tirsdag den 26. juni 2012

Parrot

Der er ikke meget papegøje over mit Parrot; det burde måske snarere hedde Owl eller Eagle - ihvertfald leder de grå, brune og gråbrune nuancer ikke tankerne hen på en papegøje!!!

Har læst at mange synes det er for lille. Ifølge opskriften er det et tørklæde og ikke et sjal og skal måle ca. 48 cm i højden og ca. 130 cm i bredden når man slår de 726 masker op og strikker i Isagers garner. Hm, hm, den størrelse kan jeg da sagtens stikke selvom jeg ikke har slået en eneste ekstra maske op :-)

Mit Parrot er dejligt stort. Jeg elsker det allerede og kan på ingen måde afvise, at jeg kæmper mig igennem opslagning af 726 masker igen..... Om ikke andet så bare for at se hvilken fugl, der flyver af pinden næste gang :-) En Rødkælk måske? En Blåmejse? Jeg kan også gå all in med farverne ligesom Camilla og strikke en "rigtig" papegøje!Facts:
Model: Parrot, tørklæde designet af Marianne Isager - udgivet i Helga Isagers The Bird Collection
Forbrug: godt 100 g diverse supersoft, alpaca og bomuld/uld.
Pind: Addi Turbo str. 3,5
Størrelse: Højde 70 cm, bredde 180 cm
Hit or Shit: Hit!!!!!!!!!!!!

35 kommentarer:

 1. Jeg synes din"ugle" er meget, meget flot.

  Og skønt at det er dejligt stort. Andres oplevelser med størrelsen ( for lille/børnestørrelse) har holdt mig tilbage -sammen med opslagning af 726 masser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De 726 masker er ikke sjove at slå op!!! Men tænk, jeg sidder allerede og overvejer at gøre det igen :-)

   Jeg har kigget på Ravelry og synes altså, der er flere, der har fået en fin størrelse på deres Parrots, så måske er det kun, hvis man strikker meget, meget stramt det bliver for lille???

   Slet
 2. Super flot..det må vist på listen over kommende projekter:-)
  Flotte afstemte farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, de lister over kommende projekter..... Nærmest uendelige, ikk?

   Slet
 3. Åh Lea, du frister - den er rigtig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det bare igang, Sigrid :-) Frem med pinde og garn og igang med de 726 masker - det er jo meget hurtigere overstået end man tror :-)

   Slet
 4. Papegøje eller ej - så er det rigtig flot :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mona.

   Jeg kan forestille mig det i mange andre farvekombinationer, men jeg elsker jo simpelthen de gråbrune nuancer så jeg er også selv ret glad for dette farvevalg.

   Slet
 5. Hvor er det fedt Lea!!! Jeg er vild med de dæmpede toner, gråspurv-ugle måske? Der gik lidt dragqueen i min parrot, den tog lidt overhånd...... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Camilla - ja, man må sige, der er lidt forskel på din og min udgave :-)

   Din Parrot er altså superfedt i de glade farver og hvor må det være skønt at svøbe sig i en kølig sommeraften.

   Slet
 6. Hvor er det fedt Lea!!! Jeg er vild med de dæmpede toner, gråspurv-ugle måske? Der gik lidt dragqueen i min parrot, den tog lidt overhånd...... :)

  SvarSlet
 7. Lyder sært at 726 masker kan blive småt på nogen som helst måde. et er vild flot Lea og du har da været super hurtig. Måske jeg også skulle slå over på de der turbo pinde :-)

  Kh.

  Ulla

  Ps.

  Og jeg er stadig så glad for at du fortalte mig at sjaler ikke tæller som rigtige projekter. Nu kan jeg faktisk tillade mig at starte på mindst 3 ting når studenterugen er ovre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når først kanten er strikket går det lynhurtigt (efter kanten strikker man maskerne sammen to og to og så er man jo nede på et "fornuftigt" maskeantal).

   Og jeps; sjals-reglen er supergod! Sjaler tæller ikke som rigtige projekter (medmindre man synes det er fedt at have gang i mange projekter og gerne vil prale over antallet: så tæller de selvfølgelig). Så man kan ikke få dårlig samvittighed over et sjal - og ens mand kan ikke spørge om man ikke snart har gang i for meget.....nej, nej, det er jo "bare" sjaler; de tæller ikke, skat!!!!

   Slet
 8. Hvor er det blevet godt dit parrot :-) Virkelig fede farver, du har valgt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeps, brunt er næsten lige så pænt som lilla, ikk?

   Slet
 9. Smukt :-) Intet mindre kan gøre det , fantastiske farver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Birthe.

   Mange synes de (grå)brune nuancer er kedelige, men jeg elsker dem - nå, ja, og så er jeg jo også vild med lilla, pink, cerise, rød.....osv :-)

   Slet
 10. Jeg er også glad for at det du skriver med størrelsen, jeg har også holdt mig tilbage og så igen kredset lidt om "Parrot". Jeg suynes din ugle version en superflot - sejt med et andet fuglenavn - Jeg overvejer et i blåt, gråt, brunt. Er dte mon en "blåkælk"?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ihvertfald glæde mig til at se din "Blåkælk", hvis du strikker den :-)

   Jeg tror der er lige så mange, der får en god størrelse på deres Parrot, som der er strikkere der får en lille Parrot ud af anstrengelserne. På Ravelry kan jeg ihvertfald se at andre også har fået store flotte tørklæder/sjaler ud af de 726 masker.

   Slet
 11. Jeg må også istemme koret af flotte kommentarer. Det er dejlige farver du har valgt og størrelsen ser meget tilpas ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bodil.

   Ja, jeg er ihvertfald glad for mit Parrot - både farvevalg og størrelse. Kunne så godt lokkes til at strikke et i lidt gladere farver også....

   Slet
 12. Det er det flotteste Parrot jeg endnu har set, farvevalget er helt perfekt.

  SvarSlet
 13. Det er fantastisk flot :-)

  SvarSlet
 14. Dit tørklæde er da blevet helt vildt flot, og meget meget anvendeligt - hmm, jeg er vist nødt til snart at få lavet et til mig selv

  SvarSlet
  Svar
  1. Parrot vil være et fint bud på et dejligt tørklæde, der kan varme dig om skuldrene indtil færingen kommer tilbage og gør det :-)

   Slet
 15. Det ser meget flot ud i de farver.
  Har haft slået op til det, men den endte i skallespanden ;(
  Måske jeg skulle prøve igen ;)

  Yt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var som nævnt heller ikke begejstret for Parrot i starten og strikkede det vist mest for at overbevise mig selv om at man aldrig skal sige aldrig (og jeg havde jo ALDRIG drømt om at jeg gad slå de 726 masker op).

   Slet
 16. Jeg synes din "ugle" er langt smukkere end den originale Parrot. Igen får du mig til at overveje, om jeg også skal prøve at strikke den - iøvrigt har jeg en masse garn fra Vivian Høxbro, der kunne give en rigtig papegøje, mon det kunne være sjovt.
  Det vil jeg tale mere med mig selv om, når jeg får flere ledige pinde - for i øjeblikket har jeg næsten ikke engang pinde nok.
  Men tillykke med dit tørklæde/sjal. Det er virkelig smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Kirsten!

   Av da; sikke noget skidt med pinde-mangel..... Det har du da forhåbentligt fået rådet bod på nu????

   Slet
  2. For Søren da hvor er din Parrot flot .....meget flottere end originale hvis du spørger mig, jeg er helt skudt i de farver du har valgt

   Og nu når jeg endelig har jul igennem til din ( ved ikke lige hvad der er i vejen ) må jeg skynde mig at brøle højlydt samtidig med at jeg savler over din vidunderlige Runa......kan man det......?...?;-))

   Den er så flot til dig klæ'r dig helt fantastisk og den ør da også noget godt for motorcyklen.........gad vide om jeg nu er upopulær i de kredse.

   Knus Jane

   Slet
 17. Ja der skulle jo stå hul igennem til din side.........jeg tror der er flyttet en sættenisse ind i ipaden

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jane :-) Tror bestemt ikke der kommer nogle MC-folk efter dig :-)

   Jeg vil gerne se dig brøle og savle samtidig...måske kan man godt......det må vi huske at afprøve næste gang vi ses!!!

   Slet