onsdag den 11. september 2013

Klar til strikkecafé

I aften er der onsdagsstrik i Garn10. Jeg har sjældent fri om onsdagen, men idag har jeg og så skal jeg selvfølgelig over til Helle og hygge, snakke og strikke.....

Det plejer ikke blive til mange pinde for mit vedkommende når jeg er i strikkecafé - jeg er snarere i "snakke-og-gramse-garn-café"......men i aften vil jeg altså prøve, om jeg kan strikke mere end de fire pinde, der er mit gennemsnit når jeg strikker i godt selskab.

Derfor har jeg slået op til første ærme på Daffodil og strikket ribben og det lille hulmønster, så der nu bare venter ca. 40 cm glatstrik med enkelte udtagninger; det tror jeg godt, jeg kan koncentrere mig om mens jeg snakker!
Jeg glæder mig meget til at få denne cardigan færdig; garnet er lækkert, farven skøn (irl) og modellen er så fin - den skal nok blive et hit; hvis altså jeg kan passe den!!!

Lige et billede af de grå Tadpoles:
Og nu prøver jeg altså at undgå at slå op til flere strømper foreløbig (jeg har nu også tre par undervejs, så jeg slipper ikke strømpestrikningen helt). I Sock Knitters gruppen på Ravelry satte jeg først et mål om at strikke 13 par i `13; det ændrede jeg hurtigt til 20 par og det når jeg bestemt også, da jeg har strikket 18 par færdige på nuværende tidspunkt.

Det er nu ikke for at nå et bestemt mål, at jeg strikker strømper. Jeg strikker strømper af flere årsager; blandt andet fordi jeg synes de er fantastiske at have på. Jeg synes også, det er hyggeligt at strikke strømper (ellers gjorde jeg det bestemt ikke!). Og en anden ting er, at jeg faktisk ikke bruger ret meget af det, jeg har strikket (bortset fra strømper, sjaler og pulsvarmere), så jeg har haft brug for en "tænkepause" til at overveje, hvilke modeller jeg både gider at strikke og bruge!!!

Og den sidste og væsentligste årsag: jeg kan ikke holde til at sidde ned ret lang tid af gangen p.gr.a. rygproblemer! Det gør det svært at "fordybe sig i en model" og nyde processen når koncentrationen svigter (og det gør den når jeg har ondt). Strømpestrik er genialt når tiden i strikkestolen jævnligt afbrydes af pauser, hvor jeg er nødt til at lave øvelser og gå rundt indtil ryggen igen kan klare en stund i stolen!

Nu skal jeg pakke til strikkecafé - jeg glæder mig til en hyggelig aften! Og når jeg har brug for at strække ben og ryg, går jeg rundt og gramser på det lækre udvalg af garn Helle fører i butikken!

12 kommentarer:

 1. Jeg er vild med dine grå tadpoles, de er så fede. Og jeg må altså med til Garn10 på et tidspunkt, det lyder SÅ hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du gøre camilla - det er bare SÅ hyggeligt!

   Slet
 2. Rigtig god strikkecafe, det er altid dejligt inspirerende at komme afsted, men svært at koncentrere sig om andet end " lige ud af landevejen" strik :-)
  Din daffodil ser spændende ud , flot farve.
  Jeg er vildt imponeret over din energi med strømpestrik og de flotte modeller du vælger.

  SvarSlet
 3. Lyder skønt med strikkecafe, må tilstå, at jeg aldrig har deltaget i sådanne en.... det har aldrig passet sammen med de dage jeg har kunnet....

  Hjemmestrikket strømper er da også skønne at gå i og tror, at min familie ville ønske, at jeg elskede at strikke strømper som dig :-)

  SvarSlet
 4. God plan-tror jeg,jeg havde med garanti glemt at lave udt de rigtige steder :)),jeg står indimellem op og strikker,den bliver altså ret fed den daffodil,men kender jo alt til ikke at få brugt sit strik,også undt sjaler,håber det ændrer sig med starmore.Rigtig god aften til dig

  SvarSlet
 5. Fedt at du gider og har lysten til strømper, som du selv skriver er de jo dejlige at have på og så er der en masse forskellige fine mønster.
  Jeg ville ønske at jeg have lysten til det for mine børn ville elske flere hjemme strikke strømper

  SvarSlet
 6. God fornøjelse i aften. Og det er helt sikkert vigtigt at vælge et strikketøj, der passer sammen med snakketøjet på en cafe-aften.

  SvarSlet
 7. Håber I får en god aften i cafeen.
  Den cardigan er jeg spændt på .. Jeg går og kredser om, om jeg ikke kunne finde på noget andet end sweaters - så måske ..

  SvarSlet
 8. Du giver mig altså lyst til at strikke strømper; jeg kan bare ikke helt komme i gang :-)
  Lækker Daffodil, den har jeg også på pindene, selvom den er pakket lidt væk

  SvarSlet
 9. tak for hyggeligt selskab i Garn10 i går - detgælder absolut om at finde rigtige ting når man strikker i godt selskab, så man ikke skal pille det hele op bagefter, jeg har helt samme tankegang. I øvrigt ser dig daffodil skøn ud og garnet føles lækkert.

  SvarSlet
 10. Nu er din aften jo gået, men jeg håber det var hyggeligt.
  Træls med sådan nogle rygsmerter, forhåbentlig går det over igen.
  Lækre strømper du har strikket. Din Daffodil bliver da helt forrygende.
  Mht. dit næste strikke projekt, har jeg sendt dig en mail.

  SvarSlet
 11. Øv - hvor er det synd for dig med din ryg, håber det er midlertidigt!

  18 par strømper - det er jo helt vildt, Lea - hold nu op, hvor det kører for dig. De grå Tadpoles er helt fænomenale :-)

  Tror det er sådan for mange af os, at vi går i "gramse-og-snakke-mode" når vi er i strikkecafé, især hvis det foregår hos en garnsælger ;-) Den Daffodil, håber jeg, du kommer til at gå med :-)

  SvarSlet