tirsdag den 31. juli 2012

Lilla strømper

De lilla strømper blev færdige forleden og jeg har faktisk ikke slået op til nye endnu....... Det er et dårligt tegn for det plejer at betyde, at jeg tager en strømpestrikningspause! Hm, må se om ikke jeg kan få slået op til et par mere i aften! For jeg vil have mange strømper klar til vinter! Og jeg vil have reduceret lageret af strømpegarn!

Iøvrigt kan jeg anbefale den runde tå!! Jeg synes ihvertfald det er pænt! Og strømperne sidder godt på foden! Indtagningerne ses tydeligt i ensfarvet garn som her.

Udover at strikke strømper har jeg hygget mig lidt med at tegne "kruseduller" (eller Zentangles eller Zendoodles - aner ikke hvad forskellen er - som de kaldes).

Hvorfor jeg gør det? Hm, ja, det er jo ikke fordi det kniber med at få tiden til at gå; det er heller ikke fordi jeg har nogensomhelst ide om, hvad de skal bruges til (ingenting velsagtens). Hvorfor så? Ja, jeg tænkte da bare at jeg måtte prøve. Og det er faktisk meget hyggeligt.....og afslappende! Ligesom strik!  Zen!!!


torsdag den 26. juli 2012

Parrot 3

Jeg havde knap nok fået afleveret Parrot 2 til min søster (der iøvrigt blev både glad og overrasket), førend jeg slog op til min tredie Parrot.

At jeg har strikket tre af slagsen indenfor en måneds tid, er ikke ensbetydende med at jeg synes det er verdens fedeste tørklæde/sjal. Men jeg er grebet af legen med farver og eftersom jeg næppe vil gå med en kjole eller bluse i så mange farver, ja, så er Parrot altså et godt bud på en model, hvor jeg kan få afløb for min stribe- og farvetrang.

Denne gang har jeg valgt brune, lilla, pink og gule nuancer. Resultatet blev ikke så flot som det tegnede til, da jeg sad og legede med garnnøglerne, men det er ok og jeg skal nok få brugt denne Parrot.

Jeg strikker ikke flere - foreløbig!
Dovenskaben længe leve - gad ikke spænde dette ud så
har blot trukket lidt i det mens det tørrede

Kaprifolien dufter og danner en smuk ramme om den
ene del af terrassen

Parrot som bænkevarmer

fredag den 20. juli 2012

Mindre end 100 gram.....

....men lidt har også ret; beholdningen af strømpegarn er nu under 2 kg. Jeg har strikket et par strømper til mig selv og et par til den lille niece, der snart fylder 1 år.

Jeg strikker nok et par mere til den lille....bare for at være en sød faster, der hjælper med at holde de små fødder varme! Så små strømper gør ikke for alvor indhug i strømpegarnslageret! Faktisk bliver der endda stadig en lille rest efter at have strikket både et par i str. 41 og et par i str. ca. 20. Måske skulle jeg strikke nogle små sove-vanter til hende af de sidste rester af den smukke Fabel Long Print?!!!

Denne gang har jeg prøvet at strikke en rund tå i strømperne. Kunne huske at Merete havde strikket rund tå i et par strømper og det så altså rigtig pænt ud, så jeg måtte lige ind og genlæse hendes indlæg og følge linket til den gratis opskrift på Ravelry. Og så strikkede jeg rund tå i både mine og niecens strømper som (indtil tåen) er strikket efter en helt almindelig basisopskrift. Det der med hulmønster på strømper kan jeg ikke rigtig tage mig sammen til!
Strømper med rund tå

Næste par strømper strikkes i lilla Arwetta

onsdag den 18. juli 2012

Halvandet kilo strømper

Igår var jeg til kaffe- og strikkehygge ved Ulla. Dagen før havde hun fremvist ikke mindre end 5 par færdige strømper på sin blog og jeg spurgte hende hvor meget strømpegarn hun egentlig havde liggende. Mente selv jeg havde omkring to kilo og så meget mente Ulla bestemt ikke hun havde.......

Nu har vi talt efter - og (selvfølgelig) havde jeg ret i at hun har mere end jeg har!!! Nu skal man bare ikke gå og være skadefro over at have ret for så hævner modstanderen sig straks med at smide en ny udfordring på bordet!

Udfordringen går på at vi ikke må købe mere strømpegarn før vi har nedbragt strømpegarnslageret til maksimalt at bestå af 500 g. Jeg synes det er ondt! Og her tænker jeg ikke så meget på mig selv, som på de garnbutikker, der med denne udfordringer går glip af et salg (og jeg er både blind og døv overfor argumenter i retning af, at der næppe er nogle garnbutikker, der må dreje nøglen, blot fordi jeg ikke lægger 75 kr. for hundrede gram strømpegarn).

Men okay; jeg prøver!!! Og kan så regne ud at jeg får travlt med at få brugt mit strømpegarn (så jeg kan købe noget nyt). Status for mit strømpegarn er:
1700 gram = 34 hele ubrugte nøgler

Ialt 335 gram rester

Godt igang med et par strømper, så snart er lageret
nedbragt med ca. 65 g. Hm, som om det batter ret meget i
regnskabet....
Altså, alt i alt 2 kg og 35 g. Vi tæller kun det almindelige tynde strømpegarn med en løbelængde på ca. 210 m. Og vi må selvfølgelig strikke hvadsomhelst af garnet, men jeg vil nu hovedsageligt strikke strømper - så nu skal jeg bare lige strikke halvandet kilo strømper!!!

Og nu sidder der jo nogle derude og tænker "ha, 2 kg strømpegarn......amatør!!". Jeg ved der er nogle, der har fem-ti-tyve kg strømpegarn liggende :-). Hvor meget har du?

mandag den 16. juli 2012

Varme strømper og varm te

Det er jo lige før det er nødvendigt at tage de uldne strømper på og lave sig en kop dampende varm te når julivejret byder på både regn og blæst!

Jeg er dækket ind med te. Kviks døtre har nemlig begavet mig med et skønt udvalg af Kusmi Tea og LØV Organic. Efter jeg engang for mange år siden lærte at drikke kaffe, har mit te-indtag været begrænset og jeg har ikke brugt megen energi på at lære de forskellige teer at kende. Yogi Tea er dog en undtagelse og jeg nyder jævnligt en kop af favoritten Sweet Chili.

Nu får jeg udvidet mit te-kendskab og at dømme efter de fantastiske dufte, der lister sig ud af pakken, har jeg noget godt i vente!

Fødderne kan jeg holde varme i mit nyeste par strømper. Det er første gang jeg har strikket i Drops Fabel, dejligt blødt strømpegarn (farven hedder Rose Mist) og dette par er allerede udnævnt til at være yndlingsparret blandt de få par hjemmestrikkede strømper jeg har! Andre er misundelsesværdigt hurtige til at strikke en hel bunke strømper!!!

Hjemmestrikkede strømper er noget ganske særligt og jeg tilslutter mig til fulde GrenDesigns hyldest til den klassiske sok. Og nu vil jeg slå op til endnu et par strømper mens jeg venter på, at vandet kommer i kog til min første kop Kusmi Tea.



lørdag den 14. juli 2012

Plus/minus et par fed

Kvik og drengene er i skrivende stund på vej hjem fra København efter at have tilbragt nogle hyggelige dage sammen med Kviks ældste datter, som bor derovre mens hun læser. De har blandt andet været på strøgtur, på museum, på kanalrundfart og har fået mange timer til at gå i Parkourparken.

Inden Kvik tog til København var han håndsvingsbestyrer ved krydsnøgleapparatet mens jeg agerede garnvinde. Vi fik kun lavet to 100 grams nøgler. "Jamen, så må vi igang igen når du kommer hjem fra København" sagde jeg til Kvik. "Ja, ja", sagde han, "vi kan da hurtigt få det garn tryllet om til nøgler. Hvad har du - fire-fem fed mere?"

"Øh, ja, det har jeg....", svarede jeg og mumlede: "...og lidt til".

Det hørte Kvik ikke. Jeg fortæller ham det heller ikke idag; han skulle jo gerne synes det er rart at komme hjem :-)

Fire-fem fed plus minus det løse :-)

onsdag den 11. juli 2012

Parrot 2

Ja, det er selvfølgelig Parrot, jeg har strikket - igen. Denne gang til min søster og derfor i farver, som klæder hende og som hun kan lide.

Hun har ikke bedt om strik. Måske synes hun papegøjen er hæslig; jeg ved det ikke. Måske synes hun den kradser. Faktisk aner jeg ikke om hun er uldsart.....

Hvad jeg derimod ved, er at hun fylder 42 på fredag. Vi plejer ikke give hinanden gaver. Og dette Parrot er egentlig heller ikke en fødselsdagsgave; jeg strikkede det bare fordi!!!!

Jeg slog de 726 masker op lørdag formiddag og tre døgn senere var Parrot færdig. For en gangs skyld har jeg været hurtig. Ikke for at være hurtig, men pludselig var der ikke flere masker - papegøjen var fløjet af pinden!

Spændt på hvad min søster synes om det

tirsdag den 10. juli 2012

Dagens strik

Selvom der er kommet nye farver ind på garnlageret, har jeg grebet i kurven med de "gamle" farver og har gang i indtil flere nye ting.

Har lige slået op til et par strømper, er godt igang med en lyserød cardigan og har fundet Drops Alpaca frem til et nyt projekt.

Og lige om lidt skal jeg tage nåle ud af noget til min søster!!!!!!! Jeps, jeg har strikket noget til andre!!! Er da næsten helt stolt af mig selv :-) Billeder må dog vente til imorgen! Kan bare afsløre at jeg i lørdags slog mange masker op og idag har vasket og spændt ud - synes selv jeg har været hurtig!!!

Er helt vild med farverne i dette strømpegarn



torsdag den 5. juli 2012

Garngaver

Det er ikke altid godt vejr på min fødselsdag, men i år kunne jeg nyde dagen med solcreme, kaffe og strik på terrassen. Og det gjorde jeg så! Hele dagen!

Sluttede dagen af med en tur med først den ene, så den anden hund. Skønne lange lune gåture om aftenen er noget af det bedste jeg ved - og så er samvittigheden helt i orden når jeg lige om lidt smækker måsen i stolen og strikker videre :-)

Idag blev der lagt yderligere til lageret, da en af gaverne var lækker shetlandsuld. Og se; jeg har vovet mig ud i nye farver :-) De står faktisk meget godt til mine grønne øjne og de sølvfarvede stænk i håret!!!
Lækre fødselsdagsgaver