torsdag den 22. november 2012

Ny kjole undervejs

Da jeg første gang så kjolen Nonea ved Filcolana, printede jeg straks opskriften ud. Den har ligget og ventet længe. Nu har jeg endelig slået masker op og strikket de første tyve cm.

Jeg skal have lidt kontrast til alt det mønsterstrik, der er på pindene for tiden. Noget, jeg bare lige kan tage frem og strikke uden at skulle have øjnene i opskrift eller diagram. Noget ensfarvet og enkelt. Og her er Nonea altså helt vidunderlig enkel; rundt og rundt i ret, blot med enkelte "bobler" undervejs i skørtet. Herligt!

Herligt er det også, at jeg med denne kjole får brugt ca. 400 g. lagergarn. Jeg havde nemlig fire fed New Zealandsk Lammeuld liggende og det er hvad man, ifølge opskriften, skal bruge.
Mere lagergarn er fundet frem; jeg havde to nøgler Drops Lima på lager (tilovers fra sønnens trøje og nej, han bruger ikke trøjen, så tror I jeg gider strikke mere til ham?!!!) og syntes vanter var det mest oplagte at strikke af den smule garn. Nu skal jeg så bare lige strikke en makker til den færdige vante......

11 kommentarer:

 1. Flot kjole - rigtig flot. Det er sjældent jeg kan lide strikkjoler, men Nonea er flot - glæder mig til at se resultatet (-:

  SvarSlet
 2. Kan da godt forstå du skal have noget afveksling til alt dit lækre mønsterstrikning og her er Nonea super flot .........men øv øv...., jeg kan bare ikke få opskriften ud den bliver ved med at sige fejl....så kan man da også bare blive lidt sur........måske

  Sikke en søn når nu hans mor har strikket for at han kan holde varmen....:-(

  Kh Jane

  SvarSlet
 3. Tryllekjolen er supersød og lige til at gå til, og så er det ovenikøbet lagergarn, en ren win-win situation.
  Børn er nogle gange utaknemmelige, også de store af slagsen. Når jeg tænker på, at du lod alting ligge for at strikke den trøje til ham, så burde han tvinges til at bruge den ;)

  SvarSlet
 4. Den må jeg lige ind og kigge på. Den gule jeg er igang med kan kun strikkes når jeg er helt frisk..... Så den bliver ikke færdig med det samme. Lige nu strikker jeg de 404 masker baglæns de 53 masker hulmønster er blevet til 46 masker..... Håber fejlen dukker op i næste omgang. Stort suk. Måske jeg skal slå op til en tv- strik kjole dom bare går rundt og rundt.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 5. den skal nok blive god,fin enkel model,dejlig afveksling fra mønsterstrikning,synd med den lækre trøje,måske skulle du sætte den til salg ?

  SvarSlet
 6. Det er en rigtig sød model, var lige inde og se den på filcolanas side. Det må skrives bag øret, da jeg også er den lykkelige ejer af en del Newzealandsk lammeuld- så tak for ideen:-)

  SvarSlet
 7. Hvor er den flot..glæder mig til at se det færdige resultat, og altid dejligt at bruge fra lageret:-)

  SvarSlet
 8. lækkert at få bugt med garnlageret og især til den fine model.... ham sønnen skulle da skamme sig, at han ikke bruger trøjen... men måske når det bliver lidt koldere :-)

  SvarSlet
 9. hej Lea
  ja det må da siges at være en kontrast til al mønsterstrikket. Flot bliver den også. Godt at komme lidt i bund med lageret.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 10. Ja, jeg kan også godt forstå, at du må have noget kontrast - er selv gået i gang med et par mønsterstrik-projekter og har også 4-5 "kontraster" ved siden af ;-)

  Slemme knægt, at han ikke gider gå i mors strik ;-)

  SvarSlet
 11. Har du nu slået op til noget nyt igen ;-) Det ser spændende ud, og så er det jo rart med noget, hvor man også kan følge med i fjernsynet samtidig.

  SvarSlet