lørdag den 28. december 2013

25 par strømper

Ja, indtil videre har jeg strikket 25 par strømper i år. Par nr. 26 er lige straks færdige og måske bliver nr. 27 det også inden året rinder ud......

Her i december har jeg ikke strikket ret meget; halvanden Tempelblomst, nogle strømper og et par pinde på diverse ærmer er, hvad det er blevet til. Det er ikke fordi jeg har haft travlt med "at jule".....næh, julestemningen indfandt sig slet ikke i år og da jeg skulle arbejde den 24. og den 25. kom den altså heller ikke i sidste øjeblik.

Til gengæld kom der både noget halsbetændelse og bihulebetændelse til, så jeg var glad da sidste nattevagt var overstået og jeg kunne gå hjem og slappe af og vide, at jeg har fri resten af året og dermed sagtens når at blive frisk til næste omgang nattevagter! Med tungt hoved og hvad dertil hører når man er rendt ind i sådan en omgang, passer det fint med strømpestrik - der er ikke kapacitet til andet!!!!

Min nevø, der tidligere har fået to par strømper, ville så gerne have et par i dette garn - og det skulle han da have.... Han er ti år og fødderne vokser hurtigt i den alder, så de strømper han fik i starten af året, er alt for små nu.

Strømperne til Kvik var hurtigt færdige; jeg strikkede på dem når familien var gået i seng, så der var fred og ro og ingen forstyrrelser - og heller ingen vidner til julegavestrikkeriet!

Strømperne til min søster har til gengæld været lang tid undervejs; hun købte jo garnet til dem for et par måneder siden..... Hun har været meget tålmodig, men hun turde vel heller ikke andet, da jeg sagde til hende, at jeg godt ville strikke dem, men at det ville blive i mit tempo og at hun IKKE skulle presse på for at få dem (hvis hun gjorde, ville jeg lære hende at strikke sine strømper selv!).
Faktisk var dette garn ikke det eneste hun købte (diskret lille suk), så jeg må igang med et par mere. Det er dog raggsokkegarn, så det kan umuligt tage ret lang tid at strikke dem! Og hvis det gør, ja, så er min søster jo tålmodigheden selv!!!!

9 kommentarer:

 1. Jeg synes nu at 25 par strømper er rigtig godt gået på et år, det er jo 2 par hver eneste måned, og når man har set hvor flotte dine strømper er, så er det lidt af en bedrift. Jeg ville ønske jeg havde dit talent for strømpestrikning, kan kun strikke en helt almindelig strømpe fra skaftet og til tåen, helt uden dikkedarer, mønstre og alt det andet spændende du laver på dine.

  Synd at du har været sløj, så kan jeg godt forstå det har knebet med julestemningen. Nogle gange føler man bare, at man går lige fra sygeseng til arbejdet og tilbage igen. Jeg håber du snart er frisk igen og måske også har nogle fridage. Rigtig godt nytår, jeg ser frem til at følge din blog i det nye år. Kærlig hilsen Susanne

  SvarSlet
 2. Imponerende produktion - jeg er helt paf :-) I den tid, du har strikket er du bare ikke veget tilbage for noget som helst (det skulle lige være ærmer ;-), men færdige bliver de jo alligevel) og nu er du også blevet total strømpe-haj :-) Jeg går og overvejer om jeg skal udnævne en måned til strømpemåned, så jeg i det mindste får strikket et par eller to indimellem. for der er ikke noget, der slår de hjemmestrikkede - men nu må vi se, januar går i hvert fald med at forsvare speciale :-)
  Rigtig godt nytår til dig, Lea - jeg håber, du bliver frisk, nu hvor der venter nogle fridage :-)

  SvarSlet
 3. Jeg synes det er imponerende at du har fået strikket mere end to ar strømper hver måned. Halvanden tempelblomst ligger også langt over hvad jeg når at få strikket. Det er rigtigt at strømpestrik ikke er det mest ophidsende, men jeg synes glæden ved at forære dem væk er så glad at man gerne strikker for andre

  SvarSlet
 4. Vild med alle de par strømper, hatten af for dig. Og sikke mange par varme fødder der er omkring dig.
  Ønsker dig god bedering.

  SvarSlet
 5. Imponerende og yderst inspirerende med alle de flotte strømper. Håber du får nogle gode fridage og bliver frisk igen i en fart.

  SvarSlet
 6. Hej Lea. Jeg skal da love for du har haft gang i sokkestrikkeriet. Og jeg kan godt forstå at der er afsætning - for hvem kan ikke bruge nogle gode, hjemmestrikkede sokker ? god bedring med bihulebetændelsen :o) håber du kan nyde dine fridage, trods alt.

  SvarSlet
 7. Kalder du 1½ Tempelblomst, strømper og ærmestrik for ikke ret meget? Er du da vims, du har fart på
  Jeg har skrevet det før, jeg er imponeret over dit strømpestrik, gad vide, om det kan smitte lidt af?
  Rigtig god bedring

  SvarSlet
 8. 25-27 par sokker - det er da ikk' så ring'

  Og du har ret, når overskuddet er lille så er det rart med overskueligt strikketøj så kan m an da glædes ved at få lavet noget og ikke frustreret over at man ingen vegne når.

  Jeg håber at vi ses i det kommende år - måske nogle onsdage hos Garn10?

  Godt nytår, Lea

  SvarSlet
 9. Imponerende strømpestatus , jeg ville ønske jeg kunne tage mig sammen til blot et enkelt par.
  Kan godt forstå det er svært at finde julestemningen , når du både skulle arbejde og samtidig sygdomsramt. Håber du er frisk til at nyde fridagene.
  Godt nytår

  SvarSlet