onsdag den 9. november 2011

Min lækre tunika

Min tunika (Drops model 132-4) er færdig og hvor er den lækker, varm og blød! Jeg har strikket en str. L og den passer perfekt i størrelsen. Mangler lige at vaske den, så det vil jeg hygge mig med her i aften.

Der er selvfølgelig allerede noget nyt på pindene og jeg er SÅ glad for at have sluppet pind 5, som tunikaen blev strikket på. Jeg kunne til en vis grad vænne mig til de tykke pinde undervejs, men glad for det blev jeg aldrig. Spænder for meget i hænder og arme når jeg er på pind 5 - fordelen er så at nu føles pind 4 jo næsten tynd, så den strikker jeg med glæde mit nye projekt på :-)

Tunikaen er varm, men jeg kunne ikke
holde varmen i den kolde vind idag.
Må hellere strikke noget med lange ærmer nu :-)
Forbrug: 305 g. Drops BabyAlpaca Silk (Lys Søgrøn) og 125 g. Drops Lace (Lys Grågrøn)
Str.: L (har ikke lavet strikkeprøve, så ved ikke om den passer helt på målene, men den passer mig!)
Pinde: Addi Turbo 4 og 5
Hit or Shit: Hit
Bemærkninger: Jeg havde lidt spekulationer omkring valget af denne model, synes det er sødt og fint med snoningerne på bærestykket, men kunne jo også godt regne ud at det ikke ville virke brystformindskende - det havde jeg regnet godt ud.......min barm bliver nemlig optisk meget større pga snoningerne og det er jeg ikke interesseret i!!! Når jeg alligevel synes tunikaen er et hit, er det fordi der er så meget andet godt at sige om den :-)

Selvom farven er udenfor yndlingsskalaen, er jeg meget glad for den!!

Enkel og letforståelig opskrift; hurtigtstrikket model som man kan strikke på ganske få dage, hvis man er glad for pind 5 og ikke som jeg må holde dagelange pauser for at holde spændingerne på et tåleligt niveau.

17 kommentarer:

 1. Den er blevet rigtig fin, Lea. En god farve til dig.
  Smukke snoninger, og lækkert med lommerne.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Wauu den er flot og jeg kan godt lide snoningerne og det er fint med de lommer

  SvarSlet
 3. Ja så skete det igen....endnu en model er blevet føjet til min uendelige laaange to-do-liste...om så jeg opnår at blive 100år så kommer jeg vist aldrig til vejs ende på listen, når du bliver ved med at lave skønne skønne modeller jeg også må eje !!!

  Hvor er den flot, farven er skøn til dig, det med snoningerne og "barmen" lider jeg også under, men tit fokusere vi vist også selv for meget på "problemet".

  Lange ærmer tja...jeg har hørt man kan købe små rundpinde ;-))

  kh Jane

  SvarSlet
 4. Ihhh - hvor er den fed og lækker. Og den sidder da lige som den skal. Du skal da nok lære at elske de her tykke pinde. Så kast du dig bare ud i næste projekt-store-pinde, for den her slap du da godt fra.

  SvarSlet
 5. hej
  den er blevet super sød, og sidder rigtig godt til dig. farven er som du selv siger uden for dine ellers føste valg, men syntes da at en trøje med lange ærmer som sidder tæt i føste valgs farven kunne bruge under samt et fedt tørklæde ... masser af muligheder.. klart et hit.

  SvarSlet
 6. Hvor er den altså bare fed og synes virkelig at den klæder dig også på brystpartiet :-) dem skal du da ikke være kede af tænk hvis du ikke havde nogen :-)
  og fed farve
  du må da bare lige have strikket en cardigan du kan have ud over :-)

  SvarSlet
 7. Den er super :-) endnu en smuk sag fra din hånd , er spændt på den næste he-he
  Jeg er vild med farven :-)

  SvarSlet
 8. hej Lea
  Den farve klæder dig da rigtig godt !
  og det er en rigtig sød tunika.
  Tillykke med den :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 9. Lis: Tak. Ja, lommerne var en af grundene til jeg valgte netop denne model - de gør lige lidt ekstra, synes jeg. Og så elsker jeg jo altså generelt lommer :-)

  Helle: Tak :-) Søde "falske" snoninger og skønne lommer - det gør en forskel på sådan en tunika.

  Jane: Ja, måske skal vi prøve med de små rundpinde så vi ikke kører sur i ærmerne :-) Jamen, god fornøjelse med din laaange liste - jeg glæder mig for vildt til at følge med i dit strik!!! Åh, ja, jeg ser snart ikke andet end barm på det billede.....suk, må fjerne fokus :-)

  Susanne: heldigvis kan man ikke se på tunikaen hvor meget jeg led undervejs :-( Stakkels arme og hænder - av!! Bliver aldrig nogensinde glad for de tykke pinde, men der er jo skønne modeller på to-do-listen som SKAL strikkes selvom de kommer til at gøre ondt!!

  amstrik: ja, denne gang var det fint nok at bevæge sig uden for de sikre farver og som du skriver så kan et tørklæde gøre meget. Både skjule lidt barm og give mere farve op mod ansigtet!

  heksegarn: Nogle gange ville jeg ønske jeg ikke havde nogle :-) Så kunne jeg jo strikke mindre størrelser, he, he.... Og ja, der må en cardigan til. Den strikker jeg lige :-)

  Birthe: Farven er nemlig skøn :-) Uh, ja, næste projekt bliver forhåbentligt snart færdig - der er meget jeg VIL nå at strikke i år!!!

  Mona: Tak :-) Jeg har en lille strikket slå-om-trøje (købt) i netop denne farve og den bruger jeg indimellem, så jeg tænkte at det nok heller ikke ville gå helt galt at strikke i den farve selv. Men jeg er jo mega-bleg, så der skal vist noget farve om halsen :-)

  SvarSlet
 10. Fantastisk flot og klædelig tunika :-)
  Jeg er heller ikke meget for tykke pinde, man får altså ondt alle steder når man strikker med dem. Jeg sværger mest til p 2½ og 3, men så bliver man jo aldrig færdig vel? Det er ikke nemt at være strikker ;-)

  SvarSlet
 11. Den er blevet så flot, så flot. Og den klæder dig smaddergodt - inkl. snoningerne. Og så kunne det da godt være, at du skal til at inkludere noget blåt/blågrønt i dine favoritfarver. For farven er rigtig, rigtig god til dig.

  SvarSlet
 12. Sikke en flot tunika!

  Jeg foretrækker også at strikke på pinde 3 og 3½, men en gang imellem er det skønt at komme hurtigt frem med større pinde.

  SvarSlet
 13. Den er bare rigtig flot, både i farve og model, sådanne er bare så fede at rende rundt i, og tillige med dejlig varme.

  SvarSlet
 14. Den er vildt flot og i en dejlig farve.
  Den model skal jeg vist også kigge på ved lejlighed.
  Utroligt så meget du får fra hånden.

  SvarSlet
 15. Den er blevet rigtig god din tunika og rigtig velsiddende - og sikke lækkert med lommer, en god model jeg lige vil skrive mig bag øret.Den kunne jo også nemt laves med lange ærme.

  SvarSlet
 16. Jane: næh, det er ikke altid nemt at være strikker :-) For mange skønne modeller, for lidt strikketid. Og ja, av av til store pinde så godt det er fhv hurtigt overstået at strikke på dem!!

  Kirsten: ja, jeg overvejer også at prøve andre farver end yndlingsfarverne fremover - rent faktisk har jeg jo ikke engang strikket ret meget i yndlingsfarverne (har ikke strikket ret meget i det hele taget).

  Berit: Tak! Ja, pind 3 plus/minus ½ er også mine favoritter - de ligger så godt i hånden!!!

  Jette: jeg synes også det er en skøn model og tilmed dejligt varm. Og jeg har kig på flere i samme stil.

  Uldbegavet: nåeh, det er nu ikke fordi jeg har strikket ret meget; det virker nok bare sådan fordi jeg lige fik lavet Hvirvelstrøm færdig indimellem en kjole og en tunika. Ja, du kan roligt strikke den tunika; den er hurtigt færdig :-)

  Elin: jeg er også helt vild med lommerne; de gør lige lidt ekstra. En udgave med lange ærmer vil være meget anvendelig her i den kolde tid. Jeg kan jo godt lide at undgå at strikke ærmer, men på den anden side vil det være super med varmt langærmet strik så man ikke altid er nødt til at have en bluse under for at holde varmen.

  SvarSlet
 17. Hvor er den flot til dig og i en super dejlig farve :-)
  Jeg holder mig gerne på pinde omkring 3-3,5 og 4 de tykke er ikke til at holde ud i længden, ej heller de helt tynde.

  SvarSlet