fredag den 9. december 2011

For 1 år siden...

.... skrev jeg mit første blogindlæg. På daværende tidspunkt havde jeg ikke strikket andet end huer, halstørklæder og benvarmere. Ved et tilfælde var jeg nogle dage forinden faldet over en strikkeblog som så ledte mig til endnu en og endnu en og...... Pludselig syntes jeg der var strik overalt og pænt strik endda. Strik som vakte en interesse og lyst til selv at bevæge mig ud i noget, der var mere kompliceret end huer.

Så jeg oprettede min blog og begyndte at strikke strømper :-)

Bente Geils Topstykke var det første jeg kastede mig over da jeg ikke længere ville "nøjes med" at være småtingsstrikker! Det var en god start; jeg er meget glad for mit Topstykke - og nu kommer min standardsætning: "og jeg kunne godt finde på at strikke et mere" (det har jeg jo åbenbart en tendens til at sige når jeg har strikket noget jeg er glad for......).

Status over mine nuværende strikkeprojekter her et år efter min blogdebut er som følger:
Tusindfryd - er gået i vinterhi
Frit Slag - har været i dvale længe
Camomille 2 - ups, det havde jeg næsten glemt....hm, må snart strikke det færdigt
Trøje med Snydelommer - strikker en pind i ny og næ
Eng - det er vist to uger siden jeg sidst har strikket på den
Karla 2 - strikker et par omgange dagligt
Den hemmelige brune - hm, har vist strikket ca 1/4
Sweater fra AoHs Strikkemagasin - får fuld opmærksomhed

(og så er der vist lige en ting eller tre mere, der ligger og gemmer sig)

Jeg kan godt lide at have gang i flere ting på én gang - også selvom det betyder at mange af modellerne kommer til at ligge urørte hen i laaaaang tid. Jeg ville føle mig begrænset og miste den kreative gejst, hvis ikke jeg måtte have gang i flere ting samtidig. Derfor har jeg ingen regler om hvad jeg må og hvad jeg ikke må når det kommer til strik!!!

Lige nu strikker jeg som nævnt mest på sweateren fra Alt om Håndarbejdes Strikkemagasin. Det var også på tide jeg fandt en model i det blad som jeg har lyst til at strikke :-) Har abonneret på det et halvt års tid og der har da været et par okay-modeller undervejs, men nu kom der altså endelig en "den-må-jeg-straks-strikke"-model.

Det går over al forventning på pind 6. Jeg synes garnet er skønt at strikke med og sweateren bliver varm og blød og lækker!! Må i garnbutik efter mere Nepal og Lima mens det endnu er på tilbud. Har allerede et par modeller i sigte. En til mig selv og en til Yngstesønnen, der også gerne vil have en trøje....

Jeg fik overtalt Ældstesønnen til et enkelt billede i trøjen. Måtte love kun at fotografere trøjen! Han var slemt utilfreds med billedet og syntes ikke det kunne gå med den t-shirt indenunder, men han gad heller ikke skifte og ja, der var mange ting i vejen, men jeg fik da lov at vise det alligevel :-)

15 kommentarer:

 1. Vildt hvad der er sket på et år! Du er jo hardcore strikker nu, Lea :-) - og har endda udvidet repetoiret til også at inkludere strik til andre ;-) Jeg synes det er en fornøjelse at følge dine kreative udfoldelser her på kanalen.

  SvarSlet
 2. Tillykke med årsdagen :-) (tiden suser afsted )
  Jeg syntes det er fantastisk så super strikker du er blevet på et år , du snupper jo lige den ene mpdel efter den anden :-)

  SvarSlet
 3. Tillykke med det 1. år i blogland.

  Du får godt nok strikket noget forskelligt.
  Og ja du har ganske ret, når det siger måske, er det ikke godt nok til at komme på pindene, det skal sige Wauv, så god vind med alle dine skønne projekter.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 4. Tillykke med dit første år som blogger, du er en uundværlig del af blogland Lea, og dine trofaste og opmuntrende kommentarer er meget højt værdsat! Jeg er glad for at følge din blog og have et trofast blog-følgeskab :)

  Den trøje er altså for fed. Er den fra det nyeste AoH magasin, i så fald skal den købes NU! :-)

  Hils sønnen og sig at den klæder ham vildt godt! Godt gået Lea :-)

  SvarSlet
 5. Wuaw - du har godt nok gang i meget, og lækre ting. Men jeg er så enig med dig, det er kedeligt at være strikkemonogam.
  Din søn må være lidt glad for sådan en mor, der kan strikke noget så lækkert og mandigt.

  SvarSlet
 6. Den er blevet lækker - trøjen til sønnen.
  Jeg bliver så glad, når jeg læser, at du ville føle dig begrænset, hvis du kun havde gang i en ting. Sådan har jeg det også.
  Projekter har godt af at modne :-)

  SvarSlet
 7. tillykke med din 1 års dag :-)

  skønt at du kom igang og ja blogland er jo en skøn opfindelse, er selv ret ny og har stadig ikke helt fundet ud af alt...

  Hvor er den altså bare flot på den trøje godt du fik ham overtalt....

  SvarSlet
 8. Hjertelig tillykke med din første blogfødselsdag. Sikke meget du har nået i løbet af det første år, og sikke mange spændende ting du har gang i.
  Det er en dejlig blog du har og jeg glæder mig allerede til at følge dig i det/de kommende år.
  Sønnen er nu flot i trøjen, hvad enten han vil eller ej.

  SvarSlet
 9. Sjovt at vi ar blogget så længe - jeg kan stadig huske, da vi snakkede om at oprette en blog, og da vi tog det store skridt.

  Imponerende lang liste du har igangværende projekter :-D

  Trøjen er imponerende flot - og den klæder sønnen. Og sikke langt du er nået med din sweater fra strikkemagasinet.

  SvarSlet
 10. Et stort tillykke med etårs fødselsdagen godt du begyndte at blogge så du fik din strikke horisont udvidet - for hvor er det imponerende alt det flotte strik du har lavet på dette år.

  Jeg vil glæde mig til at følge din dejlige blog endnu et år.

  Sønnen´s trøje er super lækker

  kh Jane

  SvarSlet
 11. hej
  vil at du får strikket så meget og så hurtigt til du kun har strikket store ting i et år.. hatten af for dig. du er sku sej.
  ja det er dejligt med en masse ting der ligger, nogle tager længer tid at strikke andre går hurtigt.

  søns trøje er da kanon flot.

  SvarSlet
 12. Det er frygtelig pragtfuldt med at finde en "den må jeg straks strikke"-model. Man fyldes med vellyst og får masser gode timer. Du laver din trøje i meget smukke farver, synes jeg. Jeg glæder mig til at se mere til den, og alle de andre projekter for den sags skyld. Sønnens trøje er flot med indhold!
  Og tillykke forresten med fødselsdagen. Godt du fik inspiration til store, flotte ting i året, der gik.

  SvarSlet
 13. Tillykke med "fødseldagen" - det er jo vildt, hvad du har opnået på et år....det er dejligt, og det er en stor glæde og fornøjelse at følge din skønne blog, som er EN STOR KILDE TIL INPIRATION :-D
  Kh Karen

  SvarSlet
 14. hej Lea
  det var ellers noget af en strikkeudvikling du har gennemgået på meget kort tid !
  imponerende må jeg sige!
  Og en rigtig flot trøje med sønnen inden i. Du må hilse og sige, at vi da slet ikke ser hans t-shirt for bar trøje ;o)
  hvad er det for en sweater fra kreativ strik du strikker ? Jeg plejer også at blive vildt fristet og vil strikke op til flere eksemplarer af samme straks. Tror snart jeg må lære kunsten at vælge ..
  lige nu er to do listen vokset for meget.
  Kan se du også trives med mange bolde i luften.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 15. Tusinde tak for alle de pæne ord, både om trøjen og om min blog.

  Havde det ikke været for jer og jeres inspirerende blogs og lækre strikkeprojekter, havde jeg ikke blogget.

  Så jeg siger tak til jer!!!!! Og glædes fortsat over at følge jer alle!

  SvarSlet