tirsdag den 31. december 2013

27 par

Ja, jeg kan jo sagtens garantere, at dette bliver det sidste strømpeindlæg på bloggen i år. Året slutter og jeg slutter året sådan omtrent som jeg startede det: med strømpestrik og halsbetændelse (og lidt til)!

To par strømper er færdige, jeg fik taget et par billeder og nu opdaterer jeg bloggen og det er så lige præcis, hvad jeg kan overkomme for tiden. Kan ikke huske hvornår jeg sidst har været så syg i så mange dage!!! Der er små huller igennem, hvor jeg føler det letter - og det benytter jeg mig af til at opdatere her - og så håber jeg, de huller snart bliver store og langvarige!

Par nr. 26 er et par helt enkle strømper i Drops Delight - de startede ens, men det ensartede sluttede da brat :-) Godt jeg kan leve med den slags (nå, ja, hvis ikke jeg kunne, ville jeg jo vælge at strikke i et andet garn!!!).
Par nr. 27 (også i Drops Delight) har været længe undervejs. Det er et halvt år siden, jeg strikkede første strømpe; for en måned siden slog jeg op til makkeren og ja, så lå den altså til jeg genoptog den i forgårs. Opskriften er fra AoHs Strikkemagasin nr. 10, okt. 2012
Og det var så årets sidste strømper! Med garanti! Og lige så meget garanti kan jeg give for, at der også næste år bliver strikket strømper. Og lavet strømpeindlæg!

Jeg håber dog på, at der også kommer mange trøje/kjole/sjalsindlæg næste år. Det har virkelig været sløjt i år. Og det er der selvfølgelig en grund til. Eller flere. Og jeg vil gerne fortælle hvorfor.......

For halvandet år siden gik jeg ned med stress. Jeg var sygemeldt 4-5 uger og var så klar til job igen. Det er gået godt efter sygemeldingen. Men jeg mærker jævnligt de velkendte symptomer og så ved jeg, at jeg skal passe på! Og så er det, at jeg strikker strømper. Og smider alt andet strikketøj til side. Og lader være med at opdatere bloggen. Jeg sparer så mange "skal og bør-gøremål" væk som overhovedet muligt. Også dem, som jeg egentlig holder af, men som jeg alligevel - i perioder - føler kræver noget af mig, jeg ikke har overskud til! Mit strik skal være nemt, når det presser på. Strømper er nemme!

En anden årsag er min dårlige ryg (daglige smerter grundet diskusprolaps for syv år siden), der blandt andet gør, at jeg ikke kan sidde ned ret lang tid af gangen. Det fjerner det afslappende aspekt ved strikningen når processen hele tiden afbrydes af "op-og-stå-og-gå-pauser". På en strømpe kommer man langt på fem min. Strømper kan også sagtens strikkes stående :-) Det er straks sværere med de større projekter! Men der er altså gode dage imellem - og dem håber jeg, at jeg fremover får benyttet til trøjestrik!

For en god ordens skyld, så strikker jeg altså oftest strømper af lyst - jeg er ikke "på vej ned" hver gang jeg slår op til en ny strømpe :-)

Med dette indlæg slutter jeg 2013 af med at sige tak for endnu et herligt år i jeres inspirerende blog-selskab.

Godt nytår!

14 kommentarer:

 1. Sikke da en flot rekord og strikkede strømper er da også helt uundværlige. Her er det manden, der har sådanne rygproblemer, så jeg kender det kun alt for godt. God bedring på alle fronter og godt nytår. Jeg følger gerne med i det nye år uanset hvad du har lyst eller brug for at strikke :)

  SvarSlet
 2. Jeg ønsker dig et godt nytår, og håber at du også i 2014 må finde de redskaber der gør skavanker til at leve med.
  Jeg hænger i hvert fald på.

  SvarSlet
 3. Rigtig godt nytår. Godt man kan finde de rette redskaber her i livet, så alt kan håndteres. God bedring og god strikkelyst.

  SvarSlet
 4. Kære Lea jeg er dybt imponeret ....så mange strømper har jeg ikke engang strikket i hele mit strikkeliv

  Ked af at høre at du er ramt igen håber du snart vil få bedring på alle fronter.
  Ønsker dig og dine et rigtig godt nytår, tak for alle de små " indslag" i mailboksen
  Kh Jane
  Kh Jane

  SvarSlet
 5. God bedring.

  Strømpestrik er dejligt på mange måder, man kan jo altid bruge strømper og de kan jo varieres i det uendelige både mht. Farver og mønster. Jeg synes også det er skønt med strikketøj hvor man kobler helt fra, jeg er meget til helt enkle sjaler

  SvarSlet
 6. Hej Lea . Strik er godt mod stress - og jeg tror jeg har luret det samme som du: når tingene udefra presser sig på, er det ikke de komplicerede strikkemønstre der kalder. Men enkle og overskuelige projekter, der kan strikkes 'gerade aus'. Du har godt nok været flittig med strømperne. Rigtig godt nytår til dig - og tak for blog i året der gik :o)

  SvarSlet
 7. Godt nytår og god bedring :-) Og strømper er hyggelige at strikke ( ind imellem ) ;-)

  SvarSlet
 8. Træls med dit helbred, håber det næste år vil give dig lidt flere dag som er gode. Kan der ikke gøres noget ved den ryg?
  Syntes det er godt du er glad for at strikke strømper når det nu er. Kan du nu have et godt nytår.

  SvarSlet
 9. Imponerende antal strømper, du har produceret. Og det er da dejligt at strømper kan strikkes i bidder, så de kan klares også når ryggen gør ondt og andet presser på. Håber du får rigtig mange gode dage i det nye år, med plads til sjaler, trøjer og når lysten melder sig, også en enkelt sok eller to :-) Godt nytår.

  SvarSlet
 10. Tillykke med dine 27 par sokker, det er godt gået. Uanset hvad du strikker vil jeg følge hvert et indlæg trofast, du har så mange vidunderlige betragtninger. Godt nytår.

  SvarSlet
 11. Hold da op - 27 par - det er mere end 2 par pr måned! Jeg er svært imponeret!
  Må det nye år bringe mindst lige så mange sokker og endnu færre kvaler med ryggen.

  SvarSlet
 12. Godt nytår til dig. At strikke strømper .....jeg får det aldrig lært.....Ja strik/hækling er så dejlig afstressende. Godt du kender signalerne og kan gøre hvad der virker godt for dig . Jeg glæder mig til at læse med her i det nye år, strømper eller ej ;)

  SvarSlet
 13. Godt nytår til dig også. Det er vildt mange strømper du har fået lavet, men det er jo også som du skriver en dejligt afslappende stykke strikketøj, og mange får gavn af dem, det er meget værd. Har også ligget underdrejet af hals/ører, så energien har heller ikke været så stor her. Vi må håbe at vi vender stærkt tilbage her i 2014.

  SvarSlet
 14. Kære Lea
  Jeg er ked af at høre, at du kæmper med sygdom på flere fronter. Jeg har selv lige været noget lignende igennem og er som du opmærksom på advarsels signalerne, så må man vælge fra i en periode, sådan er det.
  Din strømpestrikning kan jeg sagtens forholde mig til. For mig skal strik også helst være enkelt og lige til at gå til, noget man kan gribe og smide igen på et øjeblik og som ikke kræver den store hjernebrydning.

  Jeg sender dig et kæmpe kram og tonsvis af gode vibrationer her igennem cyberspace og håber det nye år bliver bedre for dig på alle fronter. Rigtig god bedring.

  SvarSlet