onsdag den 31. oktober 2012

Sommer i Tokyo

Fredag den 13. april slog jeg op til Sommer i Tokyo. Den har holdt lange pauser undervejs, men idag er den endelig færdig. Den har været en fornøjelse at strikke; mønsteret er dejligt nemt at memorere og med farveskiftene sker der noget hele vejen igennem.

Opskriften er fin og enkel, altså lige indtil halsen.....da fattede jeg virkelig minus..... Læste den op for Susanne og vi blev enige om, at jeg ihvertfald ikke skulle gøre som der stod! Så jeg gjorde noget andet og endte med en hals, der er en kombination af det, jeg tror Marianne Isager mener og så min egen dovenskab! Havde jo besluttet mig for at lave enten v-hals eller rund hals, men gad alligevel ikke ud i diverse store udregninger efter en række nattevagter, så jeg strikkede bare. Og er endt med en bådhals :-) Og jeg synes faktisk den passer fint til modellen, så nu har jeg revideret min opfattelse af bådhalse....ihvertfald for denne ene gangs skyld!
Endehæftning til formiddagskaffen og så er blusen klar til 
vask -  meget heldigt at ujævnhederne retter
sig efter vask :-)
Jeg har tidligere kaldt oktober for min Isager-måned. Jeg havde ikke planlagt, at det skulle være sådan, men med både Olive og Sommer i Tokyo godt igang og med planer om Honey og Ginger, kunne det jo ikke være meget anderledes....... Og nu, på månedens sidste dag, har jeg to færdige Isager-bluser og et par Ginger. Og Honey er godt på vej. Eneste ikke-Isager-strik i denne måned, er et par pulsvarmere efter Irenes opskrift og et par halvfærdige strømper.
Sommer i Tokyo ligger til tørre og er her "pyntet" med andre
færdige oktober-modeller
Måske kommer der billeder af blusen in action i morgen. Ihvertfald har jeg advaret Kvik om at han skal agere fotograf snarest...... Han skælver ved tanken..... Hvorfor? Tjaeh, måske fordi jeg i den grad hader at blive fotograferet og er urimeligt kritisk når han tager billeder af mig i mit strik....... "Altså, jeg ser jo tyk ud på det billede; det skal du sgu da sige inden du knipser så jeg kan trække maven, røven og overarmene ind", ja, sådan lyder det vist hver gang!

Han må da snart have vænnet sig til det!

fredag den 26. oktober 2012

Ginger

Mens jeg tænkte over halsen på Sommer i Tokyo, fik jeg strikket den anden pulsvarmer færdig og kan dermed sætte hak ved endnu en Isagermodel - omend en lille en af slagsen :-)

Mine Ginger-pulsvarmere er strikket i farve Fig, som jeg synes er en fantastisk farve! Jeg skal helt sikkert strikke en trøje i den farve en dag. Nå, men hvad Ginger angår, har jeg strikket dem cirka 4 cm kortere end opskriften angiver og de går mig alligevel til albueleddet - og det er rigeligt langt, synes jeg.
Ikke noget fantastisk billede og desværre kommer farven ikke til sin ret, men skønne er de og efter vask dejligt bløde og helt sikkert et stort hit her i den kolde tid.

Weekenden står på tre nattevagter og da vi overgår til vintertid denne weekend får jeg fornøjelsen af en 10 timer lang vagt natten mellem lørdag og søndag..... Synes ellers de sædvanlige 9 timer er rigeligt!!!! Desværre har jeg aldrig været så heldig at være på arbejde når vi overgår til sommertid; kunne ellers være rart at prøve kun at arbejde 8 timer :-)

Nå, men jeg skal jo slet ikke pive over weekendens program; har nemlig tænkt mig at strikke i samtlige mine vågne fritimer her i weekenden - og den plan er jo ikke så ringe endda! Okay, kommer der en frisk boxer forbi og kalder på en lang gåtur, så er jeg med på den, men ellers ser man mig kun ét sted og det er i min gode strikkestol!!!!

søndag den 21. oktober 2012

Snart færdig, men......

.....skal lige tænke over hvordan jeg vil have halsen på Sommer i Tokyo.

Jeg er nemlig ikke så meget til bådhals! Er mere til V-hals eller en almindelig rund hals, der ikke er alt for åben. Og jeg er bange for, at jeg får hedeslag med en ulden højhalset trøje, så det er også udelukket.

Jeg tvivler på, at jeg bare kan strikke løs og selv konstruere en god hals undervejs - er trods alt vant til at følge en opskrift og ikke selv regne på halsåbninger :-) Derfor tænker jeg lige, regner lidt og kigger på andre opskrifter i håbet om at komme frem til et godt resultat.

Der er nogle omgange endnu før jeg kommer til problemet og dem strikker jeg inden jeg skal på arbejde, men jeg når ikke at komme frem til en løsning på halsen i dag. Men måske imorgen, efter søvn og før endnu en nattevagt....... Det skal nok lykkes - før eller siden!


onsdag den 17. oktober 2012

Først den ene hånd og så.....

....den anden hånd. Nej, jeg har ikke brændt mig igen, men strikket en enkelt Ginger! Og.......lille suk.....så skal jeg jo strikke en mere. Magen til. Spændende.......

Honey får kun lidt opmærksomhed. Jeg skal jo have min Sommer i Tokyo færdig!

Og hvad den angår kunne det have været smart med lidt mere opmærksomhed fra min side..... For ups, I did it again...... Tog den jeansblå istedet for den lyseblå da jeg skulle skifte farve...... Eftersom det var den lyseblå jeg skulle have strikket med, var det træk ikke så smart! Og denne gang opdagede jeg det først lige før jeg igen skulle skifte farve.......

Så jeg strikker baglæns. Igen. Mange omgange! Og det er kun en ringe trøst at det er ærmer og der kun er knap hundrede masker pr. omgang! 
Det var jo fristende at smide Tokyo-ærmet i skammekrogen, men det er jo mig og ikke ærmet, der har dummet sig. Og jeg gider ikke sidde i skammekrogen - det er spild af tid! Så jeg strikker stædigt baglæns og rækker ud efter den lyseblå når jeg igen er klar til at strikke den rigtige vej!

lørdag den 13. oktober 2012

Olive

Sådan! Første færdige model her i min "Isager-måned". Olive af Helga Isager, som jeg startede på i september......

Ja, den kunne også sagtens have været færdig i september, hvis ikke den sædvanlige ærmestrik-modstand havde ramt mig. Blusen er nemlig ret hurtigt strikket. Pind 4 og så bare afsted....... Retrillerne i hals, ærmer og bund er dog strikket på pind 2½.

Farven Truffle er jeg helt vild med. Diverse rester til retrillerne. Skøn bluse som jeg kommer til at bruge meget!


Nu vil jeg sætte mig med endnu en Isagermodel og hyggestrikke inden jeg skal på nattevagt. Hvordan jeg samlede kræfter til nattens udfordringer før jeg begyndte at strikke, kan jeg virkelig ikke huske.......

søndag den 7. oktober 2012

Det skal da fejres.....

....at fingrene har det bedre så jeg igen kan strikke, tænkte jeg igår, da jeg pakkede tasken for at tage i heldags-strikkecafé i Garn10.

Jeg vidste også hvordan jeg ville fejre det; nemlig ved, for første gang i lang tid, at slå op til en ny model. Jeg skulle bare lige købe garn først, for modellen jeg ville strikke, havde jeg ikke garn til. På ære!

Længe har Helga Isagers Honey været på to-do-listen. Efter lang tids overvejelse (bare spørg Ulla, der iøvrigt er helt anderledes beslutningsdygtig og kan vælge garn og farve på nul komma fem) - blev jeg enig med mig selv om at min Honey skal være grå og jeg købte derfor 75 g lækker grå mohair (og sådan noget havde jeg altså med garanti ikke på lager). Den lys grå supersoft er derimod fra eget lager!
Jeg glæder mig til min Honey; den bliver let og lækker. Og måske lidt småkedelig i de grå farver, men jeg synes jeg trænger til noget, der ikke "larmer" for meget og med det for øje er farven jo helt perfekt.

Honey bliver ikke færdig sådan lige med det samme; jeg har bare slået op og strikket et par pinde. Faktisk er jeg travlt optaget af at få min Sommer i Tokyo færdig. Og så er der jo også Olive som bare mangler et ærme!

Måske skal jeg udnævne oktober til at være "gør-mine-Isager-modeller-færdige"-måned?!

tirsdag den 2. oktober 2012

Så hækler jeg igen

Det er ikke så meget af lyst som af nød. Jeg har nemlig været rigtig, rigtig dum! Så dum at jeg ikke kan strikke!

Søndag aften tager jeg et fad ud af ovnen, sætter det fra mig for at røre i sovsen og derefter tager jeg igen fadet for at sætte det på spisebordet - denne gang undlader jeg bare at huske grydelapperne! Av for den lede........ Andengradsforbrændinger på tre fingre på venstre hånd. Håndfladerne og fingrene på højre hånd slap heldigvis med førstegradsforbrændinger!

Nå, men jeg kan altså ikke strikke! Så må jeg hækle. Kan lige præcis holde på garn og hæklenål på en måde der ikke generer de grimme brandvabler/sår.

Nu er der vel ikke meget, der er så skidt at det ikke er godt for noget, og istedet for at pive, skal jeg da bare være glad for at få anledning til at hækle videre på lapperne til mit oldemortæppe. Så varer det måske kun 3 år før det er færdigt og ikke 7.......

Jeg syntes ellers jeg havde mange lapper, men da jeg idag lagde dem ud og målte, gik det med gru op for mig at jeg mangler så mange, at jeg ikke engang gad regne på det! Blev helt modløs ved tanken.....men så fik jeg den ide at lave hver lap større og fluks gik jeg igang med at hækle to omgange mere på en lille firkant og på en til - og så regnede jeg alligevel på det. Og blev modløs igen! Regnede nemlig ud at der skulle 308 lapper af den størrelse til et tæppe på 140 x 220 cm. Suk!

Nå, men den klarer man jo bare ved at hækle endnu større firkanter. Så store at man kun behøver lave 15 og så endda få et tæppe der er 150 x 250 cm. Færre lapper, større tæppe! Win-win-situation!

Og I kan ikke ødelægge mit humør ved at fortælle mig at antallet af stangmasker er det samme uanset om jeg laver mange små eller få store lapper. Jeg er jo i fuld gang med at snyde mig selv mentalt...... For hvor lang tid kan det tage at hækle sølle 15 lapper?!!!
Når alt kommer til alt finder jeg nok en mellemvej mellem de 15 og de
308 lapper...... En del af charmen ved sådan et tæppe er netop at det
består af mange lapper...... Så der er vel ingen vej udenom!

Ved nærmere eftertanke skulle jeg måske lade tæppe være tæppe og hækle et par grydelapper istedet :-)