torsdag den 17. maj 2012

Modvægt

Jeg må erkende, at jeg har brug for noget modvægt til det stillesiddende strikkeri. Det er nødvendigt! Jeg er stiv i alle led og lemmer, har dårlig kondition og så er jeg overvægtig!

Det er ikke skidesmart at veje for meget når man har dårlig ryg. Tilmed har jeg en hælspore, der, når det er værst, føles som om der er stukket en savtakket Rambo-kniv langt op i hælen. Hvis der er noget, jeg er blevet god til de seneste fem år, så er det at ignorere smerte! Til gengæld har jeg også været god til at ignorere det faktum, at jeg selv kan gøre meget for at minimere ryg- og vægtproblemerne.

Det slutter nu! Det er faktisk allerede slut! Jeg har købt løbesko! Jeg laver ryg- og maveøvelser! Jeg spiser herrelækker sund mad! Og jeg har tabt de første knap tre kilo! Og fremover skal jeg strikke i str. M! Det er ren win-win: mindre mig, mindre garnforbrug!
Løbeskoene købte jeg igår, så de er altså ikke afprøvet endnu - udover på en lille gåtur. Jeg er spændt på hvad hælen synes om at løbe. Hælspore, der ifølge netdoktor rettelig burde hedde "hælballe overbelastning betændelse" er en lidelse, der typisk rammer overvægtige og løbere (m.fl.). Indtil videre er jeg kun det første; snart er jeg begge dele (en overvægtig løber) og om 15 kilo er jeg kun det sidste :-) Og ja, jeg har et hælspore-indlæg til skoene!

Selv uden løb, kan jeg mærke lækre fremskridt. Min hud er finere, bukserne strammer ikke så meget, væskeophobningerne er minimale og energien høj. Sidstnævnte kommer Vanilla til gode.

God Kristi Himmelfartsdag til dig!

7 kommentarer:

 1. Sådan Lea, hvor er det dejligt at høre :-)

  SvarSlet
 2. Jeg var for ca et år siden samme sted som dig - overvægtig og med ondt her og der.
  Med minus 15 kilo har jeg det som at komme i paradis, ben og fødder har det meget bedre, og det har hele mig så også.
  Så, go for it, det bliver så dejligt for dig.
  Det med at der så skulle bruges mindre garn pr styk strik havde jeg ikke lige tænkt på, men det bliver også skrevet på positiv siden.

  SvarSlet
 3. hej
  hold da op hvor du har fundet enegien frem og viljen er tager op og giver dig nu fuld fart frem.. det er sejt.. blive og så ender du hurtiger som kun en løber... kan du så ikke sende lidt af den enegi til at taben sig vider til mig.

  have en god dag

  SvarSlet
 4. Held og lykke!

  Jeg trænger også, men håber jeg kan tage det stille, lange træk! Mindre garnforbrug og knapt så mange masker at strikke, er jo god motivation :-)

  Jeg er desuden begyndt at gå til sangundervisning og kor, og der har man også brug for en krop med styrke. Og da jeg elsker det højt, er det lige før, jeg er overbevist om at motion og sundere kost er vejen frem.

  Man skal vist finde den helt rigtige motivationsfaktor, før man kan gøre en virkelig indsats, tror jeg. Ellers bliver det en evig kamp...

  SvarSlet
 5. Hej Lea. Det er da et yderst konstruktivt og potentielt lækkert (har jeg hørt) program, du har lavet dig. Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse og stort held og lykke med både kondition og vægt.
  Jeg kan faktisk prale af lidt af det samme. Jeg er nemlig begyndt at svømme, i går løb/svømmede det op i 2,1 km. Men løbe kan jeg ikke lige nu, for jeg har en knæskade fra et cykelfald. Kender du det løbeprogram, man kan finde på nettet på "i form", hvor man starter langsomt, men sikkert?
  Det bliver spændende at høre mere om, hvordan det går.

  SvarSlet
 6. Uha kender kun alt for godt det med at have for meget på sidebenene, mit har taget total overhånd så har også investeret i løbesko. Kan anbefale et begynder program de har på kom i form, for man skal passe på med bare at løbe afsted, har jeg ladet mig fortælle...

  Og ja det er jo ikke dårligt når der skal bruges mindre garn :-) så er der råd til flere projekter

  SvarSlet
 7. Held og lykke med det hele. Jeg kan sagtens genkende det, kæmper selv med at tabe mange kilo. Det lyder som en god plan du har gang i. 15 kilo kan du hurtigt nå. Det bliver da fantastisk at hoppe i en str. medium.
  Du har iøvrigt ret i, at man bliver stiv af at sidde så meget. Vi er ikke skabt til det. Selv strikker jeg kun om aftenen en time eller max 2. Så må det bare tage længere tid, men jeg skal jo heller ikke nå noget. Held og lykke med dine projekter. Jeg glæder mig til at følge dig.

  SvarSlet