søndag den 30. juni 2013

Strømpevejr

Jeg går normalt ikke med strømper fra sådan ca. april til oktober, men nogle dage er det alligevel for koldt uden. Som i disse blæsende dage. Så er det jo godt jeg efterhånden har nogle strømper at vælge mellem.

Endnu et par er føjet til bunken - de blev færdige igår. Mayflower strømpegarn og ganske almindelige glatstrikkede strømper. Jeg slog op til dem inden jeg tog på besøg ved Den Voksne Datter på Amager midt i maj - og se, de er jo et godt bevis på, at glatstrikkede strømper tager meget længere tid at strikke end Tadpoles :-)
Der kommer snart flere strømper til...... No Purl Monkeys er på pindene - eller ihvertfald på én af pindene; hvad der er på de andre pinde må vente med at komme på bloggen til i næste måned - som jo allerede starter i morgen!
Om to uger har jeg ferie; måske får jeg så overskud til at få nogle af mine trøjer færdige........ Måske! Ihvertfald håber jeg på, at det ikke er strømpevejr når jeg tager hul på de tre ugers tiltrængt ferie!

tirsdag den 25. juni 2013

Yndlingsstrømperne

Endelig fik jeg selv et par Tadpoles! Det første par jeg strikkede fik Den Voksne Datter. Ikke at de var tiltænkt hende, men jeg tog chancen og strikkede dem på pind 2,5 selvom opskriften siger pind 2,75 - og de blev altså lige smalle nok til mig. Så måtte jeg jo anskaffe mig en pind 2,75 og igang med endnu et par!

Det er ren fornøjelse at strikke Tadpoles. Jeg ved ikke, hvad det er, der gør det, men de flyver altså af pinden; når først man går igang med at strikke skal man lige strikke en mønsterrapport og en til og en til og..... Jeg sværger på, at Tadpoles kun tager halvt så lang tid som et par almindelige glatstrikkede strømper gør!!!

Har du lyst til at strikke et par, finder du opskriften (gratis) her på Ravelry. Og ja, den er på engelsk, men der er diagram til mønsteret og man kan jo strikke sin sædvanlige hæl og tå (det gør jeg) og så er der altså ikke nogle problemer i den opskrift overhovedet. Men husk, medmindre du har smalle ankler og fødder, at strikke på pind 2,75 (eller 3 måske endda hvis du strikker meget stramt eller har meget brede fødder).

Dette er mit 13. par strømper i år; par nr. 14 er lige straks færdige og par nr. 15 er godt igang. Og jeg slår snart op til par nr. 16! Og ja, ja, jeg strikker også andet end strømper!!!

Mine Tadpoles er iøvrigt strikket i Arwetta Classic. Jeg har efterhånden "lidt" Arwetta på lager; igår fik det selskab af Fliegende Untertasse og Zauberball fra Schoppel Wolle - bare fordi....... Jeg mangler jo ikke strømpegarn! Men jeg købte det alligevel.....bare fordi......
Jeg tror, at jeg (igen) har garn nok til et par kilo strømper!!!

onsdag den 19. juni 2013

Tirsdag på terrassen

Jeg tilbragte det meste af tirsdagen på terrassen; var kun inde for at holde korte pauser fra varmen. Og varmt var der altså derude! Så varmt, at jeg skiftede uldgarnet og strikkepindene ud med bomuldsgarn og hæklenål.
Har endnu ikke besluttet om alle "lapper" skal have samme størrelse eller om det er sjovere med forskellige størrelser imellem hinanden - eller en kombination af granny squares og granny stripes....... Det eneste, der er sikkert, er, at når jeg endelig finder hæklenålen frem, så hygger jeg mig maksimalt og undrer mig over, at jeg hækler så sjældent!

På et tidspunkt vil jeg gerne lære at hækle rigtigt! Alene det at få styr på de forskellige masker og vide hvad der er hvad uden at skulle slå det op i en lærebog først, vil være skønt (tror måske det er stangmasker jeg hækler her???). Og så vil jeg hækle de fedeste tæpper! I vilde farver! Og i milde farver! Når altså lige jeg tager mig tid til at få det lært.....

På det seneste har jeg taget mig tid til strømpestrik. Et par er færdige; to par er undervejs. Det færdige par er Faux Cable Socks; et par fine strømper med falske snoninger; nemme og enkle at strikke. Garnet er Arwetta Classic i farven Sart Orkidé.

Og nu er det sengetid! Arbejdet kalder usædvanligt tidligt - onsdag står den årligt tilbagevendende temadag nemlig for døren og jeg skal op sådan omtrent på det tidspunkt, jeg plejer at gå i seng på! Jeg skal gøre mit bedste for at klare mig gennem en hel dag i vågen tilstand :-)

søndag den 16. juni 2013

Garnstafet

Lørdag morgen mødtes jeg med Carina på rutebilstationen i Aarhus. Målet var at have en hyggelig dag og det indebar naturligvis, at vi måtte besøge nogle af byens dejlige garnbutikker. De havde som bekendt inviteret til Garnstafet.

Jeg havde på forhånd bestemt mig for at købe garn til Tankestreg til niecen og til sådan en i størrelse to år, går der kun 3 nøgler garn. Til gengæld brugte jeg urimeligt lang tid på at kigge farver og prøve at træffe et valg, da vi var i Strikkepinden og den lille Zebra. Bente Geil var i butikken og både hun og Carina synes mine farveforslag var for kedelige :-) Så jeg endte med at følge Bentes forslag og så kommer der altså kulør på niecen (når engang jeg får strikket kjolen til hende).

I Fandango hilste jeg på Tine og det lykkedes mig på forunderlig vis at komme ud af butikken med et meget beskedent indkøb; en Addi hæklenål. Der var fristelser nok allevegne, men man må sige, at jeg forstod at dyrke begrænsningens fine kunst hele dagen.

Vi nåede rundt til ialt 7 garnbutikker. Alle steder blev vi taget godt imod og alle steder var der fyldt med garn-glade kvinder (og en enkelt mand, der skyndte sig at fortælle, at han altså bare var med konen). I mine øjne et meget fint og hyggeligt arrangement de aarhusianske garnbutikker har taget initiativ til.

To sæt Addi Lace rundpinde stod på min beskedne indkøbsseddel; en 3´er og en 3½´er. Dem glæder jeg mig til at tage i brug. Som det også fremgår af billederne, købte jeg lidt strømpegarn. Og ja, jeg er i fuld gang med at strikke strømper efter en lille pause. Har både færdige og halvfærdige strømper liggende! De kommer nok på bloggen en af dagene.....

lørdag den 8. juni 2013

Sommerstrik

Som sædvanligt kniber det med lysten til at strikke sommermodeller. Der er såmænd mange fine modeller, men ingen jeg sådan helt for alvor falder for. Ikke nok til at gide at strikke dem ihvertfald. Derfor strikker jeg en ulden frakke her i sommervarmen.

Og det er slet ikke så skidt. Hvis den skal nå at blive færdig til efterårsbrug, er det nu jeg skal have gang i pindene. Og det har jeg så. Indimellem weekendens mange arbejdstimer finder jeg ro og fornøjelse i dette strikketøj.
Et par runder i haven når jeg også. Ikke så meget for at fjerne ukrudt selvom der trænger, men mere for at nyde.

En af mine yndlingsblomster er akeleje. Jeg har mange af dem! De allerheldigste af dem står i bede - her er de i nogenlunde sikkerhed for Kvik. Han er nemlig lige kvik nok til at fjerne de yndige småplanter, der så villigt er selvsået mellem fliserne og i græsset. Og der må de altså gerne være!

Det er såmænd ikke fordi han er ordensmenneske (og jeg er da slet ikke); men jeg kan kende forskel på ukrudt og akelejer - det kan han ikke!!!!!!!!!!


søndag den 2. juni 2013

Bloglovin

Hm, så må jeg vel også se om jeg kan finde ud af det der bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/5318845/?claim=8y88jhzhx6h">Follow my blog with Bloglovin</a>

Nå, skal det se sådan ud? Hvad ved jeg, men nu er der ihvertfald en bloglovin-knap ude til højre og så er det nok som det skal være!

lørdag den 1. juni 2013

Hm, hvor mange......

.... nye modeller kan jeg slå masker op til uden at skæve til bunken af ufærdige modeller?

Lige nu strikker jeg tern. I lækre farver. Det skal nok blive godt.
Da jeg er så rundhåndet med nye masker bliver der næppe noget færdigt foreløbig. Pyt; jeg hygger mig, slapper af og nyder hver en maske - og det er essensen af mit strikkeliv: det skal være sjovt, afslappende og uforpligtende.

Når det er sagt, så skæver jeg altså indimellem til de ufærdige modeller og jeg strikker også (lidt) på nogle af dem. Mest på sjalet. Og det lykkedes mig at strikke nogle cm med fint farveforløb. Det skulle gerne fortsætte resten af den lange vej mod et færdigt projekt............