søndag den 11. august 2013

Søndagsstrik

Jeg har strikket idag!!! Og det er jo store sager efter en strikkefri ferie.

Onsdag aften kom jeg til at kigge i mine mange Søstrene Grene poser, der jo bugner af garn. Her så jeg et nøgle Mayflower Divine og ups.....jeg kom i tanker om, at jeg havde lovet at strikke en strømpe, bare en enkelt, der skal være "udstillingsmodel" i Garnshop Galten. Jeg kunne lige nå at slå op og strikke ribben + et par cm skaft inden jeg skulle afsted på job.

Idag har jeg så strikket resten af strømpen, så nu skal den bare afleveres i butikken! Lækkert garn at strikke med og selvom jeg godt kunne have ønsket mig, at den var faldet ud så der var to pink striber, ja, så er jeg godt tilfreds og håber Carina er det samme.

Som nævnt i sidste indlæg, har jeg købt garn til næste hæklede tæppe. Det bliver så flot og jeg kan næsten ikke vente med at komme igang!!! Men jeg venter til det igangværende tæppe er færdigt!!! Er mere end halvvejs med det, så det burde være færdigt om maks to uger - medmindre de der strikkepinde for alvor springer i hænderne på mig og generobrer kreatiden!
Men se lige de farver!!!!!! Er synet og forventningens glæde ikke motivation nok til at få igangværende tæppe færdigt i en fart?!!!

Apropos farvevalg så er det ikke nogen helt nem sag. Ikke for mig ihvertfald. Jeg bruger lang tid på det. Står foran hylderne med garn og tager frem, lægger op, mixer og matcher de mange forskellige muligheder, tror jeg har besluttet mig, men prøver så (endnu en gang) at fjerne én og tilføje en anden farve og så står man igen der...... Med et utal af smukke kombinationsmuligheder; ingen grimme!!! Eller også er jeg bare ikke ret kræsen?!

Det svære består altså ikke i at vælge farver, men i at beslutte hvilken af de smukke kombinationer man skal vælge her og nu. I tirsdags valgte jeg denne kombination; næste gang jeg skal købe garn bliver det en anden og mindst lige så smuk! Det ved jeg allerede!

Selvfølgelig købte jeg også en af Søstrenes skønne tasker (garnkøb kræver ny taske; denne gang med stjerner). Og en fin, fin notesbog (jeg har jo et eller andet med notesbøger). Og til venstre anes flere stjerner (jeg købte nemlig også lidt tøj og nogle fede tørklæder).

Ja, jeg er ret begejstret for Søstrene Grenes bomuldsgarn. Farverne er skønne. Prisen er 11,96 kr. pr. nøgle. Løbelængde 160 m/ 50 g. Jeg kan dog ikke sige noget om, hvordan det arter sig i brug og efter vask; jeg aner ikke om det mister farve, bliver skævt og grimt med tiden. Det finder jeg ud af. Senere. Lige nu nyder jeg det bare!

For et par år siden, da de lige havde fået bomuldsgarnet i sortimentet, købte jeg nogle nøgler og hæklede forskellige grannysquares. Dengang var garnet anderledes end nu. Det var mere løst i det og delte sig for meget til, at jeg synes det var en fornøjelse at hækle med. Men kvaliteten er blevet ændret så nu er det super at hækle med. Og det er lige præcis hvad jeg vil gøre nu: nyde resten af min fridag med hæklenålen!

11 kommentarer:

 1. Jeg syntes den strømpe er fed med den enkelte pink stribe. Jeg har det ligesom dig, kan heller aldrig bestemme mig for farver, jeg har til gengæld vasket søstrenes bomuld og syntes det holder sig fint, og dejligt garn er det ihvertfald, super flotte tæpper du har /får gang i

  SvarSlet
 2. Så tager jeg ikke fejl. Jeg synes nemlig også at garnet fra Søstrene er blevet bedre at arbejde med.

  Jeg købte også og hæklede grydelapper dengang de lige havde fået det. Der var afsindig mange knuder på garnet og det synes jeg var irriterende.

  Siden har jeg ikke købt, men så gjorde jeg det alligevel med tanke på fler grydelapper for ganske nylig. Det blev nu aldrig til grydelapper, men det har været fint at arbejde med og jeg har kun midt en enkelt knude.

  Den anden dag købte jeg så noget mere, men jeg kunne ikke bestemme mig for hvilke farver, så jeg endte med mange flere end jeg umiddelbart skal bruge :)

  SvarSlet
 3. Det er helt bestemt nogle fede farver, du har fundet frem til, de står fint til notesbogen :-)
  Gad vide, om du kan vente med at gå i gang, jeg ville ikke kunne dy mig

  SvarSlet
 4. Flot strømpe, det er som om strømper meget gerne må have lidt knald på farverne. Det bliver et meget fint tæppe, jeg tænker lidt efterår når jeg ser farverne

  SvarSlet
 5. Det sker da noget, når du går i gang, Lea!
  Flotte farver. Jeg køber også lidt af deres bomuldsgarn af og til,farverne er nemlig meget fine.
  Den samme notesbog ligger på mit bord, jeg har nemlig også noget med notesbøger:-)

  SvarSlet
 6. Flotte flotte farver.
  jeg kender godt det der med at man kan gå helt kold i at vælge farver. Jeg vil gerne have dem allesammen, for alle er smukke. (næsten). Det bliver spændende at komme igang.
  Det kan da også være jeg skulle en tur omkring Greene - synes bomuldsgarn generelt er meget dyrt. Så godt med et alternativ - og når du nu siger kvaliteten også er god, så ..

  SvarSlet
 7. Hold da helt op, er du snart færdig med det tæppe, hatten af for dit tempo. Det nye tæppe bliver også i smukke farver kan jeg se, det glæder jeg mig så til at se om et par mdr....
  Smukt strømpegarn til din enlige sok.... :o)

  SvarSlet
 8. Jeg er altså vild med den sok - synes faktisk at den ene pink stribe gør den lidt fræk. Farverne til dit tæppe er fantastiske - det bliver bare så flot. Glæder mig til at se mere til det projekt :-)
  Kh Karen

  SvarSlet
 9. garn og farver er jo også magi, og det jo en ren fornøjelse at stå og der med alle de farver og sætte dem sammen for mange forskellige måder og finde den som passer helt ind i ens egen smag.. intet er rigtig og intet er forkert... Ja det jo nærmest terapi :-)

  sød sok...

  SvarSlet
 10. Skønne farver du har valgt. Måske har du brugt notesbogen som inspiration? - den passer i hvertfald til :)
  I forhold til at vælge farver må det vigtigste vel være om man selv er tilfreds.
  Jeg er forøvrigt også en af dem der kan bruge rigtig lang tid på at vælge farver - det er lige før jeg slår rødder i butikken nogen gange ;)

  SvarSlet
 11. Jeg kan se for mig, hvordan strikkepindene står og rasler for at springe på dig ;-)

  Det er altid "hårdt" at vælge flere farver til et større projekt, jeg kommer altid til at fokusere på det jeg vælger fra ;-) Altså indtil jeg lige rykker mig selv i ørerne :-)

  SvarSlet