torsdag den 22. marts 2012

Det hengemte sjal......

Det var ikke meningen, at mit Tusindfryd-sjal skulle ligge stille så længe!!! Jeg startede på det i juli sidste år, strikkede og strikkede - og lagde det så væk. Bare for en stund! Troede jeg. Sandheden er vist at den stund snarere er en evighed!

Nu har jeg fundet det frem igen. Har ikke genoptaget strikningen på det endnu, men jeg har fundet det frem - og det er da altid en start!

Da jeg i februar var i strikkecafé i Garn10, snakkede Ulla og jeg om mønstersjaler. Jeg fortalte om mit Tusindfryd. Det kendte Ulla ikke, så jeg viste hende Ruths hjemmeside. Da jeg kom i strikkecafé igår, fik jeg næsten et chok......Ulla sad nemlig og strikkede på et Tusindfryd. Og hun var kommet chokerende langt!!!! Jamen, vi var i strikkecafé den 15. feb. (og hun købte først opskriften nogle dage senere) og igår, den 21. marts var hun igang med den 21. række blomster ud af de 24 rækker sjalet skal bestå af. Vildt!!!!!!!!!!!!
Og se lige hvor smukt det bliver i de farver hun har valgt!!! Nøj, som jeg da sad og var imponeret - og fik trang til at strikke videre på mit eget Tusindfryd! Jeg er kun ved 13. række blomster!!! Der er lang vej endnu!!

Tænk, hvis jeg kunne tage mig sammen og strikke mit sjal i samme tempo..... Lysten til at slynge det færdige sjal omkring mig er stor, men jeg kender mig selv godt nok til at vide det ikke sker foreløbig. Der er alt for mange andre skønne ting, der skal strikkes - og jeg ved jo af erfaring, at der ikke sker noget ved at lade strik ligge :-) Det ligger der stadig når man en dag får tid og lyst!

21 kommentarer:

 1. Hvor blir´det bare super flot. Til en kølig sommeraften vil det ellers være skønt. Måske ikke foreløbig alligevel bliver snart???? så vi kan få det at se. Super skønne farver du strikker i. Kan ikke se om hende Ullas sjal er den samme Kauni, bare startet to forskellige steder i farverne, eller der er en anden blandet i??????

  SvarSlet
 2. Uh, jeg håber jeg får strikket meget på Tusindfryd, så ikke-foreløbig kan blive til snart, men nu må vi se.... Intentionerne er gode, men holder ikke altid i virkeligheden!

  Ja, Ulla har to ens nøgler Kauni og så en ensfarvet lilla; hun bryder den flerfarvede Kauni og bruger fortrinsvis de blå og lilla farver til bund; resten til blomsterne.

  SvarSlet
 3. Ups , det fik mig da lige til at tænke på mit eget tusindfryds sjal .... og jeg er vist kun ved række 8 ;-)
  Men hvor er det smukt , både dit og Ullas ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Birthe; jeg har slet ikke set dit sjal - mon ikke du skulle finde det frem og tage et billede af det? Om du så vil strikke på det når det er fremme er jo en anden sag :-) Men se det vil jeg ihvertfald gerne!

   Slet
 4. Ja, det ser ud til at være et langtidsprojekt, men af de meget smukke!!!

  Jeg fik et Christen Seyfarth-kit i fødselsdagsgave af Strikkesøstrene sidste år, men har ligesom ærefrygt overfor at starte, selvom jeg også vil glæde mig til at slynge det over skuldrene. Måske jeg skulle få startet op på det snart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Berit - jeg glæder mig så meget til at se dit sjal, så for min skyld må du meget gerne meget snart begynde på det :-)

   Der er ikke nogetsomhelst svært ved mønstersjaler; det tager bare lang tid (medmindre man er lige så hurtig som Ulla og sikkert også andre.....:-))

   Slet
 5. Ja, som salig Karl Marx engang sagde: "arbejde er taknemmeligt, det venter, til det bliver gjort". Sådan går det nok også med dit Tusindfryd. Selv om det absolut er smukt nok til at kunne give glæde som et rigtigt forårssjal.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er gode ord at have i baghovedet!!

   Ja, det ville være skønt med et færdigt forårssjal, men der er jo også lige en kjole, en cardigan (eller tre) og en kjole mere og ja, så måske et sjal :-)

   Slet
 6. Uhh...jeg er kun nået til at jeg har opskriften....syntes ikke at kunne finde det helt rigtige garn *smil*
  Nogle forslag ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt et hav af forskellige farver J C Rennie supersoft, men næste gang (hvis der bliver en næste gang), vil jeg nok strikke det i farveskiftende Kauni som Ulla gør det - og som Ruth foreslår i opskriften.

   Slet
 7. hej Lea. Nej hvor smukt ! hvor finder man sådan en opskrift ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv at gå ind på ruths.dk og kig under opskrifter - jeg mener kun den koster 40 kr. og så er der iøvrigt også et andet sjal med store blomster.

   Slet
 8. Det bliver 2 meget smukke og meget forskellige sjaler. Jeg har også opskriften, men mangler modet til at starte op, det virker som et stort og noget tungt projekt, men det færdige resultat er bare så flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det færdige resultat er bare så smukt, så jeg håber virkelig jeg får taget mig sammen :-)

   Forbruget er jo ikke stort, så sjalet bliver ikke tungt at sidde med, men hvis man går i stå som jeg gjorde kan det virke noget "tungt" at komme igang igen :-)

   Slet
 9. Hvor er det dog et smukt sjal.
  Og så forskelligt det kan falde ud, bare ved hjælp af farverne!
  Jeg er sikker på du nok skal komme igang igen.
  Lige pludselig kommer ånden over dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, jeg håber ånden kommer over mig snart :-) Vil så gerne have det færdigt!!! Tænk at kunne tage sådan et stort og smukt sjal over sine skuldre når sommeraftenerne bliver kølige......

   Slet
 10. Hvor er det flot, det sjal. Du skal nok få dit færdigt - lige pludselig melder lysten sig (sådan for alvor) og vupti, så glæder Tusinfryd-pindene :-D
  Kh Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg prøver at overbevise mig selv om at når først jeg kommer igang går det som en leg og vupti, er sjalet færdigt :-)

   Slet
 11. Svar
  1. De er nemlig bare flotte - og jeg synes Tusindfryd er et godt sted at starte, hvis man er bange for at gå i stå..... Hvis, nej når, jeg bliver færdig med Tusindfryd, kan jeg jo overveje om der er energi til et Christel Seyfarth-sjal eller en jakke :-)

   Slet
 12. Måtte da lige forbi og se dit tusindfryd ,det bliver da mega flot,så lækre farver-du må bare op på hesten igen og strikke videre :)

  SvarSlet