søndag den 15. januar 2017

Hyacinth

Som jeg skrev i sidste indlæg, handler det denne gang om en færdig cardigan! At den var fire-fem år undervejs, er en mindre detalje. Den er færdig og den er så lækker! 

Cardiganen er Hyacinth, designet af Helga Isager. Ikke en model, der er nem at finde. Dels er der ikke mange garnbutikker, der har opskriften (måske er den udgået, siden jeg købte den, men dengang havde vist nok både Ho Strik og Uldma den) og dels er der næsten ingen billeder, når man googler den. Jeg forstår det ikke!!! Den er jo fantastisk!!!

Da jeg i sin tid startede på den, fik jeg fhv hurtigt strikket ryg og et ærme. Og så lå den ellers der..... Et par år senere gik jeg igang med andet ærme.....Og gik i stå igen. Sidste efterår tog jeg mig sammen og strikkede andet ærme færdigt og så skete det utrolige:  jeg fortsatte!!! Strikkede begge forstykker, lomme og krave.....syede alle dele sammen.....vaskede den (den er dog uvasket på billederne herunder)....og endelig kunne jeg iføre mig det, der med garanti er den lækreste cardigan i min garderobe! 
 

Hvis ikke jeg havde tabt mig, havde den passet perfekt ;-) Men jeg lever nu fint med at veje 10-12 kg mindre end jeg gjorde, da jeg startede på den. Og bliver jeg træt af at have en lidt for stor Hyacinth, må jeg jo bare strikke en ny (så skal jeg vist lige kaste et blik i krystalkuglen for at se, hvilken størrelse, der passer mig om fire-fem år! Hvis altså en evt toer skulle ende med at være lige så længe undervejs!). 

Den er strikket i to tråde supersoft (JC Rennie og Knoll) på pind 4. Garnforbrug, tjaeh, har ikke vejet den og ikke holdt regnskab undervejs. Opskriften er meget enkel (og tror kun, jeg stødte på en lille fejl), men der var noget omkring kraven, jeg ikke helt fattede og min krave er ikke køn.... 

En knap så køn krave og en lidt for stor størrelse, ændrer ikke på det faktum, at jeg er vild med min Hyacinth! Og igen: jeg forstår virkelig ikke, hvorfor så få har strikket denne model...... 

P. S.: Lene; den vil være så flot i blå!!! 

6 kommentarer:

 1. Den er helt utrolig flot - det er aldrig en model jeg har hørt om før.
  Kan godt forstå du overvejer en toer (med eller uden krystalkugle :-))
  Nogle gange tager projekter bare længere tid - men pyt når det er værd at vente på.

  SvarSlet
 2. Hvor er den flot. Jeg har heller ikke hørt om modellen før, men forstår godt du overvejer en mere.

  SvarSlet
 3. Jamen kære Lea, den er da også bare skøn og så synes jeg ikke det gør noget, at den er lidt stor i det ☺ Super lækker. Der kan ske meget på vægten i løbet af 5 år, he he. Jeg har aldrig lagt mærke til den før, men jeg kan sagtens se en blå hyachint for mig ;-)

  SvarSlet
 4. Ps: Det er jo ikke så tit, jeg falder for noget flerfarvet, men det er virkelig en smuk kombination af farver og mønstre ☺

  SvarSlet
 5. Den er virkelig flot, Lea! Jeg synes også det er flot, at du har tabt 10-12 kilo, så hellere en lidt for stor cardigan ;-)

  SvarSlet
 6. Lækker lækker hyacint. Og så gør det jo ikke noget trøjen er lidt stor - (tillykke med vægttabet). Ja, den model kunne godt komme lidt mere frem i lyset..

  SvarSlet