lørdag den 29. december 2012

Små skridt.....eller hvorfor jeg bliver kaldt Stenalderkvinden

Næste par blev altså ikke to på en gang fra tåen og op...... Jeg har ikke tidligere strikket med magic loop, så tænkte at jeg hellere måtte prøve den teknik af først. Og bare strikke én strømpe. Fra skaft til tå. Helt ordinært. Men altså med magic loop.
Først syntes jeg, det var umanerligt bøvlet at skubbe de masker frem på pinden.....i mit stille sind tænkte jeg, at alle de, der lovpriser magic loop må have en deal med "rundpindsfabrikanterne" om en eller anden form for aflønning hver gang de nævner ordet.......men efterhånden gled det lidt lettere og strømpen blev hurtigt færdig. Og dens makker er godt på vej.

Hvorfor jeg ikke bare gik igang med to på en gang? Jamen, jeg er til små skridt. Jeg er til mellemstationer. Jeg er sgu nok til det velkendte, hvis jeg skal være pinligt ærlig.

Blandt andet derfor har jeg først for nylig fået en smartphone! Jeg har haft mange mobiltelefoner. Med almindelige taster og uden smarte anordninger. De fungerede perfekt. Jeg savnede ikke noget. Alle vores børn har selvfølgelig haft smartphones i årevis. Jeg syntes, det virkede umanerligt bøvlet at skrive sms´er på sådan nogle.......i mit stille sind tænkte jeg, at de, der kalder dem smartphones, måske lige skulle tjekke op på hvad der ligger i ordet smart........!

Jeg kender en, der synes, at de er umanerligt smarte og hun har gennem årene ikke forsømt mange chancer for at kalde mine mobiler for stenalder-mobiler. Selv den forrige med taster og trykfølsom skærm (og den syntes jeg altså selv var smart). En mellemstation. Et lille skridt på vejen mod den smartphone, jeg trods alt godt vidste, det en skønne dag ville ende med. Før eller siden uddør stenaldermobilerne nemlig og så vil jeg blive tvunget til at se det smarte i en smartphone.....

Selvom jeg er lidt stenalderagtig er jeg mere til frivillighed end til tvang, så for nogle uger siden slugte jeg et par kameler og købte en smartphone. Jeg er ved at vænne mig til den!

Og nu, hvor jeg også har vænnet mig til magic loop, må jeg hellere prøve det der med de to på en gang fra tåen og op....... Eller måske skulle jeg bare starte med to på en gang fra skaftet og ned; den velkendte vej? Der er jo ingen grund til at tage alt for mange store skridt på en gang!!! Det passer sig ikke for en stenalderkvinde!

9 kommentarer:

 1. Sikke dejlige farver dit garn har - det kan jeg rigtig godt lide - er helt sikker på, at du opgraderer til to styk sokker på en gang inden længe - jeg synes selv, det er en skøn måde at strikke sokker på.

  SvarSlet
 2. Man skal da gå all in Lea - så få du dig da lidt får i haven, så du ikke skal på det der nymodens internet for at bestille garn og opskrifter...stenalderkvinde :) - og når det så er sagt, så er du jo blevet total LUDOMAN efter du har fået smartphone, OG har fundet vej i appstore, hvor man kan hente det dersens Wordfeud. Fede strømper forresten.

  SvarSlet
 3. Jeg er jo altså stor fan af magicloop men man skal bruge en rundpind med blød wire,ellers bliver det noget bøvl,og smartphone-wuhuuu-hvilken model passede mon til tiden lige efter stenalderen ???-griner,jeg har en HTC one x,og ville bestemt nødigt undvære min mobil

  SvarSlet
 4. :-) ja jeg er altså også mest til det velkendte har dog haft en smartphone i et par år nu, men men den der magic loop er ikke rigtig helt faldet til hos mig endnu, men mon ikke den kommer en dag, overvejer seriøst at prøve med de strømper der, selvom jeg nu ellers nok må indrømme, at det jo er meget hyggeligt at sidde der med alle de pinde når jeg en sjælden gang strikker strømper :-)

  SvarSlet
 5. ;-) husk nu at hver gang du skal flytte maskerne på loopen så HAR du jo allerede strikket 2 pinde. Jeg er vild med det og kommer aldrig til at strikke et ærme eller en strømpe på strømpepinde. jeg har haft smartphone i flere år, det er et must nu har jeg en som burde kunne alt - og nej det er ikke en iPhone - jeg ville have den bedste ;-) men jeg har ikke fundet ud af at blogge fra den endnu eller for den sags skyld fundet ud af bare en brøkdel af hvad den kan......

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 6. hej Lea
  Hvad angår magic loops er jegh eller ikke kommet igang .
  men smartphones - der er jeg afhængig.
  Indrømmet. Man kan ikke længere sms med en hånds tommel, men må have begge hænder involveret. Men det er da også den eneste ulempe.
  Det er da genialt at man lige kan smutte på nettet, checke mails, have gps osv osv i den samme enhed.
  Du kommer nok også til at overgive dig ;o) - strikkeopskrifterne kan fx også være i telefonen..
  hislen Mona

  SvarSlet
 7. Fine strømper du har fået strikket, og magic loop har jeg brugt i flere år f.eks. til ærmer, så behøver man kun 1 længde rundpind og når man først har fået det ind under huden tror jeg ikke at man kommer til at strikke på strømpepinde igen. Med hensyn til smartphone bliver man hurtig afhængig af sådan en størrelse, man tager lige et billede og lægger det på bloggen med det samme, det er selvfølgelig en forudsætning at man har downloaded en apps som hedder blogger, så er det faktisk ret nemt.

  SvarSlet
 8. Indrømmet, første gang, jeg strikkede ærmer med magic loop, bandede jeg også højt, men da jeg ikke havde strømpepinde i den rigtige størrelse, holdt jeg ud - og nu bruger jeg dem altid til ærmer. Satser på at strikke to sokker på een gang med magic loop - en skønne dag
  Jeg fik smartphone for ganske kort tid siden, og bruger stadig kun en brøkdel af, hvad den kan

  SvarSlet
 9. Stenalderkvinde haha - sådan ser jeg dig slet ikke, Lea!
  Godt nytår til dig og din familie! Tak for strikkeinput og morsomme indlæg. Og tak for dine kommentarer til en ret ny blogger!

  SvarSlet