fredag den 17. januar 2014

Nyt på pindene

Onsdag var jeg inviteret til strikkehygge ved Ulla og når jeg skal strikke og snakke samtidig må strikketøjet ikke være for kompliceret. Derfor slog jeg op til Gekko fra Annette Danielsens Østen for Solen.

Mønsteret på forstykket er helt enkelt, så det kunne jeg sagtens strikke mens vi snakkede. Ingen problemer der. Det havde jeg til gengæld inden jeg slog op. Da skulle jeg jo vælge farver til blusen. Og det tager tid! Lang tid!

Jeg kan lide de fleste farver. Mine øjne kan ihvertfald. Men det er langt fra alle farver, hvor smukke de end er, jeg kan forlige mig med at gå i. Skulle jeg bare strikke for synets skyld, kunne jeg have valgt helt andre farver, men med tanke på, at jeg rent faktisk gerne vil bruge blusen, var jeg nødt til at vælge garn i mere neutrale farver.

Efter flere timers overvejelse, faldt valget på Truffle og Donkey fra Knoll (købt ved Helle i Garn10) og en Med Grey fra JC Rennie. Jeg kan nå at ombestemme mig....er stadig kun ved forstykket, men jeg tror, jeg holder ved. Planen er, at ærmerne bliver grå og ryggen mørkbrun. Jeg overvejede en helt lys brun til ærmer istedet for den grå, men meleringen i Truffle passer så fint med den grå, så......ja, jeg tror det holder :-)
Som nævnt er mønsteret helt enkelt at strikke. Dejligt meditativt! Og på pind 3; min yndlingspind (eller er det 2½? Nå, man kan vel have to yndlingsstørrelser!).

Arbejdsweekend forude; jeg skal møde kl. 21.45 i aften. Selvom jeg nu har været nattevagt i mere end 5 år og forlængst har vænnet mig til den omvendte døgnrytme, kan jeg stadig godt synes, at det tærer lidt mere på kroppen og energien at arbejde om natten, end jeg husker, det gjorde at arbejde i dagtimerne. Tiden fra jeg står op til jeg skal møde igen, bliver næsten hellig..... Og jeg kan ikke komme i tanker om bedre måde at tilbringe den på, end i strikkestolen. Denne weekend altså med en Gekko i hænderne!

15 kommentarer:

 1. Det er nogle rigtig smukke farver sammen.
  Jeg glæder mig til at se din Gekko - har haft kig på trøjen i bogen, og den er jo utrolig smuk. Jeg tror faktisk det er rigtigt, at nattevagter slider mere på kroppen end alm. dagvagter. Du må have god arbejdslyst.

  SvarSlet
 2. Wauu et skønt farvevalg. God nattevagt, håber den bliver rolig:-)

  SvarSlet
 3. Fede farver du har valgt,brun kan være en svær farve, så smart at bruge den til ryggen.

  SvarSlet
 4. Glæder mig til at se mere. God arbejdslyst

  SvarSlet
 5. Den har jeg også kigget på. Sikke skønne farver du har valgt.

  SvarSlet
 6. Du har efter min mening ramt helt plet med farvevalget til din Gekko, de supplere hinanden godt også med tanke på hvor blusen er inddelt i farver.
  Tja nattevagt er en underlig størrelse ......jeg var fast nattevagt i mange mange år og havde også mine hellige timer på døgnet, min søn er fast nattevagt han elsker sit arbejde, kunne ikke drømme om at forsømme sit job.....selvom man skulle tro det kunne være surt at han skulle på job når vennerne tog i byen......

  SvarSlet
 7. Jeg synes rigtig godt om dit valg af farver. God vagt :)

  SvarSlet
 8. Det er også en af dem som er på min liste over trøjer jeg må eje en eller anden gang. Flotte farver du har sat sammen, kan godt lide at de ikke er pang og pang der er sat sammen. Glæder mig til se den skride frem

  SvarSlet
 9. Farverne er super flotte sammen, jeg er sikker på, det bliver rigtig godt
  Der er ingen tvivl om, at nattevagter ikke er godt for kroppen. Jeg får selv sværere og sværere ved at 'vende' døgnet i forbindelse med mine vagter

  SvarSlet
 10. Det ser ud til at være nogle fine farver. Jeg kender godt til det med lysten til at strikke i pangfarver for bagefter ikke at få det brugt nok

  SvarSlet
 11. Du bliver så glad for din Gekko , det er en skøn model. Lækre farver du har valgt :-)

  SvarSlet
 12. Jeg tror den bliver god i de farver, de er lige dig ;-)
  Nattevagt er hårdere end man tror, også selv om man er vant til det. Den største fordel er, at arbejdsdagene bliver færre, i hvert fald hvis man arbejder i sundhedsvæsenet. Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 13. God idé at starte på Gekko - den står også på min to-do liste , men jeg har slet valgt farver endnu;-) Jeg synes du har valgt nogle flotte farver og jeg glæder mig til at se den. Det er mange år siden jeg har haft nattevagt, men forstår godt det med den hellige tid, hvor der skal samles energi, fordi mine aftener også helliget strik, for at samle noget energi til endnu en arbejdsdag..

  SvarSlet
 14. Hvor er det nogle smukke farver, du har valgt til Gekko. Jeg har ellers ikke hæftet mig ved modellen tidligere , men nu har du fristet mig :-)
  Kan godt forstå det er hårdt at arbejde nattevagt, det er mange år siden, jeg gjorde det, og kom aldrig til at forlige mig med den omvendte døgnrytme. Stor respekt for dem der gør det :-)

  SvarSlet
 15. Fede farver til din gekko.. Tror helt sikkert den bliver perfekt til dig...

  Ja det med at arbejde med natten fandt jeg jo ud af absolut ikke var noget for mig, og tror at man skal huske at lytte til sin krop og mærke hvad den fortæller. Jeg lyttede for sent og var helt nede og bide i græsset godt og grundigt.. Så ikke for at blande mig særlig meget men bliver jo nødt til at sige min mening :-) sådanne er jeg jo nu engang.. Tror tiden er kommet hvor du måske skal mærke hvad kroppen fortæller dig, og måske er det snart ved at være tid til at kigge efter noget hvor du ikke arbejder om natten.. Hvis du ikke er så god til dagvagt er aftenvagt måske en mulighed... Ved slet ikke om du er nået dertil,men tænker lidt på at det du skrev til mig på ig en dag.. og måske det er ved at være tid til at kigge sig om efter andre arbejdstider.. dette er absolut venligt ment for ønsker virkelig ikke for nogen som helst at de skal gå det igennem jeg var for et par måneder siden.. Men håber at du husker at lytte til dig selv :-)

  Håber du har haft en skøn og dejlig weekend med tid til lidt hyggestrik :-)

  SvarSlet