fredag den 21. marts 2014

Gentagelser

Nogle modeller tåler en gentagelse....eller fem.

Jeg har slået op til en femte udgave af Camomille. Synes egentlig ikke, det er så lang tid siden, jeg strikkede et Camomille, men et kig i blogarkivet viser, at det sidste blev færdigt i juni ´12.

I oktober `12 strikkede jeg mit første par Ginger og kort tid efter strikkede jeg endnu et par (som vist ikke nåede på bloggen før jeg forærede dem til en sød kollega) og nu strikker jeg så mit tredie par.
Denne gang har jeg valgt at strikke både sjal og pulsvarmere i farven Truffle (Knoll Supersoft) - og i sjalet indgår også en lysbrun Drops Lace. Jeg kan lide brun og jeg kan lide grå og i Truffle er de to farver smukt repræsenteret :-)
Det var faktisk ikke meningen, jeg ville strikke disse modeller nu. Jeg har rigeligt at se til i "den hemmelige model", men ville lige have et lille strikketøj på tyndere pinde, så jeg havde lidt at veksle mellem.....jeg gider ikke strikke strømper for tiden, så jeg måtte jo kigge mig om efter en anden model.

Onsdag var jeg til strikkehygge med et par skønne kvinder og Ulla havde blandt andet Peacock-handskerne fra The Bird Collection på sine pinde. Jeg synes altså ikke de handsker er specielt pæne. Ikke i bogen ihvertfald! Men på Ullas pinde var de pæne. Og ensfarvede. Og det bliver mine så også!
Da jeg havde slået op til Peacock-handskerne og strikket et par centimeter, blev jeg helt vild træt af at strikke drejet ret i ribben. Altså, sådan en rib med drejet ret er pæn og jeg gør det nogle gange på mine strømper, men da er det jo kun ganske få cm, jeg skal strikke drejet ret...... Peacock-rib-skaftet skal være 25 cm....suk......(ja, jeg sukker også selvom jeg nok kun strikker det 20 cm langt)!

Nå, et stort suk og jeg smed det fra mig og hentede garn og pind og slog op til et par Ginger! Og så var det, jeg syntes, at et matchende Camomille ville være fint og hentede garn og pind og slog op til sådan et. Og sådan kan drejede retmasker føre til både Ginger og Camomille!

Når jeg er færdig med at skabe mig over at skulle bruge det splitsekund længere på at strikke en retmaske drejet, end det tager at strikke den almindelig ret, strikker jeg selvfølgelig videre på Peacock! Men først og fremmest strikker jeg på "den hemmelige model" - og kun når jeg trænger til pause fra pind 4, tager jeg fat på mit lille strikketøj på tyndere pinde.......der er jo pludselig rigeligt at vælge mellem!!!

13 kommentarer:

 1. Det er nogle skønne modeller og farverne ser rigtig fine ud. Jeg har et par peacock der er strikket med mere farveorden og i andre farver en Isagers, dem er jeg blevet glad for. Jeg har også gang i Camomille #2, det er et dejligt strikketøj

  SvarSlet
 2. Jeg har også flere gange haft kig på ginger, men mere er det ikke nået til endnu. Skønne farver du strikker i.

  SvarSlet
 3. Det er også nogle flotte brune farver du strikker og fine sager.

  SvarSlet
 4. Hvor skønt med de 2 farver og garner sammen, øh, har da vist samme farver liggende på lager og har kun strikket en Camomille, og den er foræret væk, nej må hellere vente, har også startet 100 projekter i denne uge, det er ikke til at blive enig med sig selv om hvilket man skal gribe. Og du har ret i at drejet rib er mega flot, men det tager lidt længere tid at lave det. Held og lykke med alle projekterne.

  SvarSlet
 5. Fede farver, fede farver. Go stil, tror jeg, de unge kalder det nu om dage -)
  Jeg må helt klart i gang med Peacock også.
  God weekend.

  SvarSlet
 6. Det er nogle spændende projekter. Handskerne vinder helt klart som ensfarvede - det skal nok blive flot med den drejede rib - hvis du holder ud ;o)

  SvarSlet
 7. Skønne projekter og skønt garn og jeg elsker at du slår op og slår op! Jeg er også i gang med at slå op så jeg er klar - klar til stille strik, klar til tv-strik, klar til bilstrik og klar til strik sammen med andre!

  SvarSlet
 8. sikken nogle dejlige projekter du har gang i.. sidder jo og bliver temmelig nysgerrig på dit hemmelige projekt...

  SvarSlet
 9. Jeg er altså også ved at dø af nysgerrighed - er du mon teststrikker for en eller anden?
  Det er fine ting du har gang i og gode ting kan man ikke gøre for ofte. Camomille må siges at være en af slagsen, for man kan vist ikke få for mange af de sjaler.

  SvarSlet
 10. Hi, hi Lea - der må være et vist temperament siden det kan komme i kog over en drejet ret ;-) Men så får du jo så bare så mange andre skønne ting fra hånden - den truffle farve er fin :-)
  Jeg er også spændt på hvad der gemmer sig bag "den hemmelige model" ;-)

  SvarSlet
 11. Det er da dejligt, at have lidt at vælge imellem ;) jeg venter også spændt på et kik på den hemmelige model :)

  SvarSlet
 12. Er der nogen, der ved om der ligger opskrift på Peacock pulsvarmere på nettet?

  SvarSlet