mandag den 26. september 2011

Facts om No. 1

Nu har jeg haft min No. 1 på et par gange og hvor er jeg bare glad for den!!! Tror nok jeg trak den lige lang nok; mine hænder kan ihvertfald ikke nå ned i lommerne :-) men pyt; den passer alligvel og jeg er glad!

Jeg har været 3 uger om at strikke den og kunne have gjort det på den halve tid, hvis ikke jeg havde brugt så meget tid på at pive over vrang og hvis jeg havde strikket på den hver dag. Så alt i alt er det altså et rimeligt hurtigt projekt i betragtning af at man får en hel kjole ud af det :-).

Opskriften er velskrevet og nem at gå til; slå op, strik glatstrik, vendestrik, rib (lommerne), mere glat- og mere vendestrik osv. Så rier du bunden af kjolen sammen, skyller den op, centrifugerer den, hænger den på en bøjle og trækker i den og vupti har du en kjole.

Opskrift: No. 1 af Annette Danielsen fra hæftet: No. 1, no. 2, no. 3, ni skønne stykker strik
Forbrug: 200 g. Rasmillas Luksusgarn farve Mørk Brun og 70 g. J. C. Rennie farve Fairy
Pind: Addi Premium 3,5
Str.: L med bred kile

Jeg kunne sagtens finde på at strikke en mere; næste gang på pind 3 (jeg strikker lidt løst) og måske kun en str. M, da jeg er igang med et vægttab (kraftigt inspireret af synet af mig selv på billedet herunder!!!!). Og så skal jeg måske ikke lægge al min vægt (!) i når jeg trækker i den næste udgave, for så bliver kjolen for lang :-)

Har iøvrigt moret mig ganske meget over den allersidste sætning i opskriften: "Pil ritråd op før brug" (citat slut) - øh, ja, ellers tror jeg da nok man får problemer med at komme i kjolen :-) Jamen, enten har Annette D. sindssygt meget humor eller også har hun ikke tillid til at vi selv kan regne det ud... Jeg tror på humoren!!!

Billedet, der sparkede mig igang med nej tak
til usunde sager og ja tak til et sundere og
slankere liv.

Iøvrigt er der flere, der har skrevet at det er en god ide at lave den to-farvet og jeg må gøre opmærksom på, at det ikke er mig, der har opfundet den to-farvede udgave. Den ER tænkt sådan fra AD´s side. Mange strikker den dog i to farver, der ligger tæt op af hinanden. På Ravelry er der nogle flotte udgaver; også tre-farvede, i lækker lilla, pink og grøn - wauw!!
Og vil man have en slankende effekt, er det jo en god ide at strikke sidestykkerne i en mørk farve :-) Sådan bliver min næste No. 1.

12 kommentarer:

 1. Hvor er den blevet flot Lea!! Hvor er det et imponerende arbejde du har lavet!

  SvarSlet
 2. Jeg er virkelig imponeret over at du har strikket den så hurtigt!! Jeg var ved at dø over min tunika !! Men smuk er den blevet og jo, den kunne laves i mange lækre farve kombinationer ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Lea. Tak fordi du viser et billede af kjolen med dig indeni. Det har jeg glædet mig til at se. Jeg synes den er blevet meget flot og den klæder dig også godt. Det glæder mig virkelig, for jeg har strikket og strikket på min på turen til og fra Fanø, og jeg er nu nået til sidestykke nr. 2.

  På Fanø var jeg til workshop med Anette D., og jeg kan godt fortælle dig, at der er masser af humor i denne dejlige strikkedame. Hun holdt en inspirerende workshop over modellerne fra kunsten af strikke en Ø.

  Og hun fortalte, at "Nr. 11, 12, 13 ..... " udkommer i oktober måned, så det er jeg gået i gang med at glæde mig meget til.

  SvarSlet
 4. hej
  hvor er det pæn og du ser godt ud, tros du selv syntes noget andet. men du ved jo best. glæder mig da til at se den næste kjole i en tynder udgave af dig...held og lykke med procekte.

  SvarSlet
 5. Altså hvor jeg synes, du skriver underholdende Lea - jeg kan så godt lide din altid selvironiske tone :-)

  Din kjole er blevet fantastisk flot og det er imponerende, at du har strikket den så hurtigt - gå du roligt i gang med en toér. Jeg får også helt lyst til én, men jeg har lige købt garn til en Karen Noe kjole på Fanø - mere om det senere :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er den flot til dig. Farverne er rigtig flotte sammen og klæder dig :-)
  Spændt på om du laver en toer.

  SvarSlet
 7. Den er skøn Lea , jeg er altså nødt til at eje en også he-he ..... jeg syntes kjolen klæder dig rigtig flot :-)

  SvarSlet
 8. hvor er den altså bare flot :-)

  SvarSlet
 9. Det var ikke lang tid du brugte på den ..
  og en rigtig sød kjole blev det til.
  Hvilke farver vil du så have i to'eren ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
 10. Super flot resultat Lea - glæder mig til at se hvilke farver nr. 2 skal have.

  kh Jane

  SvarSlet
 11. Din kjole er helt vild flot - og den klæder dig fantastisk. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have en til - især, når den er så hurtig at strikke. Glæder mig til at se, hvordan den næste bliver
  Kh Karen

  SvarSlet
 12. Tak for alle jeres dejlige kommentarer!

  Der kommer mere om næste udgave når jeg lige har fået strikket de der fem, seks, syv andre ting, der vil på pindene. Og tabt et par kilo, så jeg kan strikke str M :-) :-)

  SvarSlet