mandag den 9. december 2013

Tempelblomst

Idag er det 3 år siden, jeg oprettede bloggen! Og det skal da fejres med et indlæg..... De er sjældne for tiden, de indlæg, men idag skal det være.......

Heldigvis har jeg en færdig model at fejre dagen med :-) En meget lækker model endda: Tempelblomst fra Annette Danielsens bog Østen for Solen.

Et hurtigt og skønt strikketøj! En lækker poncho!

Bliver selvfølgelig nødt til at klage lidt over at strikke på pind 5; det er ikke og bliver aldrig min favorit at strikke på pinde af den tykkelse! Heller ikke strik med tre tråde er blandt yndlingsbeskæftigelserne! Men jeg klarede det og hyggede mig trods alt med at strikke Tempelblomst.

Har ikke helt styr på, hvor meget garn jeg brugte; har ikke vejet ponchoen og mistede overblikket over forbruget undervejs - hovedsageligt fordi jeg strikkede af "genbrugsgarn" (den lysrosa JC Rennie Supersoft havde jeg nemlig strikket 2/3 trøje af tidligere)! Men altså: to tråde supersoft og en tråd Drops Lace (og ikke Alpaca som jeg fejlagtigt skrev i første omgang) og det resulterede i en blød og varm poncho som i høj grad er et hit!

Og selvfølgelig strikker jeg en mere. Jeg har det vist lidt som små børn, der elsker gentagelser og kan se den samme film om og om igen og som de ældre, der ikke husker så godt og derfor gentager sig selv ofte..........
Som det ses, bliver 2´eren blå! Jeg har valgt kun at strikke med to tråde (Knoll Supersoft) denne gang og på pind 4½. Det glider altså noget bedre end pind 5 og tre tråde - og jeg tror bestemt, den kommer til at passe fint i størrelsen selvom den bliver en smule mindre!

Faktisk har jeg endnu ikke Østen for Solen, så jeg måtte låne den, da behovet for Tempelblomst opstod. Men den kommer til at ligge under træet juleaften (om ikke andet sørger jeg selv for det) og mon ikke jeg i løbet af næste år får strikket et par modeller fra den skønne bog?!

Ahhh, nu skal jeg vist i strikkestolen med en kop kaffe og en skive af det gode brød, vi fik bagt i weekenden. Både Yngstesønnen og Ældste Bonusdatter fyldte år i går; hhv. 14 og 27, så de blev fejret - og der er dejlige rester, der passer fint til blogfødselsdag og strikketid!

P.S.: nej, jeg har ikke glemt, at jeg er ved at strikke ærmer ;-)

OBS: har lige rettet i indlægget; havde skrevet at ponchoen var strikket i to tråde supersoft og en tråd Drops Alpaca og det sidste passer selvfølgelig ikke. Det er Drops Lace, jeg har brugt!!!!!

21 kommentarer:

 1. Tillykke med blogfødselsdagen :)),og tillykke med ungerne,jeg overså da lige din datter også havde fødselsdag igår på insta-sorry.Det er altså en lækker tempelblomst du har strikket og endnu en på pindene-vildt,jeg er kun nået til at købe garn til min,har lige lidt julegavestrik først

  SvarSlet
 2. Tillykke med blogfødselsdag og med dine børn:-) Skøn skøn tempelblomst, den rykker da tættere og tættere på pindene herhjemme:-)

  SvarSlet
 3. Lækker! Den ser rigtig fin ud. Måske skulle man.......... Tillykke med bloggen.

  SvarSlet
 4. Tillykke med blogfødselsdagen og selvfølgelig også dine børn :)Skøn poncho. Jeg overvejer også en to'er.

  SvarSlet
 5. Jeg har en strikkeveninde, der har været til foredrag med Annette D, og hun fortalte om netop Tempelblomst, at hun kalder den for Dankortmodellen. Bare fordi den er god at svinge dankortet i :-)
  Til lykke med børn og blog .

  SvarSlet
 6. den er altså også bare flot... mon den bog kan lånes på biblioteket må lige have kigget :-) men skønne modeller og ja de ærmer kommer jo nok en dag :-)

  SvarSlet
 7. Ærmer.....lidt ærmer mangler vi vel alle ik ;-))

  Stort tillykke med børnene og ikke mindst bloggen, 3 år tænk engang, jeg har og vil altid nyde dine indlæg og kommentar.

  Tempelblomsten er SÅ flot og lækker nummer to tegner også helt forrygende
  Kh Jane

  SvarSlet
 8. Dejligt at høre at du er her og tillykke med jubilæet og dine Tempelblomster. Jeg er altså også ret glad for mine forskellige ponchoer - idag valgte jeg min Josina :-)

  SvarSlet
 9. Er så flot og jeg forstår godt at du må lave en mere ;/) ponchoer er bare skønne.

  SvarSlet
 10. Kæreste Lea

  Tillykke med bloggens fødselsdag! Vi har fulgtes sammen hele vejen her i blogland, og jeg nyder at følge dig og alt dit dejlige strik!

  Tillykke med smukke tempelblomst, den ser virkelig dejlig ud!

  SvarSlet
 11. Tillykke med de 3 år på bloggen, jeg nyder til stadighed at følge med her
  Tempelblomst er rigtig smuk, så selvfølgelig må du da strikke to

  SvarSlet
 12. Tillykke med tre års føds´dagen. Så fine strikkerier du frembringer, følger din blog med stor interesse og må som så mange andre vist nok i gang med den der Tempelblomst.....

  SvarSlet
 13. Hej Lea - det er faktisk lidt sjovt, at lige netop du vælger at strikke en poncho med ærmer ;o) - men smuk er den. Og dejligt med et blogindlæg fra dig :o) . Jeg kender godt typen, der strikker flere af samme model - er selv oppe på at have strikket 4 Redy nu :o)

  SvarSlet
 14. Så fik du da strikket et par ærmer Lea, godt gået. Din tempelblomst er meget smuk, farven er yndig.
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen - du har en dejlig blog og skriver nogle skønne kommentarer, som jeg altid glæder mig til.
  Jeg håber også at få bogen i julegave, der er flere modeller jeg gerne vil strikke. Tempelblomst skal jeg også strikke, gerne på tyndere pinde,så jeg følger interesseret med i din blå udgave.
  Jeg elsker også at strikke flere udgaver af den samme model. Der er ikke noget bedre end at finde en rigtig yndlingsmodel, og så strikke den i flere farver.

  SvarSlet
 15. Stort tillykke med blog fødselsdagen. Den er så flot din tempelblomst , og allerede i gang med nr 2, overbeviser mig kun om at den må strikkes :-)
  Der er mange flotte modeller i østen for solen, så kan godt forstå du ønsker den til jul :-)

  SvarSlet
 16. Meget stort tillykke med dagen og den smukke poncho.

  SvarSlet
 17. Tillykke med bloggen. Som tiden dog går. Dejlig blog som jeg holder meget af at følge. Der er altid så mange spændende ting og nu tempelblomst som også er på min to do liste.

  SvarSlet
 18. Tillykke med bloggen :-) Tiden flyver bare afsted ..... Din tempelblomst er smuk :-) Og 2eren bliver ikke mindre smuk , tror da også min skal være blå ;-)

  SvarSlet
 19. Tillykke med bloggen holder af at se ind til dig her i blog land.
  Din poncho er blevet super fin. Og kan godt forstå du må have en til, min den første blev lidt for kort syntes jeg men den fik ny ejer og hun er vild med den.

  SvarSlet
 20. Ih, hvor er den bare blevet smuk! Så fin og feminin :-) Jeg tripper efter at komme i gang med min egen version, men den skrappe strikke-madamme herhjemme, siger at jeg skal være færdig med Honey først - suk! ;-)

  SvarSlet
 21. Ja, hi,hi, poncho med ærmer - jeg får mistanke om, at du i virkeligheden er skabsærmestrikker ;-) Den er blevet så fin og den bliver naturligvis ekstra flot i blå :-)

  SvarSlet