onsdag den 30. oktober 2013

Hæklede striber

I august købte jeg bomuldsgarn til endnu et hæklet tæppe. Nu er jeg igang med det - og morer mig lidt over farverne, som står i stor kontrast til både efterårets farver og til de mange jule-inspirations-magasiner, der er begyndt at komme. Ja, man kan sandelig godt se, at det var sol og sommer da jeg købte garnet!!!

I sidste uge var min søster og jeg i Søstrene Grene for at købe garn til et tæppe. Vel at mærke et tæppe min søster skal hækle! Hun har flere gange spurgt om jeg da ikke lige kunne hækle et tæppe til hende og hver gang har jeg sagt næh, men jeg kan lære dig det. Protesterne har været rigelige for min søster er med egne ord "ikke typen, der hækler eller strikker".

Hvad der fik hende til at blive "typen, der hækler" ved jeg faktisk ikke, men "sådan en" er hun altså nu! Hun lærte det på nul komma fem! Vi havde været i Silkeborg, købt garn og hæklenål og da vi kom trætte hjem, hjalp jeg hende igang og så gik det ellers bare derudaf! Hendes tæppe bliver så smukt - hun har valgt nogle skønne, skønne farver (skal prøve at få et billede af det en dag).

Hun holder til gengæld stædigt fast i at hun aldrig skal lære at strikke! Så da hun i den ene af byens mange garnbutikker, fik øje på noget strømpegarn hun syntes var rigtigt fint, sagde jeg okay, køb det, så skal jeg nok strikke et par strømper til dig.

For selvom jeg ikke er "typen, der strikker til andre", gør jeg det jo alligevel indimellem - og snart får min søster et par strømper fra sin omsorgsfulde storesøster aka Moster Leverpostej (og mon ikke, at hun dropper det øgenavn nu, hvor hun selv er blevet en af slagsen......den kedelige type, der interesserer sig for håndarbejde???).
Min søster valgte som nævnt selv garnet og jeg fik frit slag, hvad mønster angik - det bliver altså til en enkelt snoning; meget mere mønster skal der vist ikke til i det multifarvede Fabel. Et par små pulsvarmere til mig selv er det blevet til - en tråd Austermann Lace og en tråd Qoperfina fra Canard, strikket på pind 2,25. De er helt enkle, men ret lækre og anvendelige, synes jeg.

Og nej; jeg købte ikke garn til et tredie tæppe, da vi var i Søstrene Grene. Men jeg var saftsuseme fristet!!! Næste gang....måske......

lørdag den 26. oktober 2013

Ravello

Jeg gjorde det!!!! Tog mig sammen og strikkede sidste ærme færdigt igår inden jeg skulle møde på nattevagt. Idag, efter at have sovet, har jeg hæftet ender og vasket - og nu ligger Ravello til tørre!

Billederne bliver ikke så gode i kunstigt lys, men på denne årstid skal man være tidligt ude for at fange det gode dagslys - og jeg er bestemt ikke tidligt ude når det drejer sig om ærmestrik og endehæftning!!! Men den er færdig og det skal dokumenteres - uanset manglen på dagslys!
Ravello er designet af Isabell Kraemer! Opskriften er på engelsk, men nem at forstå. Garnforbruget minimalt og modellen er hurtigt strikket, hvis ikke man er typen, der overspringshandler istedet for at strikke ærmer!
Jeg har brugt ca. 45 g Red Currant (JC Rennie supersoft), ca. 65 g Lullaby (JC Rennie supersoft) og ca. 110 g Oatmeal (Knoll supersoft) til en størrelse M/L. Har lavet flere striber end angivet i opskriften for at undgå at striberne endte midt på barmen, men ellers har jeg ikke ændret noget....

Isabell skriver, at hendes ide er, at halskanten skal rulle, men da vi alle har forskellige præferencer, kommer hun med forslag/opskrift til andre muligheder. Indtil videre ruller min - måske laver jeg en anden hals, hvis jeg synes den skal ændres når blusen kommer i brug!

Og yeah, jeg har strikket noget, der ikke er strømper, færdigt!! Det kan jeg så få lov at fejre med en ekstra times nattevagt......ti timer bliver det til i alt.......suk.....når man arbejder om natten er det altså ikke sjovt, når vi overgår til vintertid! Og jeg er altid på arbejde den nat det sker - kun én gang har jeg været heldig at have vagt ved overgangen til sommertid.

Så i nat, når klokken er 3, tror jeg bare jeg holder mig for både ører og øjne for at undgå at høre og se alle urene, der automatisk - og selvfølgelig med megen lyd - pludselig går amok og sender viserne den forkerte vej........og hurra, så kan man lige tage timen fra 2 til 3 igen!!!!!

Nå, ikke så meget klynk; sådan er vilkårene jo! Og jeg skal være sammen med den allerskønneste kollega man kan forestille sig - og jeg har strikket en bluse færdig; det er vel, når alt kommer til alt, den ekstra time værd!!!!

torsdag den 24. oktober 2013

Tager mig sammen....

....og strikker de ærmer. Det ene er færdigt; det andet godt på vej. Satser på at nå ærmet, endehæftning og vask før weekendens mange arbejdstimer banker på!

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg har strikket et par strømper siden sidste blogopdatering. Fik lyst til at strikke snoninger og syntes, at Zauberball egnede sig fint til det formål. Det tog vist kun tre dage at få dem færdige.....

Nu slår jeg ikke op til flere strømper før Ravello er færdig! Og nu slutter indlægget! Jeg skal strikke det ærme færdigt. Nu!

mandag den 14. oktober 2013

Øh.....

.......det går da ikke så godt med at opdatere bloggen....

.......heller ikke med at strikke Ravello-ærmerne færdige! Det tog en uge at strikke hele kroppen, men så kom jeg jo til ærmerne og dem er jeg pr. tradition ikke begejstret for og er derfor urimeligt lang tid om dem. Alle former for overspringshandlinger prioriteres højt - blot for at udskyde de ærmer som altså alligevel før eller siden skal strikkes.
Læsning blev den mest tidsrøvende overspringshandling i sidste uge! Læste med stor fornøjelse både en Karin Slaughter krimi, Lars Keplers Ildvidnet samt Jo Nesbøs Panserhjerte. Så løb jeg tør for bøger og måtte ud og købe et par stykker mere!

Prøver ihærdigt at overbevise teenagersønnerne om, at det er SÅ FEDT at læse, men jeg har overhovedet ikke succes med det foretagende!!!! Da Ældstesønnen så forleden kom hjem med en bog fra skolebiblioteket, sagde Yngstesønnen: "Mor, du skulle ikke have holdt det foredrag om bøger igår; du ødelægger ham jo". Det skal lige bemærkes at det ikke var min begejstring for gode bøger, der havde inspireret ham til at gå på skolebiblioteket, men derimod hans dansklærer, der forventer en boganmeldelse om et par uger.......

Til gengæld går det ok med strømpestrikkeriet; Kvik har fået et par bordeaux strømper og jeg har fået to par stribede (og har nu strikket 21 par strømper i år)
 

Jeg har arbejdet hele weekenden og har derfor fri idag og i morgen. Måske slår jeg op til endnu et par strømper. Måske strikker jeg ærmer. Måske læser jeg en bog.