fredag den 31. august 2012

Parrot 4

Ja, så gjorde jeg det igen! Slog 726 masker op og fik brugt nogle garnrester. Denne gang i sort, grå og lilla. Overvejede kort at putte en frisk kontrastfarve i. Droppede ideen. Jeg ville bare have et "pænt" sjal i en begrænset farveskala denne gang. Det er perfekt til mine yndlingskjoler.

Jamen, er der ikke grænser for hvor mange sjaler man har brug for, var der en, der spurgte. Nej!

Jeg overvejer da tit at forny mig lidt hvad sjaler angår. Jeg kunne jo godt prøve at strikke andet end Camomille, Parrot og Tinas Tørklæde. Det gør jeg måske også en dag. Men jeg har jo lovet mig selv et sort Camomille og jeg har samlet garnrester til endnu et Parrot (til tre faktisk) og min mor har snart fødselsdag og måske skulle jeg strikke et Tinas Tørklæde til hende......

Før udspænding

Skønne farver, men lidt for lyse her

Jeg er kommet lidt længere på den sorte cardigan - og lidt
har jo også ret

30 kommentarer:

 1. hvor er det altså bare et fedt sjal... måske jeg skulle overveje at kaste mig ud i at strikke sådanne et, selvom jeg sjældent bruger sjaler synes bare at det er så smukt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marion.

   Jeg brugte heller ikke sjaler før jeg begyndte at strikke dem :-) Det er skønt at have et over skuldrene/om halsen når man sidder og strikker eller læser, synes jeg.

   Slet
 2. Dejlige farver - det ville lige passe ind i min "garderobe"...
  Men nr. 4. Lea det er da vildt udholdende!

  SvarSlet
  Svar
  1. He, he, du er den første der nogensinde har kaldt mig udholdende! Jeg er ellers ekspert i at springe over hvor gærdet er lavest :-) Men det er da nok også derfor jeg strikker så mange ens sjaler.....det er nemmere end at skulle prøve noget nyt :-)

   Men tak - og ja, farverne er dejlige!!!

   Slet
 3. hej
  dejlige farver dit sjal er og nej man kan da ikke have for mange af dem. der er jo 365 dage på et år og man kan jo bruge et nyt hver dag.. hihi

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig; det er da sådan jeg skal forklare det næste gang nogen spørger :-) Der er 365 dage på et år, så jeg er langt bagud med sjaler :-)

   Slet
 4. Fantastisk Lea og du overvejer endda at strikke gaver. Den står da på monster overskud. Min Parrot blev så grim at jeg slet ikke vil lægge den på bloggen. Måske strømpegarn ikke var det bedste til det.

  Skal du m i morgen ?

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre er det arbejds-weekend så ingen strikkecafe til mig :-(

   Åh, ja, nu ikke bare overvejer jeg gaver; jeg er i fuld gang allerede!!! Tænker lige over om det er monster overskudsagtigt at strikke et sjal til min mor - eller om det er dovenskabsagtigt (slipper jo for at tage ind til byen og købe en gave, hvis jeg laver den selv.....)

   Slet
 5. Fedt parrot-sjal,og man kan da overhovedet ikke få for mange sjaler,der skal jo være lidt til hvert humør og vejr :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gitte.

   Ja, både vejr og humør (og garderobe) spiller en rolle og man kan ikke få for mange sjaler!!! Når man tilmed efterhånden får flere og flere yndlingsfarver, kræver det nye sjaler hele tiden :-)

   Slet
 6. Jeg overvejer både Camomille, Parrot og Tinas Tørklæde. Nu hvor jeg også er blevet sjals-strikker :-) Jeg har ikke selv et sjal endnu, men har nået at producere 4 sjaler (gavesjaler) siden starten af sommeren - og det er dejligt strik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har endnu til gode at strikke så fine sjaler som dem, du har lavet, men jeg skal da kaste mig ud i det en dag.

   Indtil videre har jeg jo valgt de lette løsninger med nemme retstrikkede sjaler - og jeg nyder at strikke dem! Glæder mig til at se dit Camomille, Parrot og Tinas Tørklæde.

   Slet
 7. Det ser fantastisk ud!! Jeg har også planer om en Parrot. Jeg er bare i tvivl om maskeantallet. Har hørt at opskriften er en børnestørrelse, så ? - opskriften passer bare så godt til alle de uldrester jeg har liggende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Gitte.

   Hvis du strikker meget fast, er det nok en ide at slå flere masker op. Jeg strikker løst og er fuldt ud tilfreds med størrelsen på Parrot med de 726 masker. I opskriften er bredden jo angivet til ca. 130 cm. Mine bliver meget større, men jeg bruger også andre garner - hovedsageligt supersoft, men også Drops Alpaca og Geilsk Bomuld/uld osv og det giver jo lidt mere fylde.

   Slet
 8. Hvor er du produktiv :-) sjal nr 4, jeg er helt benovet over dit strikkeoverskud :-) og rigtigt, sjaler ( samt ponchoer i min verden) kan man aldrig få for mange af. God week end i dit fine nye sjal

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Pernille.

   Jeg synes ikke selv det er p.gr.a overskud, jeg strikker flere ens sjaler, men snarere det modsatte. Det er nemlig når jeg ikke rigtig gider strikke, at jeg slår op til et sjal :-) Så det er lige før jeg vil sige at hvert sjal herfra er et tegn på strikkekrise..... Men hvad gør det at have strikkekriser når det resulterer i nye sjaler :-)

   Slet
 9. hej Lea
  Du laver nogle rigtig smukke tørklæder.
  Og det er da godt at have lidt at vælge imellem ;o)
  hilsen mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mona.

   Ja, det er nemlig godt at have lidt at vælge imellem :-) Og mon ikke der kommer mange flere sjaler af pindene i vinterens løb? Det har jeg på fornemmelsen :-)

   Slet
 10. Jeg synes det er et flot sjal og jeg kan ikke se hvorfor man ikke skal dem man har lyst og lige så mange som man vil. Jeg har strikket 5 camomiller her i blandt 1 sort, som jeg elsker.

  Jeg har også købt ind til min 1 parrot.

  I øvrigt en fantastisk måde at bruge rester på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Parrot er et skønt projekt til rester! Og de fleste af os har jo næsten uhyggeligt mange rester, så i princippet kan vi vel strikke 10-12 Parrots :-) Altså, hvis vi gad!!!!

   Jeg glæder mig også meget til mit sorte Camomille - undrer mig lidt over at jeg ikke har strikket det forlængst eftersom jeg har haft garnet liggende længe..... Men de andre farver har åbenbart presset hårdere på siden de blev først færdige!

   Slet
 11. Endnu engan har du lavet et smukt sjal og jo dem kan man bruge rigtig mange af ;-)) jeg har også planer om at lave en mere eller måske flere det må tiden vise.
  Er sikker på din mor vil blive rigtig glad for at få et at dine sjaler, mere personligt kan det næsten ikke blive, farver valgt til hende og du har tænkt på hende imens du har strikket ;-))
  God weekend
  Majbritt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og ja, sjaler kan man bruge mange af; rigtig mange :-) Jeg tror da også jeg bliver nødt til at strikke et der er ovre i nogle jeansblå farver.....hm, og så et gyldent.....og et lys grå/lys lilla...... jamen, det får jo ingen ende!!!

   Slet
 12. Wauw, lige mine farver, hvor er det smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Jette!

   Jeg er også helt vild med disse farver (og fik lyst til at strikke en stribet kjole i samme farver, men jeg er jo ikke så frisk på det med mange farver...altså, bortset fra sjaler og strømper)

   Slet
 13. Altså hold nu op Lea, hvor er det flot. Bedst som man tror, at nu kan det ikke blive bedre, så laver du et mere, der er endnu flottere end det forrige. Jeg anmoder straks om tilladelse til at kopiere farverne i dit nye sjal, som er helt vidunderlige, lige mine yndlingsfarver og så er de faktisk garnbeholdningen, opskriften haves også, så der er ikke et øje tørt. Nu er det kun tiden der mangler, men den må findes, for det er super smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!!!

   Ja, mon ikke du finder tiden til det? Når først der er slået op og de første pinde er strikket, tager det ingen tid. Nok også derfor jeg bliver fristet til at strikke et mere og et mere og.....

   Så tør øjnene og slå op :-) Måske gør jeg det samme lige om lidt :-)

   Slet
 14. Det ser godt ud din Parrot - og fede farver (lige min stil). Håber nu når at blive færdig med din mors fødselsdagsdage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!

   Jeps, fede farver - lilla er og bliver en fantastisk farve!!!

   Jeg når at blive færdig med gaven til min mor - det er straks værre med trøjen til niecen.....kan huske du anbefalede mig at strikke i str. 7 år, da hun var nyfødt.....det skulle jeg nok have lyttet til :-)

   Slet
 15. Det er bare så smukt det sjal. Men er det fra hæftet/bogen Bird Collektion af Isager ? Jeg mener at huske at den er ensfarvet eller husker jeg forkert?
  Jeg har en masse rester som vil passet fint til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er fra The Bird Collection og der er det også flerfarvet!

   Slet