tirsdag den 31. juli 2012

Lilla strømper

De lilla strømper blev færdige forleden og jeg har faktisk ikke slået op til nye endnu....... Det er et dårligt tegn for det plejer at betyde, at jeg tager en strømpestrikningspause! Hm, må se om ikke jeg kan få slået op til et par mere i aften! For jeg vil have mange strømper klar til vinter! Og jeg vil have reduceret lageret af strømpegarn!

Iøvrigt kan jeg anbefale den runde tå!! Jeg synes ihvertfald det er pænt! Og strømperne sidder godt på foden! Indtagningerne ses tydeligt i ensfarvet garn som her.

Udover at strikke strømper har jeg hygget mig lidt med at tegne "kruseduller" (eller Zentangles eller Zendoodles - aner ikke hvad forskellen er - som de kaldes).

Hvorfor jeg gør det? Hm, ja, det er jo ikke fordi det kniber med at få tiden til at gå; det er heller ikke fordi jeg har nogensomhelst ide om, hvad de skal bruges til (ingenting velsagtens). Hvorfor så? Ja, jeg tænkte da bare at jeg måtte prøve. Og det er faktisk meget hyggeligt.....og afslappende! Ligesom strik!  Zen!!!


18 kommentarer:

 1. hej

  et dejligt procekt med masser af strømper til vinter, gid jeg gad strikke dem for så ville jeg og min familie også have masse af disse hygge strømper.
  fed farve

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke det er slemt at strikke strømper når blot man har noget andet strik som afveksling....og det har man (jeg) jo så rigeligt :-)

   Slet
 2. Sikke nogen spændende tegninger, tænk dem har jeg aldrig hørt om. Det må du lige fortælle mig om. Tror jeg kan bruge det som et projekt på mit arbejde. Det går da ellers rigtig godt med strømperne. min ældste er hjemme og efterlyser flere sokker, altså de tykke hmmmmmm det ændrer jo ikke noget ved mængden af det tynde strømpegarn.

  Ivrigt var jeg i Fandango igår og købte IKKE så meget som et gram garn. Jeg købte så lidt udstyr men 0 garn. Jeg har været i jeg ved ikke hvor mange boghandel og garn butikker for at finde bogen med at strikke 2 strømper på en gang, men jeg kan ikke finde den. I morgen må jeg vist en tur på nettet.

  Kh

  Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan kun anbefale dig at introducere Zentangles på dit arbejde!!!

   Sejt, at du ikke købte garn. Udstyr kan man altid bruge (det kan man jo også med garn, måske bare ikke i de mængder mange af os har). Håber du finder bogen!!!

   Slet
 3. Skøn farve, og jeg giver dig ret, den runde tå er elegant. Jeg er ikke så god til strømpestrik, men hold da op, hvor mangler jeg hjemmestrikkede strømper:-)Rigtig god dag til dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og også god dag til dig!

   Det er også kun i perioder jeg får strikket strømper, så det er helt skønt at det lykkedes mig at strikke tre par strømper til mig selv i juli og et par til niecen (men de var nu for små.....).

   Slet
 4. Hvor er det en god idé at lave et større lager af hjemmestrikke strømper/sokker, de er bare så skønne at gå i

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjemmestrikkede strømper er nemlig bare så skønne at gå i! Jeg må holde fast i den gode rytme med at strikke strømper....ihvertfald skal jeg have mange flere inden jeg for alvor kan holde strømpestrikningspause!

   Slet
 5. Er du monstro i gang med noget overspringshandling med det tegneri? ;-) Siden du nu ikke har fået slået masker op til nye strømper? Hmm, under alle omstændigheder et skønt par - jeg er faktisk ret misundelig på dig, for jeg elsker hjemmestrikkede strømper, men jeg får bare ikke strikket ret mange og jeg har da egentlig, ahem, en del strømpegarn på lager ;-)Så klø bare på, Lea, hvis du på nogen måde kan, du bliver så glad, næste gang du kikker i strømpeskuffen :-)

  Heldig søn, du har, at han allerede har været på Island - og så er han garanteret ikke engang interesseret i hverken får eller garn ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. He, he, nej, jeg lavede faktisk de Zentangles før jeg gik igang med de lilla strømper :-)

   Og jeg har lige netop slået op til endnu et par strømper så jeg kan blive glad når jeg kigger i strømpeskuffen! Jamen, der er jo altså også så meget lækkert og fristende strik, der er mere interessant end strømper, så ikke noget at sige til, at det trækker mere!

   Sønnen havde lavasten med hjem fra Island; jeg havde haft garn med hvis det var mig :-)

   Slet
 6. Flotte, skønne strømper. Mon ikke du får en fyldt strømpeskuffe til vinter. Det er en god ide og dejligt med lagernedbringelse.
  Jeg har aldrig hørt om de tegninger, men de er bare flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, strømpeskuffen skal fyldes - og bliver den ikke det, ja, så lægger jeg bare strømperne i en mindre skuffe og så er det problem jo løst :-) .....eller?

   Det er så dejligt afslappende at tegne Zentangles og det bedste af det hele er, at man ikke behøver kunne tegne overhovedet!!!

   Slet
 7. Dejligt med hjemmestrikkede strømper og flotte indtagninger. Håber at der bliver lidt mere sommer så det det ikke bliver nødvendigt med uldne sokker foreløbig.

  SvarSlet
  Svar
  1. En sommer hvor man både har lyst til at strikke strømper og indimellem også har brug for at have dem på, er en alt for kold sommer!!! Men jeg håber stadig på sol og varme - bare lige i august, september og oktober :-)

   Slet
 8. Fine strømper, du får lavet..hvordan pokker er du kommet i tanke om, at ville tegne...men spændende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Strik du nu bare et par strømper, Susanne :-) På pind 2½ vel at mærke!

   Og så find papir og en tynd filtpen frem og prøv at lave lidt streger - det er sjovt!!!

   Og hvis ikke du finder mine forslag interessante, så kan du jo opdatere din blog med en flot og færdig poncho :-) :-) :-)

   Slet
 9. Hej Lea. Det er godt med varme strømper til vinter - spændende om du fik dig selv overtalt til at slå flere op. Måske du lige har brug for lidt variation?
  strik et eller andet andet, og så tilbage til strømperne.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mina

   Jo, jeg har overtalt mig selv :-) Er faktisk allerede halvvejs med næste par!!!

   Variation sørger jeg for med nogle pinde på først den ene, så den anden og så den tredie ufo :-)

   Slet