fredag den 9. maj 2014

Det er godt nok grimt

Altså, på afstand ser det fint nok ud. Men tæt på.......!!!!
Da jeg startede på sjalet, havde jeg vist kun strikket et halvt års tid - og det ses altså! Heldigvis bliver det pænere opefter. Og jeg ved jo, at vask kan udrette noget, der minder om mirakler, hvad ujævnheder i uld-strik angår. Så jeg tror, det ender ok!

Dette sjal bliver et godt bevis på, at øvelse gør mester....(åh, jeg vil så på ingen måde kalde mig selv mester i mønsterstrik - eller i noget som helst andet iøvrigt, men I ved hvad jeg mener....man bliver dygtigere med tiden; det strikkede bliver mere jævnt; pænere......).

Jeg har strikket videre; godt og vel tre rækker blomster er sjalet vokset med den sidste uge. Det er hyggeligt at strikke mønsterstrik. Jeg glemmer nogle gange, i lange, lange perioder, hvor meget jeg holder af det. Lige nu husker jeg det!
                              
Weekend, ja, det er jo sjældent ensbetydende med fri for mit vedkommende...... Nattevagt fredag, lørdag og søndag! Mens andre er til uldfestival i Saltum og/eller til Åbent Hus i Garnudsalg, ligger jeg altså i min seng og sover..... Og når jeg står op, vil jeg strikke videre på Tusindfryd - når jeg liiiiiiige har tjekket Instagram og blogland....... Der er helt sikkert nogle, der har oplevet noget, der er mere spændende end at sove!!!!
God weekend :-)

torsdag den 1. maj 2014

Dejligt blå (siger Lene!!!)

Hun prøver at lære mig det. At holde af blå. Jeg kan stadig kun lide de få blå, jeg altid har kunnet lide. Men jeg lader som om der er håb for flere af de blå farver....mest fordi jeg håber på flere "lærerige kommentarer" ;-)

Det er farven på den Arwetta, jeg købte til Datterens Tadpoles, vi snakker om. Den er godt nok blå - eller med Lenes ord: "den er dejligt blå - sådan hedder det altså, Lea ;-)". Jeg har forlængst strikket strømperne og afleveret dem til Datteren; hun synes, som både Lene og mange af I andre, at den blå er flot! Nå, men sol er skønt; dog ikke altid så godt at fotografere i ........der faldt lidt skygge på venstre fod og der, hvor skyggen ramte, er farven korrekt.....
Jeg har også strikket et par strømper til mig selv og der er ikke antydningen af blå i dem; til gengæld er der så mange andre farver. De er nemlig strikket i det håndmalede strømpegarn fra Garn-Galleriet. De er helt enkle! Ingen snoninger eller andet sjovt; kun lækre farver. Og igen: billedet er taget i sol og farverne snyder....

Der er stadig tre par strømper undervejs (og bare lige for god ordens skyld: ingen af dem er blå). Jeg er også stadig igang med at hækle jakker. Og strikke sjaler og trøjer og pulsvarmere. Og jeg har ikke slået op til nyt siden sidst!!! Bortset fra strømperne altså.

Ahhh, forår! Jeg synes, det er her naturen viser sig fra sin allersmukkeste side. Og man skal nyde det, skal man. Jeg var heldig at have et par fridage i påsken i år og vi var til "sammenskuds-frokost" ved mine forældre. Efter en enkelt skive brød, forlod jeg bordet (bordskik, hvad snakker du om?) og gik ud i deres have. Vejret var skønt og der var noget derude, der fristede mere end maden. Nemlig dette:
Bækken, der så idyllisk løber gennem deres store have. Dens stille rislen er et smukt akkompagnement til et øjebliks nydelse..... Og sådan et øjeblik kan være langt. Ihvertfald blev der sendt en stafet ud for at se, om jeg var okay - ikke fordi de som sådan savnede mig ved bordet, mere fordi de ikke helt forstår, hvordan man kan bruge så lang tid på at nyde noget så "simpelt" som vand og sol og fuglefløjt! Men det kan jeg! Og jeg gør det også næste gang, jeg kommer derned!

Og sådan er der jo forskel på os mennesker!

Og der er forskel på de blå farver......nogle af dem er faktisk meget pæne :-)