torsdag den 21. juni 2012

Sjaler

Da Helga Isagers The Bird Collection udkom, var jeg ikke synderligt begejstret for tørklædet Parrot - og da slet ikke da jeg læste opskriften og så at man skal slå 726 masker op. Det kommer ikke til at ske her, tænkte jeg!

Min begejstring for at slå masker op kan nemlig ligge på et mikroskopisk sted; det er bare et nødvendigt onde at gøre det (jeg har tit tænkt på at lære drengene det og så tvinge dem til at slå op for mig, hver gang jeg vil starte et nyt projekt op. Men jeg frygter det vil gå ud over deres skolegang.......for jeg får jo ret ofte lyst til at starte nyt op. At jeg heller ikke er tilhænger af tvang er så en anden sag).

Hvorfor jeg så alligevel kæmpede mig igennem de lede 726 masker og dermed har et Parrot på pinden, har jeg ikke anden forklaring på end, at jeg havde en masse lækre grå, brune og gråbrune farver på lager som jeg længe har villet kombinere i "et eller andet stribet projekt".
For at trøste mig selv efter det tunge arbejde med opslagningen af de 726 masker, slog jeg sølle 7 masker op på en anden pind og er dermed igang med mit fjerde Camomille. Mit tredie Camomille fik jo en grum skæbne i den nye vaskemaskine og er nu en filtet halsklud snarere end et sjal. Så selvfølgelig skal jeg strikke et nyt.


Denne gang har jeg valgt nogle - for mig - atypiske farver. Jeg havde nogle nøgler blågrå Yndlingsgarn fra Rasmilla liggende. Købt til et projekt jeg aldrig får lavet. Og da jeg faldt over den flotte Topaz på Dorthes stand ved Grib Garnet i Silkeborg, var der ingen tvivl om at mit næste Camomille skulle være en kombination af de to garner. 
Farverne er ikke helt godt gengivet her på billedet, men jeg skal gøre mit bedste for at fange farverne korrekt når det færdige sjal skal på bloggen! Jeg tror Parrot bliver først færdig....jeg tager jo ind på hver pind, så i modsætning til Camomille, går det hurtigt fremad. Og når de begge er færdige, finder jeg ud af om Parrot bliver et lige så stort hit som Camomille. Jeg tror det ikke, men er åben for muligheden.....

Grrrrrr.....hvorfor laver den hvid baggrund på teksten??? Jeg har ikke ændret noget der og kan ikke fjerne det!!!!!!!!! Og så gør den det ikke her... Hm....

11 kommentarer:

 1. God ide at sætte drengene til at slå op ;o)
  Det kræver både stædighed, udholdenhed og tælleevner :)
  Det bliver spændende at følge sjalerne
  Hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Hehe, det er da en rigtig god idé at få drengen til at slå masker op - har de ikke snart sommerferie?
  Jeg er heller ikke den store tilhænger af at slå så mange masker op, men begyndelsen på dine sjaler ser rigtig godt ud

  SvarSlet
 3. Det er godt nok underligt hvad en computer kan finde på, sådan nærmest helt af sig selv. Heldigvis kan bogstaverne også læses på hvid baggrund.
  Skægt du havde det sådan med Parrot. Sådan har jeg det stadigvæk, dvs. stadigvæk næsten. For jeg er begyndt at se lidt anderledes på det efter at have set det i blog-land et par gange. Jeg kunne ikke lide det, jeg kan måske stadig ikke lide det, men engang imellem får jeg så en fornemmelse af, at det også godt kunne lande på mine pinde.
  Din brune udgave bliver lækker, tror jeg.
  Og - camomille er jo altid et hit - farven Topaz er min yndlingsfarve for tiden, det bliver et skønt sjal.

  SvarSlet
 4. Det lyder af rigtig mange masker, men mon ikke drengene ville flygte hjemmefra og det går jo ikke.jeg er meget spændt på Parrot, jeg har også noget garn jeg lige kan se den strikket i. Værre er det med camomille, den har ligget mange mdr. i kurven og manglet kanten.

  SvarSlet
 5. Hov hov Lea et projekt færdig og straks starter du 2 nye. Endda et med over 700 masker phu ha. Ja det ville nok gå ud over noget lektielæsning, hvis dine børn skulle slå op for dig. jeg ser frem til om 2 uger år studenterne er færdig med at feste. så går jeg stærkt ud fra at min datter igen tager del i de huslige pligter, mon det ikke giver mere strikketid til mig.

  Min søn kommer også hjem fra efterskole på lørdag. Nu har han været fritaget for pligter hjemme i 1'5 år så han skal også lave lidt. jamen det bliver ren Lexus

  SvarSlet
 6. Det er vildt mange masker, men som du siger går det heldigvis hurtigt fremad med indtagningerne, det hjælper da noget.
  Dit Parrot bliver meget fint i de bløde farver og det tror jeg også er gældende for dit nye Camomille.

  SvarSlet
 7. Uhadada det er godtnok mange masker. Jeg er heller ikke den store lyst-opslager. Endte engang med helt at droppe en trøje, fordi jeg simpelthen ikke kunne få slået det rigtige antal masker op! Skønne farver!

  SvarSlet
 8. Det er godt nok også mange masker at slå op - og ikke mindst bagefter tælle sig igennem :-) Du er meget modig - men det ser ud som det er hele opgaven værd :-)

  SvarSlet
 9. Det ser supergodt ud dit Parrot - fine farver. Mit bliver selvfølgelig i de sædvanlige lilla farver :-) - fine hvide striber, du har krydret din blog med. Og den har helt selv lavet dem ;) - glæder mig til at se dit Camomille. Kram fra udkantsdanmark til dig.

  SvarSlet
 10. Det parrot tørklæde ser vild flot og lækkert ud, jeg kender det ikke, men følger spændt med for at se det fætdige resultat. Wauv! Men 726 masker, det er altså sejt:-)

  SvarSlet