søndag den 30. januar 2011

Topstykke - kan jeg????

Hyggelig lørdag formiddag med Den Voksne Datter - vi kørte til Silkeborg; hun for at købe et par bukser, jeg for at købe garn selvfølgelig. Har jo tænkt og tænkt de sidste par uger over hvad mit første større projekt skal være og eftersom Topstykke blev ved med at poppe op, endte det naturligvis med at der blev købt garn og opskrift :-)

Jeg er desværre ikke så uld-stærk; synes det kradser; jeg kradser igen og får røde mærker - tror dog ikke jeg er direkte allergisk, bare sart (suk; det er da ikke et fedt ord at bruge om sig selv!!!), så jeg valgte Geilsk 3-trådet Bomuld og uld - dejligt blødt og hvis jeg alligevel er for sart (!) til at have det på kroppen, er Topstykke en god model, for jeg har da tænkt mig at der skal "en buks og en bluse" under stykket :-). Farven er Rosa C7; lækker, lækker farve!

Nå, men at købe ind var den nemmeste del af det hele - balladen starter først når jeg går igang med at strikke :-) Kan ikke fordrage at slå masker op, men det skal jo gøres! Næste issue er så lige hvilken størrelse, jeg skal vælge. Købte rundpind 3,5 fordi det stod i opskriften og jeg læste først da jeg kom hjem, at det kan være en fordel at strikke på pind 3 istedet da størrelserne ligger til den store side - og jeg har selvfølgelig ikke en 80 cm rundpind i str 3 (måske har jeg, men så er det de oldnordiske fra strikkepinderøret). Hm, den tænker jeg så lige over.... Og tjekker Ravelry og alle jer der har strikket Topstykke (gad vide hvor mange Topstykker der er røget af pindene rundt omkring - synes "alle" har lavet den, hvilket der jo ikke kan siges noget til :-)) for at se om jeg husker rigtigt når jeg mener at have læst at de fleste strikker den en str mindre end normalt.... og selvfølgelig for at få hjælp - det får jeg garanteret brug for undervejs!

Fordi det næsten er nat nu og fordi jeg ikke har tjekket jeres Topstykker endnu, har jeg ikke slået masker op - endnu! Og fordi jeg liiige skal have strikket en fødselsdagsgave færdig til imorgen formiddag. Og så selvfølgelig også fordi jeg ikke kan fordrage at slå masker op! Udsættelse og overspringshandlinger: her er jeg ekspert!!! Maskerne må vente til vi kommer hjem fra fødselsdagen imorgen. Men jeg går igang inden håndboldfinalen! Det lover jeg mig selv!

Stort skridt - det er jo ikke
 småtingsstrik, det her:-)

Har fået dette søde lille broderi-kit af min ene nattevagtskollega (hende, der tvang mig til at hækle blomster); vi var i Århus sammen en dag i december og da forelskede jeg mig i denne fe, men var for en gangs skyld standhaftig og købte ikke noget til mig selv; det var jo julegaver pengene skulle bruges på. Forleden lå der så en pakke til mig, da jeg mødte på arbejde - jeg var helt rørt da jeg pakkede min fe op! Så nu skal jeg brodere for første gang i 25 år; glæder mig! Og hvad broderiet angår har jeg en helt anden selvtillid end jeg har til mine evner som Topstykke-strikker. Men som Yngstesønnen siger: øvelse gør mester! Så jeg øver mig. Imorgen! Og selvfølgelig kan jeg!!! Topstykke kom an.
Supersødt broderi-kit
en gave fra en sød kollega
Simpelthen den
sødeste lille fe -
glæder mig til at sætte nålen
 i hende :-)


4 kommentarer:

 1. Glæder mig meget til at høre den videre historie om Topstykket. Jeg har selv kikket på den rigtig mange gange men ikke vovet mig ud i det.......måske skulle jeg.

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke strikket den, så alle har ikke strikket den ;-)

  Ønsker dig rigtig meget held og lykke med dit første større projekt - håber, du får mange gode strikketimer :-)

  SvarSlet
 3. Glæder mig til at høre fortsættelsen på den "topstykke-historie" - og er vildt spændt på det færdige resultat. Jeg har ikke selv strikket den, men den ser lækker ud - det samme gør dit farve/garnvalg ;o)
  Den fe er da bare super sød - heldig, at du har sådan en sød kollega :-D
  Kh Karen

  SvarSlet
 4. Hvor er det fedt at du kaster dig over et lækkert projekt til dig selv :-) Jeg vil også gerne strikke "topstykket", men jeg syntes det ser så uoverskueligt ud, men jeg tror at jeg skal gøre som dig, bare kaste mig ud i det :-)

  Held og lykke med det, jeg glæder mig til at følge med!

  SvarSlet