søndag den 30. oktober 2011

Øh, jubi???.....eller noget..!!

Oplevede en sær blanding af en jubi- og en øv-følelse i fredags, da Ældstesønnen (på 13) spurgte om jeg ville strikke en trøje til ham. Ja, jubi, en teenagedreng, der vil have noget af mors strik!!! Og så, ja, jeg indrømmer det, lidt øh, øv bøv, hvad så med alle de skønne modeller, der venter på to-do-listen?

Nå, men på nettet og tjekke nogle Sandnesmodeller (Tema 26 gutter & menn) og et hurtigt kig på nogle Dropsmodeller. Hm, der var faktisk mange fine Sandnesmodeller til herrer/drenge og Ældstesønnen fandt hurtigt et par stykker han kunne lide.
Afsted til Stof & Sy i Skanderborg og købe opskriftshæfter - og lidt garn til lageret :-). Hjem og nærstudere opskrifterne og lade sønnen vælge favoritmodellen. Tror nok vi endte med en beslutning; så skal der altså bare lige købes garn til den før jeg kan gå igang....... Den jeg helst vil strikke er på - hold fast - pind 6!!!! Sådan en har jeg så købt idag - suk.

En trøje i halvpatent var også blandt favoritterne, men halvpatent??? Jeg har engang strikket en trøje i (hel)patent; husker det som tidskrævende eller ihvertfald noget med at arbejdet ikke vokser så hurtigt - husker jeg forkert? Hm, i opskriften her står: næste maske ret, men gennem den underliggende maske fra forrige pind - det lyder langsomt!!!!!!! Jeg kan jo ikke strikke en trøje, der tager flere måneder at blive færdig med - har jo for pokker været på messe og købt masser af lækkert garn til lækkert strik (til mig selv!!!!!).

Ja, jeg ved godt, at jeg er en ego-strikker!! Der er så mange af jer, der strikker skønne trøjer til jeres sønner/mænd - nu blev så åbenbart min tur. Synes ellers lige det var så skønt kun at skulle strikke til mig selv.......

Og ja, når jeg en skønne dag er færdig med drengetrøjen og sønnen tager den på i skole, så skal I nok se en stolt mig, der ikke piver over at have strikket til ham :-) Hvis han derimod ikke vil gå med den, så ved jeg ikke hvad jeg gør......men så er det ham, der piver (muhahahaha.....)!


Fredagens indkøb
New Zealandsk Lammeuld
til lageret og et par nøgler
Drops Alpaca
Den her er da lækker og det
er den jeg helst vil strikke.
Designet af Lene Holme
SamsøeJa, jeg synes virkelig der er
mange fine modeller i
det hæfte
Denne er sønnen vild med,
men halvpatent...?


8 kommentarer:

 1. hej Lea
  Dejligt med en søn med tillid til mors strikkeevner :o)
  Men når nu sønniken selv har været med til at vælge både model og garn - og tilmed selv har bestilt trøjen - ja så SKAL han gå med den. 24.12.!
  Det er længe siden jeg har strikket patent. Måske de første par pinde går langsomt, men når du lige vænner dig til det, kommer du op i fart.
  Og på pinde nr. 6 så går det hurtigt !
  (så du kan komme tilbage til dine andre modeller ;o)
  Jeg hører til dem der synes det er skønt at strikke på store pinde - netop fordi man hurtigt kan se der sker noget ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Hej Lea. Du skal slet ikke være bange for den udgave af halvpatent. Den er meget nem og hurtig at strikke, så gå du roligt i gang.
  Men pind 6? der ligger udfordringen, men der skal jo så ikke så mange pinde til.
  Jeg holder med sønnen i valget, den er rigtig flot, den han er faldet for. Det bliver spændende at se den.
  Kan du ikke skifte lidt mellem nogle strikketøj'er og også få en duft at dit eget ind imellem?
  Skift går fint her hos mig, til gengæld er modellerne jo længere tid om at nå frem.

  SvarSlet
 3. ha ha ha, en strikkers dilemma!! Vi elsker tilkendegivelsen når nogle vil have at vi strikker til dem, især de unge fyre. Men vi kommer i konflikt med vores egne interesser!! Jeg er lige blevet bedt om at strikke et halstørklæde med rensdyr til min venindes lillebror. Jeg ved stadig ikke hvad jeg skal gøre :-)

  SvarSlet
 4. Ih hvor kan jeg godt forstå dig. Jeg har netop strikket en trøje til min store søn på pinde 3, og da den mellemste søn så den, ville han også have en, så nu er jeg i gang med en mere, i glatstrik på pinde 3, kedeligt, kedeligt, når nu man lige har været på garnmesse og har 1000 projekter på bedding. Vil dog gerne glæde ham, så jeg fortsætter ufortrødent.

  SvarSlet
 5. monaelisabeth: netop, han SKAL gå med den :-) Trøjen i halvpatent skal strikkes på pind 3½ (det er den anden trøje, der skal strikkes på pind 6). Jeg overvejer at lave en strikkeprøve for at se om jeg kan finde ud af det halvpatent før vi tager en endelig beslutning.

  Kirsten: jo, uden skift mellem forskellige strikkeprojekter går den ikke!!! Så må hver model være længere undervejs - som de også altid er her fordi jeg oftest strikker lidt på den ene, den anden og den tredie model....

  Camilla: ja, det er lidt af et dilemma :-) Du har været så supersød at strikke meget til andre; nu synes jeg bestemt du skal sige nej (he, he, jeg har skumle bagtanker: vil så gerne se din Skovtur snart, så nej tak til rensdyr!!!).

  Uldbegavet: det er jo det; vi vil så gerne glæde vores børn! Og selvfølgelig strikker vi til dem når de beder os om det (det er jo heldigvis første gang jeg er blevet spurgt om andet end huer og strømper). Men piv, alt det lækre nyindkøbte garn kalder jo pinde og en kærlig hånd. Og du har jo vildt meget FEDT garn, der vil forvandles til skønne modeller!

  SvarSlet
 6. hi hi Lea, så blev det alligevel din tur til at dele ud af hjemmestrikket ;-) Håber det bliver en succes for jer begge - og på pind 6 er du jo færdig i overmorgen med dit tempo ;-)

  SvarSlet
 7. Lea, jeg googlede lige halvpatent, for sådan som du beskriver opskriften, lyder det ekstremt besværligt. Jeg har lavet mange trøjer i halvpatent gennem tiderne, og kan slet ikke genkende måden.
  Denne kenner jeg bedre, og den tror jeg er meget nemmere:
  Halvpatent:
  1.p (retsiden): * 1 r, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vrang *, gentag fra *-*.
  2.p (vrangen): * Strik m og omslaget vrang sm, 1 r *, gentag fra *-*.
  Gentag 1.-2.p

  SvarSlet
 8. Lykke: hov, hov, hvad er det for noget hi, hi....? Næh, det er sørme ikke sjovt, det her!!!! Nå, okay, jeg skal nok lade være med at pive - men strikker nu trøjen på pind 3,5 - så det var lige lidt mere end et par dage :-)

  Kisser: det er netop som du beskriver patent jeg husker det fra "gamle dage" (sejt du googlede det - tak; det burde jeg jo selv have gjort istedetfor at pive). Idag tog jeg mig sammen og prøvede at strikke halvpatent efter opskriften og ih, som det er nemt og hurtigt. Jamen, hvornår lærer jeg bare at kaste mig ud i det istedet for at læse en opskrift og gå i panik fordi jeg tror det er håbløst????

  SvarSlet