torsdag den 27. september 2012

Overspringshandlinger

I mit sidste indlæg skrev jeg, at jeg kun manglede halvandet ærme på Olive...... Jeg skrev også at ærmestrikning ikke er min favoritdisciplin og derfor bliver afbrudt og udsat af diverse overspringshandlinger.

Men at undgå ærmestrik på én model for at gå igang med ærmestrik på en anden model, er vist en alternativ form for overspringshandling.......
Den eneste logiske forklaring er vel at jeg glæder mig mere til at få Sommer i Tokyo færdig end jeg gør til at kunne trække en Olive over hovedet...... Eller også er mønsterstrikkede ærmer bare sjovere at strikke? Eller også er jeg bare en anelse uorganiseret? Eller meget uorganiseret????

Iøvrigt har jeg lavet et lille notat til mig selv, der lyder således: "lad være med at begynde at strikke før du er helt sikker på du er vågen og skarp i hovedet - så undgår du nemlig at skulle strikke baglæns og rydde op i det farve- og mønsterrod du har fået lavet i søvne" (og det er så også det eneste positive jeg har at sige om ærmer: omgangene er ikke så lange, så det er hurtigere at strikke nogle omgange baglæns på dem end det er på bullen).


søndag den 23. september 2012

Søndagens store og små strikkerier

Der er både små og store ting på pindene her i min længe ventede friweekend.

Strømperne til datteren blev færdige i torsdags; de er ikke kønne, men det kan hun takke sig selv for :-) Dels valgte hun garn i en mærkelig farvesammensætning, dels købte hun kun et nøgle, så jeg måtte smide nogle rester pink og orange Arwetta i. Men nu er det jo andet og mere end udseendet, der betyder noget og strømperne er varme og dejlige at have på uanset farven. Og nu holder jeg en lille pause i strømpestrikningen for strømpepindene skal bruges til andre ting!

Jeg har slået op til endnu et par af Irenes pulsvarmere. Disse er til en ung pige, jeg kender og skal være en del af en lille pakke hun skal have i oktober. Mere om det senere.
Og nu til de store ting: jeg har ikke slået op til nyt endnu!!! Derimod strikker jeg på et par ufo´er. Den ene er Helga Isagers Olive, som blot mangler halvandet ærme. Jeg glæder mig meget til blusen er færdig - ærmestrikning er ikke min favoritdisciplin, så jeg laver alle mulige overspringshandlinger undervejs!!!!
Der er dog en vis risiko for at jeg snart slår op til "et af spøgelserne"; ihvertfald har jeg fået en pind 4 ledig og den passer jo lige til Eng. Og jeg har en ledig pind 3,5 som passer til Skovtur. Til gengæld har jeg pt. ikke en pind 3 til Syren. Måske skal jeg bare være glad for det - nogle gange er begrænsede muligheder velkomne!!!

tirsdag den 18. september 2012

De spøger stadig.....

....nogle af de modeller jeg har haft kig på siden jeg begyndte at strikke! Nogle har jeg været igang med og endte med at trævle op. Andre har jeg bare drømt om at strikke. Garn har jeg købt, indtil flere gange, i flere forskellige farver til de forskellige modeller!

Nogle af de modeller jeg først faldt for, for knap to år siden, er forlængst og af flere årsager, blevet forkastet . For eksempel troede jeg at det var nemmere og hurtigere at strikke på tykke pinde, men der blev jeg snart klogere!!! Ingen strik på tykke pinde til mig! Jeg troede også, at jeg skulle strikke masser af flerfarvestrik i vilde farver, men nej; det er kun strømper og sjaler, jeg tør gå farve-amok i.

Kjoler og cardigans er mine favoritter og selvom der dukker nye modeller op hele tiden, er det stadig nogle af "de gamle", der spøger og dukker op, hver gang jeg overvejer, hvad jeg nu skal slå op til. Annette Danielsen står bag de fleste.

Da jeg konstaterede, at Topstykket var blevet for stort, var min første tanke at genanvende det geilske bomuld/uld til Skovtur. Grunden til at jeg ikke forlængst har strikket den kjole er, at jeg  har været alt for fyldig til at passe ned i sådan en model. Nu nærmer jeg mig en Skovturs-figur og derfor er kjolen rykket frem i køen! Strikker jeg det geilske garn sammen med JC Rennies supersoft passer strikkefastheden! Så rent faktisk er jeg klar til at gå i gang med kjolen!

Eng har jo lidt samme skæbne som Topstykket; optrævlet! Men jeg vil stadig gerne have den lange flotte cardigan og en strikkeprøve med New Zealandsk Lammeuld og JC Rennie supersoft ser lovende ud og farverne er helt forrygende når de bliver strikket sammen. Så også her er det såmænd bare et spørgsmål om at få slået masker op :-)  

Syren er den ældste af alle "spøgelserne". Oprindeligt ville jeg have den i lyslilla og var ca. halvvejs da det gik op for mig at den var alt for stor (og jeg var iøvrigt ved at falde i søvn af kedsomhed over farven).....

Trævlede op og har ikke kunnet få den fine cardigan ud af tankerne siden! Har købt garn til den mange gange :-) I mindst tre forskellige farver. Sidste bud er denne lækre mørk lilla! Også her er det bare et spørgsmål om at slå masker op.......nå, ja, og så lige overveje om jeg rent faktisk gider strikke den. Er nemlig ikke spor begejstret for at strikke hulmønster!!!! Men jeg er bange for at den bliver ved med at spøge indtil jeg strikker den. Og den er så fin, så fin og jeg vil frygtelig gerne have den. Hm, hulmønster.....here I come! 
Kender du det med at visse modeller bliver ved med at spøge i baghovedet?

Nå, men sålænge det bare er en model og ikke en ånd, der spøger, kan man vel ignorere det og måske endda slå fornuften til og strikke sine ufo´er færdige før man slår op til nyt...........

Som om!

lørdag den 15. september 2012

Fødselsdagsgaven

...til min mor blev vasket igår, så jeg er i imponerende god tid :-)

Jeg er jo ikke den, der rider samme dag som jeg sadler, så jeg plejer at halte bagefter og være i sidste øjeblik med alting! Ikke denne gang! Min mor fylder 64 på mandag; vi skal ned og have kaffe imorgen eftermiddag og gaven er pakket og klar - yes, jeg er i god tid!

Sidste år strikkede jeg et Tinas Tørklæde til min mormor. I år får min mor et. I farverne Blomme og Lys Blomme (Rasmillas Yndlingsgarn) og jeg tror hun bliver glad for det.

Eftersom det er min lange arbejdsweekend, laver jeg så lidt som muligt her om eftermiddagen og aftenen - imellem søvn og job. Bliver nødt til at lave noget mad om lidt; Kvik og drengene er sultne! Af en eller anden årsag synes de, at det er kvindens job at lave mad - og det synes jeg helt ærligt ikke harmonerer med Yngstesønnens udsagn om at "her hos os er det mor, der er manden i huset"............
Det fine sjal fortjener da en bedre præsentation end
dette, men jeg gider ikke gå udenfor med kameraet
idag.....det er koldt!

fredag den 14. september 2012

Fridag i Silkeborg

Torsdag var min eneste hele fridag i denne uge. Ikke noget med at komme hjem fra nattevagt om morgenen. Ikke noget med at skulle afsted om aftenen. Helt fri!!!!

Jeg havde tænkt mig at tilbringe dagen i min gode strikkestol, men sådan gik det ikke! Den Voksne Datter ringede og spurgte om jeg ville med til Silkeborg. Hun havde en tid hos Mads i Devils Ink. Ja, selvfølgelig ville jeg holde hende med selskab i de fire timer, han havde sat af til hende.

Argh, jeg kan jo ikke være i Silkeborg uden at besøge mindst én garnbutik, så jeg var lige ude og strække benene! Mit indkøb var beskedent. To nøgler JC Rennie supersoft og så............mit allerførst Isager garn!!! Nu har jeg snart strikket i to år; jeg har både Annette Danielsens og Helga Isagers bøger - men jeg har aldrig strikket i Isagers garn. Har istedet valgt supersoft fra JC Rennie eller Knoll. Af prismæssige årsager!

Men nu har jeg altså Isagers Højlandsgarn. Et nøgle; 50 gram! Wow.....eller noget...... Nå, men man skal altså ikke kimse af småting! Og 50 gram er nok til det jeg skal strikke! Et par Ginger! I farve Fig som jeg synes er helt vidunderlig.

Når nu jeg var der, købte jeg også en rundpind, 80 cm., str. 3. For sådan en mangler jeg! Jeg har ellers mange, men de er i brug allesammen. Og min erfaring er, at det er meget hurtigere at købe en ny pind når man mangler, end det er at strikke noget færdigt for at få pinden fri!!! 
Ginger kommer snart på pindene
Farven er desværre ikke god her, men i dagslys er Fig
helt fantastisk smuk :-)
Efter min korte visit i garnbutikkerne, sad jeg igen i Devils Ink og nød at være sammen med min datter. Fire timer senere var der syv smukke sommerfugle på hendes ene arm. Jeg kommer ikke med kedelige mor-bemærkninger når det drejer sig om hende og tatoveringer. Jeg kender hende! Sommerfuglene er ikke hendes første tatoveringer. Og hun vil have flere og har bestilt tid igen i november! 

Om jeg har tatoveringer? Ja, én. Om jeg skal have flere? Ja!

Glæder mig til at se dem når huden er helet, men selv
her, friske fra nålen og dækket af film, synes jeg de er
smukke

mandag den 10. september 2012

Der skal være tid til strik

Når jeg kl. 22.45 i aften møder på job, tager jeg hul på ugens 45 arbejdstimer. Arbejde om natten, sove om dagen, strikke om aftenen! Det er ugens program. I de lange arbejdsuger planlægger jeg så lidt som muligt og denne uge er ingen undtagelse. Uanset antallet af arbejdstimer skal der være tid til strik! Det er jo sådan jeg slapper af og lader op!

Jeg er godt med hvad angår fødselsdagsgaven til min mor. Er halvvejs med blondekanten, så har ingen problemer med at nå den anden halvdel samt vask og udspænding inden deadline mandag.

Derudover vil jeg strikke på hvad der nu falder mig ind :-) Jeg har, som sædvanligt, gang i mange forskellige modeller. Og den ene er snart færdig! Den glæder jeg mig til! For en gangs skyld har jeg fundet en model som jeg har strikket næsten helt monogamt på. Og det er ikke engang et sjal :-)


lørdag den 8. september 2012

Mens garnlageret vokser.....

....gør jeg det modsatte! Det er vist på tide med en opfølgning på dette indlæg og jeg kan konstatere at det går rigtig godt - jeg har nemlig tabt mere end 10 kilo i år :-)

Det er jeg selvfølgelig meget glad for!!! Også selvom det betyder, at de første modeller jeg strikkede nu er alt for store og jeg derfor - når en dag jeg gider - trævler både Topstykket og sommerkjolen fra Drops op. Det geilske garn har jeg en "genanvendelsesplan" for, men mere om det en anden gang!

Garnlageret vokser dermed med både Drops Muskat og Geilsk bomuld/uld - og som om det ikke var nok, kom der også supersoft og Mayflowers alpaca på lager forleden. Og læg dertil den lyslilla supersoft og Drops alpaca fra den optrævlede Eng, der også skal findes plads til i de bugnende skuffer.........nej, jeg mangler vist ikke garn!

Jeg mangler bestemt heller ikke ideer til hvad jeg skal strikke! Og jeg er igang med nye spændende modeller. Men før jeg strikker videre, vil jeg snøre løbeskoene og gå/løbe en lang tur. Jeg har friweekend, vejret er skønt og tanken om hvor godt det gør med den motion er lige så skøn.

Jeg har taget hul på de næste 10 kilos vægttab!!!
Efter flittig brug af løbeskoene, er mine
første strikkede modeller for store. Jeg trævler gladeligt
op - ti kilo lettere


Lidt nyt til lager - mere om strikkeplanerne følger


mandag den 3. september 2012

Jeg kan godt!

Strikke til andre altså. Det er ikke min favoritdisciplin! Derfor gør jeg det kun sjældent. Men jeg kan godt!!!

Faktisk har jeg hele tre ting, der ikke er til mig selv, undervejs.

Strømper til min datter (og det er altså det tredie par jeg strikker til hende....skulderklap og det hele til mig, ikk?). Er godt nok gået lidt i stå med dem, men de er trods alt undervejs.

En lille cardigan i Drops Fabel til niecen. Udover at hun får en lille lun trøje til vinteren, bliver mit strømpegarnslager også reduceret med nogle hundrede gram. Når altså trøjen er færdig. Hvis altså trøjen bliver færdig! Jeg har nemlig flere gange været godt igang med en trøje til hende og er så gået helt i stå og har trævlet op.... Håber denne model overlever :-)

Sidst, men ikke mindst, gik jeg her i weekenden igang med et Tinas Tørklæde til min mor. Hun har fødselsdag om to uger. Jeg har ikke travlt. Begynder nemlig på blondekanten her i aften og så er det lille sjal jo snart klar til indpakning!

Jeg er meget imponeret over alle de skønne sager så mange af jer strikker til glæde for andre. Jeg kan bestemt også godt lide at give gaver og glæde andre. Men da jeg for knap to år siden begyndte at strikke var det fordi jeg fik øjnene op for alle de skønne strikkede kjoler, cardigans og sjaler - tænk, at kunne lave sådan nogle skønne ting til sig selv.

Strikketøjet er mit pusterum i hverdagen. Og jeg vil selv have en masse skønt strik ud af de dejlige afslappende strikketimer. På det punkt er jeg vel lidt egoistisk :-)

Men lige nu strikker jeg altså til andre. Ikke af tvang, men af lyst. Jeg kan og vil nemlig godt - engang imellem!!!
Tinas Tørklæde til min mor og en cardigan til niecen

Lækre farver, synes jeg.
Win-win-situation; en lun trøje
til niecen og et pænt minus på strømpegarnslageret!