fredag den 17. januar 2014

Nyt på pindene

Onsdag var jeg inviteret til strikkehygge ved Ulla og når jeg skal strikke og snakke samtidig må strikketøjet ikke være for kompliceret. Derfor slog jeg op til Gekko fra Annette Danielsens Østen for Solen.

Mønsteret på forstykket er helt enkelt, så det kunne jeg sagtens strikke mens vi snakkede. Ingen problemer der. Det havde jeg til gengæld inden jeg slog op. Da skulle jeg jo vælge farver til blusen. Og det tager tid! Lang tid!

Jeg kan lide de fleste farver. Mine øjne kan ihvertfald. Men det er langt fra alle farver, hvor smukke de end er, jeg kan forlige mig med at gå i. Skulle jeg bare strikke for synets skyld, kunne jeg have valgt helt andre farver, men med tanke på, at jeg rent faktisk gerne vil bruge blusen, var jeg nødt til at vælge garn i mere neutrale farver.

Efter flere timers overvejelse, faldt valget på Truffle og Donkey fra Knoll (købt ved Helle i Garn10) og en Med Grey fra JC Rennie. Jeg kan nå at ombestemme mig....er stadig kun ved forstykket, men jeg tror, jeg holder ved. Planen er, at ærmerne bliver grå og ryggen mørkbrun. Jeg overvejede en helt lys brun til ærmer istedet for den grå, men meleringen i Truffle passer så fint med den grå, så......ja, jeg tror det holder :-)
Som nævnt er mønsteret helt enkelt at strikke. Dejligt meditativt! Og på pind 3; min yndlingspind (eller er det 2½? Nå, man kan vel have to yndlingsstørrelser!).

Arbejdsweekend forude; jeg skal møde kl. 21.45 i aften. Selvom jeg nu har været nattevagt i mere end 5 år og forlængst har vænnet mig til den omvendte døgnrytme, kan jeg stadig godt synes, at det tærer lidt mere på kroppen og energien at arbejde om natten, end jeg husker, det gjorde at arbejde i dagtimerne. Tiden fra jeg står op til jeg skal møde igen, bliver næsten hellig..... Og jeg kan ikke komme i tanker om bedre måde at tilbringe den på, end i strikkestolen. Denne weekend altså med en Gekko i hænderne!

torsdag den 16. januar 2014

Tankestreg

I juni sidste år købte jeg garn til en Tankestreg til min lille niece, der på det tidspunkt var knap to år. Jeg gik også igang med kjolen i juni; måske endda samme dag som jeg købte garnet..... Og jeg strikkede stribe på stribe - indtil jeg ikke gad mere. Og så lå kjolen bare hen. Halvfærdig. Og niecen fyldte to år i august - og fik noget helt andet end en hjemmestrikket kjole i fødselsdagsgave!

Men nu har jeg sørme taget mig sammen! Mandag aften ledte jeg efter garn til en flerfarvet trøje til mig selv. Garn har jeg sådan set nok af, men åbenbart ikke i de rigtige farver......efter flere strikke-farve-prøver opgav jeg og greb sådan nærmest i protest den halvfærdige Tankestreg og ville bare lige strikke et par striber mere mens jeg surmulede over, at jeg ikke kunne komme igang med den flerfarvede...

Før jeg fik set mig om var kjolen færdig og igår fik niecen den. Hun var på vej ud af døren til gymnastik, da jeg kom med den, så hun kunne ikke nå at prøve den, men hendes mor har efterfølgende skrevet, at den passer perfekt! Jeg har kun dette billede som jeg tog lige efter vask (og før jeg fik rettet på kjolen), men mon ikke jeg en dag kan "fange" niecen i den?! I dagslys vel at mærke, for mit kamera er ikke godt i kunstig belysning som det tydeligt fremgår af billedet.
At kjolen var ca syv måneder undervejs, kan kun tilskrives min manglende evne og lyst til at være strikkemonogam. Opskriften og modellen er der nemlig ikke noget i vejen med. Tværtimod! Tankestreg er, i mine øjne, en helt fantastisk kjole - skøn med sin ballonfacon, striber og rib. Hvis jeg gad, så strikkede jeg en mere i helt andre farver, bare fordi det er sjovt at sætte farver sammen. Men jeg gider ikke! Medmindre niecen kommer og siger "Faster Lea, vil du ikke strikke en Tankestreg mere til mig?". Og det er der nok ingen fare for, at en toethalvtårig gør!!!

Selvfølgelig skal der også være plads til strømper i dette indlæg. Min søster havde ikke kun købt Drops Fabel, da vi var i Silkeborg for nogle måneder siden. Hun købte også raggsokkegarn og på pind 4,5 bliver sådan et par meget hurtigt færdige....altså, når man først går i gang!
Min niece, ikke min brors 2½ årige datter, men min søsters 11 årige, ville også gerne have et par og jeg fandt noget lagergarn og strikkede hurtigt et par til hende også.
Lige nu har jeg kun 2 par strømper undervejs - og de er til mig selv! Det ene par startede jeg på nogenlunde samme tid som jeg slog op til Tankestreg......måske skal jeg snart se at få dem færdige.......

Eller også skal jeg strikke lidt på den trøje, jeg slog op til igår?  

torsdag den 9. januar 2014

Selvfølgelig....

.....starter året på bloggen med et par strømper!
Strikket i Drops Delight, i to forskellige farver, der bliver så fine når man strikker striber. Det er ikke sidste gang, jeg laver sådan et par. Den ene stribe tog den anden og strømperne var færdige på mindre end to døgn.

Så hurtigt bliver det vist også nødt til at gå, hvis jeg skal nå mit mål om at strikke 28 par i år. Et par mere end sidste år. Havde egentlig besluttet mig for ikke at strikke så mange strømper i år, men......så er der jo lige Ravelrygruppen Sockknitters og nye samlede mål for gruppen og så bliver jeg svag og skifter standpunkt........

Ja, ja, men de 28 par (nu mangler jo kun 27) kan fint klemmes ind mellem de andre strikkeplaner jeg har! Og de strikkeplaner kommer der selvfølgelig mere om. Senere.

Lige nu står den stadig "kun" på strømpestrik. Dels har jeg lovet at strikke nogle til familien. Dels har jeg haft svært ved at komme helt til hægterne efter hals- og bihulebetændelsen. Men det er ved at vende! Tilbage er kun en lille smule ondt, hoste og træthed - og så lige tre nattevagter! Og lidt strømpestrik altså....det er vist alt, hvad mit energiniveau rækker til - ihvertfald indtil mandag, hvor jeg har fri!

Det kan godt ske, at næste indlæg også bliver et strømpeindlæg, men jeg tør godt love, at der kommer andet og mere end strømper på pindene og bloggen i månedens løb! Jeg tror på en spændende og god sidste halvdel af januar :-)