fredag den 19. april 2013

Flere prinsesser

Der skal lige hæftes nogle ender. Og de skal selvfølgelig også syes sammen. Derefter er flere prinsesser klar til brug - til efteråret.
Prinsessen på Ærten er designet af Tina Vejlø Andersen/Kastaniestrik. Sælges som kit, men opskriften er også i bogen "Masker & Mønstre - inspiration til strik" (red. Paulette Adam og Lisbeth Tolstrup), som jeg har lånt på biblioteket.

Måske strikker jeg lige et par stykker mere; udelukkende fordi jeg har samlet så mange små garnbunker i de skønneste farvekombinationer, der ligger og frister. Jeg kan vel altid forære et par prinsesser væk......
En enlig prinsesse, der venter på en makker og et par halvfærdige strømper. Mon ikke begge dele bliver færdige inden længe? Ihvertfald har jeg fri/ferie de næste ti dage og selvom det ikke er strik, men konfirmation, der står på programmet, skulle der vel nok blive tid til et par pinde!

fredag den 12. april 2013

Prinsessen på Ærten

Nogle få timers strik og så var jeg klar til at pynte og varme håndleddene med Prinsessen på Ærten.

Et superhyggeligt lille projekt. Et projekt, hvor der er rig mulighed for at lege med farver. Disse blev i matchende farver. Jeg har lavet små garnbunker med farver til mange flere Prinsesser end jeg gider strikke!!! Den ene bunke er pænere end den anden, så jeg får svært ved at vælge hvilke bunker, der skal omsættes til Prinsesser.........eller også skal jeg bare strikke mange flere end jeg gider........ Njaeh, vi får se!
Når nu jeg var igang med pulsvarmere, strikkede jeg også et par af "de sædvanlige" og her skulle jeg ikke overveje farver, da jeg havde et nøgle Qoperfina i lys grå (Susanne fortæller lidt om garnet her) som jeg ville strikke sammen med en lys grå Indicieta.
Resultatet er et par dejligt bløde og varme pulsvarmere som jeg forhåbentlig ikke får brug for det næste halve år, men nu er jeg da forberedt til næste vinter :-)
Om tre timer skal jeg møde på arbejde; det er lige tid nok til at gøre det næste par Prinsesser færdige - for ja, jeg havde jo knap nok lukket masker af på første par før jeg slog op til andet par! Det er ikke fordi jeg ligefrem har brug for dem; men det er altså sjovt at kombinere de farver........ Og de er hyggelige at strikke! Og søde og varme i brug!

Selv en kedelig Moster Leverpostej kan have lyst til lidt Prinsesse-bling-bling :-)

tirsdag den 9. april 2013

Farvevalg

Jeg har et problem! Det er i kategorien "luksusproblemer" og er derfor ikke spor alvorligt. Det er heller ikke noget, jeg har brug for hjælp til. Det eneste jeg har brug for er tid....dels til at beslutte mig, dels til at strikke flere udgaver af samme model.

Det handler om farver. Alle de skønne, skønne fristende farver, der kan kombineres på utallige måder og hvor blot én lille ændring i nuancerne, kan ændre helhedsindtrykket markant. Jeg bruger urimeligt meget tid på at vælge farver til de flerfarvede projekter!!!! Meget længere tid end det tager at strikke modellen....eller sådan føles det ihvertfald!

Mens jeg strikker er jeg i tankerne allerede igang med næste udgave i helt andre farver. Sådan var det også med Color Affection.........før det første var færdigt købte jeg garn til nr. 2. Det endte slet, slet ikke med de farver jeg havde udset mig på forhånd......
Uanset om jeg lagde projektet i sol eller skygge, på mørke eller lyse flader,
ville kameraet bare ikke fange farverne; dette billede kommer tættest på, men
er dog en nuance eller to for lyst
Nu smutter jeg i strikkecafé i Garnshop Galten og udover at snakke og drikke kaffe og strikke en enkelt pind eller to, skal jeg lige kigge på farver til et nyt projekt.......

mandag den 8. april 2013

Color Affection

Efter en uge med halsbetændelse og noget influenza-agtigt, er jeg ved at finde lidt energi igen. Jeg har endda vovet mig udenfor idag. For at tage et billede af sjalet.

Color Affection er et meget enkelt strikketøj og jeg har kun haft energi til ukompliceret strik. Selvom sjalet er stort - eller ihvertfald langt - er det hurtigt strikket. Ret, ret, ret......striber.....flere striber....lidt vendestrik.......ret.....luk af. Nemt. Enkelt. Ideelt når hovedet værker, men hænderne gerne vil have noget at gribe i!
Jeg har strikket det på pind 4 i Knoll Supersoft. Jeg strikkede direkte fra de tre cones (det var faktisk ikke så praktisk da jeg kom til den sidste del, hvor alle tre farver indgår.....) og det gør det svært at vurdere forbruget af hver enkelt farve. Jeg har ikke vejet det færdige sjal, så det samlede forbrug kender jeg heller ikke......måske skal jeg snart få sat nye batterier i den vægt.....

Til gengæld har jeg målt det og det er 220 cm langt, så det når fint et par gange eller tre omkring den ømme hals.

Undervejs har jeg været meget i tvivl om de to lyse farver, men jeg synes det er endt med at være ok. Color Affection 2 bliver helt anderledes - det lover jeg! Og måske kommer der billeder af det i morgen (aih, rolig, ikke en færdig udgave, bare en påbegyndt!).

mandag den 1. april 2013

En påskefridag

Endelig kan jeg holde "påskeferie"- idag og i morgen har jeg fri. Og selvom jeg ikke havde regnet med overskud til at tage i byen eller have gæster, sagde jeg alligevel ja tak, da mine forældre inviterede på frokost igår (selvom det betød jeg måtte op efter kun 3 timers søvn). Og ja tak, da min gode veninde inviterede på frokost idag.

Inden vi tog afsted idag, nåede jeg lige at gøre endnu et par strømper færdige. Det er det 11. par i år. Par nr. 12 er snart færdige. Og jeg har ændret mit mål i Ravelrygruppen Sock Knitters fra 13 til 20 par i år. Det når jeg vist sagtens!
For god ordens skyld må jeg hellere huske at sige, at jeg, når jeg strikker efter engelske opskrifter, som udgangspunkt strikker efter min basisopskrift på strømper og blot tilføjer mønsteret. Så det er altså kun lige mønsterrapporten jeg skal forstå på engelsk og den består oftest blot af 8-12 linier (og der er diagram for dem, der foretrækker det); hæl og tå strikker jeg nøjagtig som jeg plejer.

Dette betyder, at det kun er ganske få engelske forkortelser man skal have styr på - jeg vil vove at påstå at ALLE kan gøre det samme! K2tog er lige så nemt at forstå som strik 2 r sm og ellers tjek ordbogen her.

Dagens frokost blev som nævnt indtaget hos min veninde, som jeg kalder Bette D - og nu kan jeg også kalde hende blogger. Hun strikker ikke, men er til gengæld en ren kunstner i et køkken! Og i haven. Og nu også på lærreder! Efter frokosten fik vi lige sparket den blog, hun havde lavet et udkast til, igang! Så nu kan jeg følge Bette D lige her. Og måske blive inspireret til selv at få klattet noget maling på alle de lærreder, jeg har stående.......

Det bliver ikke lige nu. Selv den gode frokost kunne ikke fortrænge det faktum at næsen løber, øjnene svier, hovedet er tungt og halsen øm. Faktisk tror jeg ikke engang, jeg orker at strikke. Måske skal jeg lige lægge mig på sofaen en time eller to......