onsdag den 31. oktober 2012

Sommer i Tokyo

Fredag den 13. april slog jeg op til Sommer i Tokyo. Den har holdt lange pauser undervejs, men idag er den endelig færdig. Den har været en fornøjelse at strikke; mønsteret er dejligt nemt at memorere og med farveskiftene sker der noget hele vejen igennem.

Opskriften er fin og enkel, altså lige indtil halsen.....da fattede jeg virkelig minus..... Læste den op for Susanne og vi blev enige om, at jeg ihvertfald ikke skulle gøre som der stod! Så jeg gjorde noget andet og endte med en hals, der er en kombination af det, jeg tror Marianne Isager mener og så min egen dovenskab! Havde jo besluttet mig for at lave enten v-hals eller rund hals, men gad alligevel ikke ud i diverse store udregninger efter en række nattevagter, så jeg strikkede bare. Og er endt med en bådhals :-) Og jeg synes faktisk den passer fint til modellen, så nu har jeg revideret min opfattelse af bådhalse....ihvertfald for denne ene gangs skyld!
Endehæftning til formiddagskaffen og så er blusen klar til 
vask -  meget heldigt at ujævnhederne retter
sig efter vask :-)
Jeg har tidligere kaldt oktober for min Isager-måned. Jeg havde ikke planlagt, at det skulle være sådan, men med både Olive og Sommer i Tokyo godt igang og med planer om Honey og Ginger, kunne det jo ikke være meget anderledes....... Og nu, på månedens sidste dag, har jeg to færdige Isager-bluser og et par Ginger. Og Honey er godt på vej. Eneste ikke-Isager-strik i denne måned, er et par pulsvarmere efter Irenes opskrift og et par halvfærdige strømper.
Sommer i Tokyo ligger til tørre og er her "pyntet" med andre
færdige oktober-modeller
Måske kommer der billeder af blusen in action i morgen. Ihvertfald har jeg advaret Kvik om at han skal agere fotograf snarest...... Han skælver ved tanken..... Hvorfor? Tjaeh, måske fordi jeg i den grad hader at blive fotograferet og er urimeligt kritisk når han tager billeder af mig i mit strik....... "Altså, jeg ser jo tyk ud på det billede; det skal du sgu da sige inden du knipser så jeg kan trække maven, røven og overarmene ind", ja, sådan lyder det vist hver gang!

Han må da snart have vænnet sig til det!

27 kommentarer:

 1. Kravl du så bare i den fede bluse, du har strikket, og lad Torben tage nogle billeder...ikke alt det pjat med dig. Jeg vil se den på - ellers tager jeg "den lille røde" og kommer forbi Låsby til kaffe og blusekig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, med den trussel hængende over hovedet, må jeg hellere trække i blusen og få overstået den fotosession :-)

   Slet
 2. Uhh jeg vil da glæde mig vildt til at se den på... Synes det er en god ide med den bådehals, har selv været igang med at eksperimentere med en sådanne på strikkemaskinen idag, og den er altså ikke helt nem at regne ud, men tror det lykkedes...

  dine modeller ser bare så fede ud og glæder mig til at se den sommer i tokyo på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber det lykkes for dig - og hvorfor skulle det ikke; du har jo lavet så mange flotte designs.

   Hvis jeg havde haft overskud til det ville jeg have lavet halsen anderledes, men nu er den som den er og det er ganske fint!

   Slet
 3. Lea, hvordan trækker man overarmene ind?????? Du er da virkelig inde i en krea-stime må man sige - glæder mig til at se billeder....din sommer i Tokyo ser ret så lækker ud - mmmmm jeg aner, at der er mere fler-farvestrik på vej til mine pinde. Tak for inspirationen :-D
  Kh Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Karen, kast du dig bare over Sommer i Tokyo så snart du har en ledig pind (og tid) - det er et skønt, skønt strikketøj!

   Altså, man kan da sagtens trække overarmene ind :-) Måske lykkes det på billedet, så kan du selv se, he, he....

   Slet
 4. Ha ha ha, ja det er hårdt at være fotograf :) Jeg er VILDT imponeret Lea, og jeg glæder mig helt vildt til at se tokyo med indhold for den ser helt vildt lækker ud!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, stakkels fotografer, ikk?

   Sommer i Tokyo ER vildt lækker (i mine øjne....det er jo en smagssag), hm, indholdet er så en anden snak!

   Slet
 5. De fotos glæder jeg mig rigtig megetmtil at se.
  Den model er bare så flot!
  Hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona

   Uha, ikke for store forventninger, vel?!!! Men ja, modellen er bare så flot!

   Slet
 6. Det er utroligt havor meget du får strikket i løbet af en måned.
  Jeg glæder mig til et superbillede hvor du suger overarmene godt ind :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg undrer mig virkelig over at jeg har fået strikket så meget i oktober, for jeg har arbejdet en del og synes bestemt ikke jeg har haft meget strikketid, men måske har jeg bare bare været effektiv når tiden var der...??

   Du skal nok få overarmene at se i indsuget udgave :-) Jeg må vist øve mig i teknikken hele natten....

   Slet
 7. Ja det ville jo være nemmere med en gine. Sådan en ønsker jeg mig faktisk. Jeg kan bare ikke finde et bildæk som jeg kan trække over den så modellerne kommer til at fremstå realistisk. Faktisk er jeg bange for at jeg mister strikkeglæden, hvis jeg så sådan en gine. ....... Jeg kender godt det med FOTO når jeg ser et af mig selv tænker jeg også altid, at der må være noget galt med kameraet for sådan ser jeg jo ikke ud.

  Kh

  Ulla ses lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, en gine, så man slipper for at stå model!!! Jeg har faktisk haft fire giner dengang jeg havde min lille tøjbutik, men dem solgte jeg......suk....det var før jeg begyndte at strikke!

   Ja, hvad sker der for de billeder.....spejlet er meget mindre kritisk end kameraet, synes jeg! Så står man der og synes man ser ok ud i spejlet og slam-bam et klik på kameraet og man ligner lort!   Slet
  2. Hov, og ja, ses på lørdag - glæder mig!!!

   Slet
 8. Denne gang må de fotos blive gode, for du er jo blevet så tynd og med sådan en flot bluse, kan det ikke blive helt galt.
  Jeg glæder mig i hvert fald til at se billederne og især dit ansigts udtryk, når du skal smile og suge alting ind på en og samme tid ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjælp, nej, så tynd er jeg heller ikke blevet!!! Ikke nok til at jeg synes om at blive fotograferet!

   Åh, men Susanne, det kommer jo ikke til at ske, det med at smile og suge alting ind på en og samme tid.... Jeg smiler jo af princip aldrig på billeder :-) Kan virkelig ikke gøre for det, men jeg ser jo bare super-anstrengt (og sur) ud på billeder.

   Slet
 9. Hold da op hvor du har været produktiv, og rigtig spændende ting du har lavet. Din Tokyo er så flot i skønne farver- jeg glæder mig også til at se den på modellen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men uha, får da snart præstationsangst hvad det billede angår :-)

   Slet
 10. Den er da bare så flot din Tokyo. Jeg glæder mig bestemt også til at se den med indhold og et smil. Ja, en gine er en god ting at præsentere sine ting på, og jeg har tænkt på at lave én selv på et tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sejt hvis du laver din egen gine!!!

   Er bange for du kommer til at kigge langt efter smilet......jeg kan bare ikke smile på billeder!!!

   Slet
 11. WOW,hvor er du bare så sej,sikke smuk en tokyo du har fået lavet,samt de andre isager modeller,jeg vil også glæde mig til at se den på,og ved du hvad ???,vi ser nu engang ud som vi gør,uanset billedkvalitet-men kender det godt-hader også selv at blive fotograferet :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Gitte, vi ser jo ud som vi gør - det er bare ikke nemt at være tilfreds når der skal billeder på bloggen...... Jeg er SÅ selvkritisk!

   Slet
 12. Uh ha, den ser flot ud - jeg vil glæde mig til at se den på:-)

  SvarSlet
 13. Hvor er det bare smukke modeller, og glæder mig til at se dem på. Og pyt med de kameraer, vi har alle lidt mave osv....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette

   Selvom min mave er blevet mindre, er der stadig for meget og jeg ser den TYDELIGT på samtlige billeder!!!

   Slet