torsdag den 9. december 2010

Nu med blog.......

Velkommen til min blog; spritny og endnu uden interessant indhold, men man skal jo starte et sted......
Hvorfor en blog om strik og hæklerier, når det jeg indtil videre har produceret hører til i småtingsafdelingen? Jo, jeg tænker det er en måde at holde mig selv til ilden og føre nogle af de mange strikkedrømme ud i livet.

Har fået et ukendt antal huer, nogle benvarmere og halstørklæder af pindene det seneste år, men det er MANGE år siden jeg sidst har strikket noget, der ligner en trøje. Min mormor syntes dengang for et kvart århundrede siden - at jeg burde lære at strikke og med en engels tålmodighed lykkedes det hende at guide talentløst barnebarn igennem tre-fire trøjer (kan ikke huske jeg nogensinde gik med dem - kønne var de ihvertfald ikke), et par fingervanter og et par strømper. Og det var vist det!
Da jeg for 22 år siden ventede mit første barn havde jeg åbenbart en ide om, at "rigtige vordende mødre strikker til deres baby" og så strikkede jeg fluks et par små trøjer. Havde dog ikke taget højde for at garnvalg, størrelse og årstid måske burde have en vis sammenhæng, så da jeg fødte en varm forårsdag, sad jeg med verdens smukkeste baby og et antal varme mohairtrøjer i str. nyfødt. Behøver ikke sige, at da det endelig blev vejr til varme mohairtrøjer, var datteren ½ år og forlængst vokset fra mors varme hjemmestrik.....

Måske tynget lidt af denne strikkefortid, rørte jeg ikke en strikkepind før for et år siden, hvor en kollega tvang mig til at lære at hækle små blomster - "det er så hyggeligt" sagde hun og fordi jeg nu indimellem er så føjelig hæklede jeg hundrede små blomster og begyndte at strikke benvarmere og tørklæder. Og pludselig kunne jeg mærke, at det jo rent faktisk ER hyggeligt at sidde med pind, nål og garn. Slapper totalt af med det og nu vokser både drømme og ambitioner.

Synes det er inspirerende og hyggeligt at følge med på andre blogs - fantastiske ting I kreerer!!!! Jeg vil også!!!!! Skal ud og købe (mere) garn imorgen - glæder mig!
Hue efter egen fri fantasi; strikket og hæklet i bomuld - og foræret til veninde, der synes den er fed!!!

2 kommentarer:

 1. Hej Lea.
  Jeg glæder mig til at se mere...meget mere! Vil følge bloggen tæt!
  Vi ses og snak´s
  Kh Susanne

  http://susannessager.blogspot.com/

  SvarSlet
 2. Hejsa Lea!

  Nice blog - glæder mig til at læse mere om, hvad du strikker (og til at se billeder). Vi snakkesved :-)

  Knus Susanne

  SvarSlet