fredag den 21. marts 2014

Gentagelser

Nogle modeller tåler en gentagelse....eller fem.

Jeg har slået op til en femte udgave af Camomille. Synes egentlig ikke, det er så lang tid siden, jeg strikkede et Camomille, men et kig i blogarkivet viser, at det sidste blev færdigt i juni ´12.

I oktober `12 strikkede jeg mit første par Ginger og kort tid efter strikkede jeg endnu et par (som vist ikke nåede på bloggen før jeg forærede dem til en sød kollega) og nu strikker jeg så mit tredie par.
Denne gang har jeg valgt at strikke både sjal og pulsvarmere i farven Truffle (Knoll Supersoft) - og i sjalet indgår også en lysbrun Drops Lace. Jeg kan lide brun og jeg kan lide grå og i Truffle er de to farver smukt repræsenteret :-)
Det var faktisk ikke meningen, jeg ville strikke disse modeller nu. Jeg har rigeligt at se til i "den hemmelige model", men ville lige have et lille strikketøj på tyndere pinde, så jeg havde lidt at veksle mellem.....jeg gider ikke strikke strømper for tiden, så jeg måtte jo kigge mig om efter en anden model.

Onsdag var jeg til strikkehygge med et par skønne kvinder og Ulla havde blandt andet Peacock-handskerne fra The Bird Collection på sine pinde. Jeg synes altså ikke de handsker er specielt pæne. Ikke i bogen ihvertfald! Men på Ullas pinde var de pæne. Og ensfarvede. Og det bliver mine så også!
Da jeg havde slået op til Peacock-handskerne og strikket et par centimeter, blev jeg helt vild træt af at strikke drejet ret i ribben. Altså, sådan en rib med drejet ret er pæn og jeg gør det nogle gange på mine strømper, men da er det jo kun ganske få cm, jeg skal strikke drejet ret...... Peacock-rib-skaftet skal være 25 cm....suk......(ja, jeg sukker også selvom jeg nok kun strikker det 20 cm langt)!

Nå, et stort suk og jeg smed det fra mig og hentede garn og pind og slog op til et par Ginger! Og så var det, jeg syntes, at et matchende Camomille ville være fint og hentede garn og pind og slog op til sådan et. Og sådan kan drejede retmasker føre til både Ginger og Camomille!

Når jeg er færdig med at skabe mig over at skulle bruge det splitsekund længere på at strikke en retmaske drejet, end det tager at strikke den almindelig ret, strikker jeg selvfølgelig videre på Peacock! Men først og fremmest strikker jeg på "den hemmelige model" - og kun når jeg trænger til pause fra pind 4, tager jeg fat på mit lille strikketøj på tyndere pinde.......der er jo pludselig rigeligt at vælge mellem!!!

tirsdag den 11. marts 2014

Hej Blog - dejligt at se dig igen

Ja, det er længe siden sidst! Jeg har stort set ikke strikket siden sidste indlæg. Det er blevet til en smule hækling og nogle ganske få pinde på et par strømper og på Tuk Tuk.

Hvad jeg så har lavet står hen i det uvisse......altså, jeg ved da godt, at jeg har læst en bog, ommøbleret stuen, leget med akrylmaling og lærreder, passet job, hus og hund osv., men alligevel.....der må da have været tid indimellem??!!!

Okay, jeg ved godt, hvad jeg har brugt (en del af) tiden på: Instagram! Af en eller anden grund har Facebook aldrig rigtig fanget mig, men det er noget helt andet med Instagram. Jeg er fan!!!!!
Jeg elsker, at det er enkelt og hurtigt at lægge et billede og tilhørende tekst ud...... Langt de fleste af mine opslag er "håndarbejdsrelaterede". Man kan vel sige, at jeg bruger Instagram som en slags mini-blog. Med hyppigere opdateringer end på den reelle blog :-)

Som det ses på billedet, har jeg nu en Ipad. Den har jeg fået af min skønne datter; hun brugte den ikke og jeg overtog hellere end gerne :-) Måske lærer jeg en dag at blogge fra Ipaden, men indtil videre er jeg helt godt tilfreds med at have Ipad og smartphone til "de hurtige løsninger" og så bruge den gode gamle stationære computer til blogindlæg.

Selvom det er mere tidskrævende at lave et blogindlæg end et Instagramopslag, er der nu noget værdi i det som jeg gerne vil holde fast i. Når det kommer til bloggen er jeg ikke til "hurtige løsninger"; her vil jeg gerne andet og mere end blot vise garn, strik osv......her skal være plads til ord i form af tanker, overvejelser, argumenter og forklaringer og alt det andet....... Det må gerne tage tid! Også selvom det betyder, at der er længere mellem opdateringerne!

At noget er hurtigt og enkelt er ikke en kvalitet i sig selv!

Mine strikke- og hækleprojekter er måske enkle nok, men hurtige er de ikke. Eller rettere, så er det selvfølgelig mig, der ikke er hurtig. På det øverste billede ligger noget strik jeg begyndte på for snart to år siden. Det har ikke været på bloggen før og der kommer nok heller ikke mere om det før modellen en dag er færdig! Og det kan tage tid!!!!

Mit andet Granny Stripes tæppe har også været længe undervejs og det er langtfra færdigt, men det bliver det. En dag! Og en dag får jeg også et pudebetræk af hakkenålen......
Måske kommer der ligefrem et indlæg om tunesisk hækling/hakning en dag. Det tager to minutter at lære det grundlæggende i hakning. Det tager lidt mere end to minutter at lave et indlæg om det.....men hvis jeg en dag får tid, så..... :-)