem fra gemmerne! Ups, ups, da kunne jeg se at jeg havde strikket et halvt sjal med den dumme strik-omslaget-drejet-fejl! Som den anti-perfektionist jeg er, strikkede jeg så bare den sidste halvdel af sjalet på den rigtige måde (tror da at resten er rigtigt) og tænkte at det da nok skulle blive godt nok :-)

Idag har jeg lukket af (med picot-aflukning), vasket det og nu har jeg et lækkert sjal i en god størrelse. Med en hel masse indbyggede fejl :-) Jeg er vild med sjalet!!!

130 g. Geilsk Tynd Uld, strikket på pind 3½ (startede dog på pind 3), bredde 190 cm, "højde" 95 cm. Mønsteret gentages over 6 pinde, hvor jeg synes pind 2 er irriterende at strikke - og det var pind 3 også før jeg altså begyndte at gøre det rigtigt :-) Pind 4, 5 og 6 er bare retpinde - dejligt; så er der jo grænser for hvor galt det kan gå der!!! Billederne er før vask og derfor ser det noget ujævnt ud, men nu er det fint og jævnt og varmer så dejligt om min hals og skuldre!

Her i marts har jeg altså reduceret ufo-bunken med hele to projekter (ja, ja, strømper og et sjal, så det er jo ikke vildt imponerende) og da jeg ikke har startet nyt op (ikke engang de strømper jeg ville have slået op til forleden), er jeg altså helt nede på 7 ufo´er!!! Wauw, det vil jeg lige nyde et øjeblik (mens jeg finder pinde og garn frem og slår masker op....).

mandag den 12. marts 2012

Fiberfest

Jeg nød hvert sekund af Fiberfesten i lørdags! Skulle have det hele med i år, da det sidste år kun blev til en times tid dernede fordi jeg havde været på nattevagt og derfor sov det meste af Fiberfesten væk.

Blandt alle de skønne strik-entusiaster, snakkede jeg med både ElsebethBerit, Gitte, IreneHeidi, Tine og med Julia, Charlotte og Annette. Og så var der alle dem, jeg ikke vidste hvem var - men det kan jo ikke forhindre én i at snakke med dem :-) Gode snakke om skønne modeller og som inkarneret kjole-elsker var det især kjolerne jeg lurede på (og endnu engang indser jeg nødvendigheden af at arbejde på at få kjole-figur og strikke lige så skønne kjoler som en vis ualmindeligt dygtig og inspirerende kjolestrikker!!!!). Nødvendigheden af at strikke en Vanilla og en No. 2 blev også tydelig, så det kan jeg jo muntre mig med mens kjolefiguren langsomt indfinder sig :-)

Jeg havde jo været så heldig at vinde Kirstens billet til workshoppen Strik på Engelsk, som Tine stod for og her fik jeg udvidet mit indblik i hvor meget man egentlig kan bruge Ravelry til og fik også mod på at gå igang med de engelske opskrifter. Så mon ikke jeg skulle se at få bestilt opskriften på Still Light

Garnkøbet var beskedent; fire nøgler Arwetta i lækker lilla og rosa. Ikke fordi jeg mangler strømpegarn, men farverne er fine og jeg har en plan for mine Arwetta-rester!!!!! Lørdag aften blev jeg færdig med årets 2. par strømper - dem pakkede jeg ind og tog med til Den Voksne Datter som vi besøgte søndag eftermiddag. Jeg må ærligt tilstå at strømperne oprindeligt var tiltænkt mig selv, men de endte altså i den sjældne kategori: strik til andre!

Og nu må jeg hellere slå op til årets 3. par strømper mens strømpestrikkegejsten er intakt. Jeg har alligevel rib-rytmen i hænderne - er i fuld gang med Livstykketrøjens ærmer - hvorfor ikke fortsætte med lidt strømperib? Og så måske slå op til Vanilla som er helt rib-fri :-) Man kan jo trænge til lidt afveksling!!!

lørdag den 3. marts 2012

Opstartstrang

Jeg lider i høj grad af opstartstrang for tiden! Har minus lyst til at afslutte projekter og starter derfor bare nye op når trangen kommer over mig. I februar blev det kun til to færdige projekter og det ene var et par strømper!!!

Derfor lader jeg være med at sætte mål for marts måned! Jeg vil kun strikke det, jeg synes er sjovt og som jeg hygger mig med. Og hvis det så ender med 12 projekter på pindene, ja, så ender det med 12 projekter på pindene! Mine brede skuldre kan godt bære så mange ufo´er!!!

I betragtning af at jeg p.t. har 9 modeller på pindene er der jo ikke langt op til de 12 projekter. Det er bare at slå op til tre mere såvidt jeg kan regne ud...... :-)

At jeg dog gerne ser én færdig model inden længe, skyldes ene og alene at det er en model, jeg glæder mig overordentligt meget til at få på. Nemlig Bente Geils Livstykketrøje. Den har stået på to-do-listen siden jeg begyndte at strikke! Jeg er vild med designet, elsker at strikke rib og så er den geilske bomuld/uld jo dejligt blød og lækker!

torsdag den 1. marts 2012

Babystrik....øh......?!!

Tjaeh, man kan vel snart ikke kalde hende en baby længere, hende min skønne lille niece. Nu er hun snart 7 mdr. og hvor meget har faster her så strikket til hende?

En babyvest! En eneste lillebitte babyvest! Én!!!!

Planerne var ellers vilde nok. Jeg har købt en del opskrifter, downloaded mange gratis opskrifter - og i min fantasi har jeg da strikket helt vildt mange af de modeller til hende.
Nu skal der være mere balance mellem fantasi og virkelighed, så jeg har slået op til Amaya (fra Rasmilla).

Strikker str. 1 år og mon ikke jeg når at blive færdig til august, hvor hun kan holde sin allerførste fødselsdag?