onsdag den 30. oktober 2013

Hæklede striber

I august købte jeg bomuldsgarn til endnu et hæklet tæppe. Nu er jeg igang med det - og morer mig lidt over farverne, som står i stor kontrast til både efterårets farver og til de mange jule-inspirations-magasiner, der er begyndt at komme. Ja, man kan sandelig godt se, at det var sol og sommer da jeg købte garnet!!!

I sidste uge var min søster og jeg i Søstrene Grene for at købe garn til et tæppe. Vel at mærke et tæppe min søster skal hækle! Hun har flere gange spurgt om jeg da ikke lige kunne hækle et tæppe til hende og hver gang har jeg sagt næh, men jeg kan lære dig det. Protesterne har været rigelige for min søster er med egne ord "ikke typen, der hækler eller strikker".

Hvad der fik hende til at blive "typen, der hækler" ved jeg faktisk ikke, men "sådan en" er hun altså nu! Hun lærte det på nul komma fem! Vi havde været i Silkeborg, købt garn og hæklenål og da vi kom trætte hjem, hjalp jeg hende igang og så gik det ellers bare derudaf! Hendes tæppe bliver så smukt - hun har valgt nogle skønne, skønne farver (skal prøve at få et billede af det en dag).

Hun holder til gengæld stædigt fast i at hun aldrig skal lære at strikke! Så da hun i den ene af byens mange garnbutikker, fik øje på noget strømpegarn hun syntes var rigtigt fint, sagde jeg okay, køb det, så skal jeg nok strikke et par strømper til dig.

For selvom jeg ikke er "typen, der strikker til andre", gør jeg det jo alligevel indimellem - og snart får min søster et par strømper fra sin omsorgsfulde storesøster aka Moster Leverpostej (og mon ikke, at hun dropper det øgenavn nu, hvor hun selv er blevet en af slagsen......den kedelige type, der interesserer sig for håndarbejde???).
Min søster valgte som nævnt selv garnet og jeg fik frit slag, hvad mønster angik - det bliver altså til en enkelt snoning; meget mere mønster skal der vist ikke til i det multifarvede Fabel. Et par små pulsvarmere til mig selv er det blevet til - en tråd Austermann Lace og en tråd Qoperfina fra Canard, strikket på pind 2,25. De er helt enkle, men ret lækre og anvendelige, synes jeg.

Og nej; jeg købte ikke garn til et tredie tæppe, da vi var i Søstrene Grene. Men jeg var saftsuseme fristet!!! Næste gang....måske......

10 kommentarer:

 1. Sej du fik din søster igang. Og dit tæppe er rigtig flot.

  SvarSlet
 2. Spændende at høre om din søster også bliver strømpestrikker på et tidspunkt. Dejlige farver i dit tæppe.

  SvarSlet
 3. Smukke sokker :-) og fedt tæppe....

  SvarSlet
 4. Sikke mange skønne ting du har gang i og gjort færdig, Lea!

  Tæppet i sommerfarver er da så dejligt - de må da være dejlige at varme sig ved både sommer og vinter. Sokkerne har da også nogle dejlige farver og en fin op muntring til din nu hæklende søster!! Og de pulsvarmere ser da så skønne ud! Godt gået

  SvarSlet
 5. Skønne farver i både tæppe og strømper!

  SvarSlet
 6. He,he - fristelser er der nok af :-) Men mon ikke det skrider efterhånden: først bliver hun typen, der hækler, så bliver hun typen, der strikker - bare du ikke hjælper hende alt for meget ;-) Men du er nu sød at strikke et par strømper til hende :-)
  Og det bliver jo sommer igen - så du rigtigt kan nyde farverne i dit tæppe :-)

  SvarSlet
 7. Det kan godt være, der hverken er efterår eller jul over farverne i dit tæppe, men hvor er de da flotte sammen

  SvarSlet
 8. Hej Lea. Du kan fortælle din søster, at der lige er kommet en bog til hendes type ;o) - det er en rigtig god 'lær at strikke bog' - jeg anmelder den en af dagene. Måske allerede senere idag, hvis bølgerne går højt. Men måske ender hun med at være en ligeså ihærdig strikker som dig ;o)
  Farverne til dit tæppe er fine, også om vinteren (nej ikke jul - jo lilla er jul). Men jeg kan se hvad du mener ;o) Tæppet bliver flot.

  SvarSlet
 9. Det er da bare farver man bliver glad af .... liver op på en trist efterårsdag - vejrmæssig :o)

  SvarSlet
 10. Det bliver jo sommer igen, og blev så glad af at se de farver her i det grå og triste vejr der er lige nu. Og dejligt at du har fået din søster igang, det fik jeg aldrig min søster til, hun himler med øjnene når jeg forsøger at beskrive et virkeligt blødt og smukt nøgle garn jeg lige har købt....:o)

  SvarSlet