torsdag den 15. marts 2012

Frit Slag

Endelig blev jeg færdig med Frit Slag (Bente Geil). Det er snart et år siden jeg købte kittet og gik igang, så det må absolut siges at være min ældste ufo ever!!

Jeg har som sædvanligt gjort som der stod i opskriften....... Aih, det vil så sige at jeg troede, jeg gjorde som der stod.......... Af en eller anden årsag egner jeg mig ikke til slå om; altså, det går fint at slå om, men på næste pind har jeg en tendens til at strikke omslaget drejet ret eller hvad det nu er jeg gør - og så bliver hullerne jo ikke så store. Det var også det, der gik galt med de første to rækker hulmønster på Syren (der blev trævlet op). Og jeg har lavet den fejl så mange gange efterhånden, at jeg da for pokker snart burde fatte det!!!

Det fattede jeg også forleden, da jeg fandt Frit Slag frem fra gemmerne! Ups, ups, da kunne jeg se at jeg havde strikket et halvt sjal med den dumme strik-omslaget-drejet-fejl! Som den anti-perfektionist jeg er, strikkede jeg så bare den sidste halvdel af sjalet på den rigtige måde (tror da at resten er rigtigt) og tænkte at det da nok skulle blive godt nok :-)

Idag har jeg lukket af (med picot-aflukning), vasket det og nu har jeg et lækkert sjal i en god størrelse. Med en hel masse indbyggede fejl :-) Jeg er vild med sjalet!!!

130 g. Geilsk Tynd Uld, strikket på pind 3½ (startede dog på pind 3), bredde 190 cm, "højde" 95 cm. Mønsteret gentages over 6 pinde, hvor jeg synes pind 2 er irriterende at strikke - og det var pind 3 også før jeg altså begyndte at gøre det rigtigt :-) Pind 4, 5 og 6 er bare retpinde - dejligt; så er der jo grænser for hvor galt det kan gå der!!! Billederne er før vask og derfor ser det noget ujævnt ud, men nu er det fint og jævnt og varmer så dejligt om min hals og skuldre!

Her i marts har jeg altså reduceret ufo-bunken med hele to projekter (ja, ja, strømper og et sjal, så det er jo ikke vildt imponerende) og da jeg ikke har startet nyt op (ikke engang de strømper jeg ville have slået op til forleden), er jeg altså helt nede på 7 ufo´er!!! Wauw, det vil jeg lige nyde et øjeblik (mens jeg finder pinde og garn frem og slår masker op....).

10 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov. Jeg fjernede min kommentar - ikke med vilje- Flot sjal, og dejligt (og praktisk) at være anti-perfektionist, det giver gode resultater:-)

   Slet
 2. Det er et sødt sjal og godt at vide, at man ikke er den eneste der laver fejl. Det er jo for pokker også hjemmestrik, og ikke noget, der er lavet af en maskine, så der må være plads til en fejl hist og her.
  Flot at du får ryddet op i UFO bunken, 7 UFO'er er ikke noget at snakke om, dem får du hurtigt bugt med.

  SvarSlet
 3. hej Lea
  godt at få reduceret ufo-bunken :o)
  - og den med den drejede vrang maske lavede jeg konsekvent i den blomstertrøje jeg strikkede sidste sommer.
  Kunne ikke forstå den blev så fast i det - den på billedet virkede meget mere åben i mønsteret. Forklaringen var, at jeg kom til at dreje vrangmaskerne.
  Så lærte jeg det ;o)
  dit sjal er rigtig skønt - og geilsk en god garn.
  tillykke med det.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 4. Smukt , også med fejl :-) Og bare lad være med at fortælle det , for så er der ingen der opdager det eller kan se det :-)
  God weekend .

  SvarSlet
 5. Fejl.....det er jo som man vælger at se det, jeg ser det som et meget smukt sjal i design Lea

  Kh Jane

  SvarSlet
 6. Når man laver noget helt konsekvent, så kommer det ikke til at se ud som fejl, og vil straks glide over i kategorien "kunstnerisk frihed".
  Dejligt sjal du fik ud af det, størrelsen lyder helt rigtig.

  SvarSlet
 7. Det er da et nydeligt sjal med indbyggede fejl og det hele. Ind imellem underbygger fejl kvaliteten ved håndværk - bliver så at sige beviset på, at arbejdet ikke er maskingjort. Sådan ser jeg i hvert fald på fejl engang imellem. Selv om der da også forekommer fejl, som jeg retter.
  Kort og godt: skønt sjal - hvad har du slået op til?

  SvarSlet
 8. Befriende at læse et indlæg fra en anti-perfektionist - det er da sådan set hele pointen, at vi kan bestemme fuldstændig selv og nu har du så lavet en ny version af Frit Slag - ikke et sjal med indbyggede fejl :-)

  Det er en fryd at se alt det, du strikker :-)

  SvarSlet
 9. Sikke en forårsrengøring i strikkekurven ;-) synes tørklædet er blevet rigtig fint - den model har også været forbi min to-do liste - tror faktisk jeg kender en, der vil blive rigtig glad for det ;-) Måske jeg også skulle gå i gang ....

  SvarSlet