fredag den 25. maj 2012

Sommerstrik

Nu, hvor det i den grad er varmt og solrigt, kigger jeg på sommermodeller. De tiltaler mig generelt ikke så meget som modeller til efterår og vinter gør. Om sommeren handler det om at have så lidt tøj på som muligt og der er så mange fine lette sommerkjoler, toppe og shorts derude i butikkerne. Jeg behøver ikke selv strikke toppe og lette kjoler (og slet ikke short!!!). Jeg vil meget hellere finde den gode uld frem og strikke en lang, lækker cardigan.....

Men der er trods alt fordele ved at strikke sommertøj; dels er det rart at sidde med et let stykke strik i varmen på terrassen, dels må jeg indrømme, at der faktisk, trods mine vintermodelpræferencer, findes ganske fine sommermodeller og dels er de ofte ærmeløse og dermed i favoritkategorien hos mig :-)

Vibe af Else Schjellerup er en af de sommermodeller, jeg er faldet for - den har været ret forsømt på det sidste, men nu strikker jeg igen på den og er ca. halvvejs, mens jeg overvejer at slå op til endnu en sommerkjole/tunika. Vandspejl og Frk. Klokkeblomst er i overvejelserne. Men det er flere af Else Schjellerups modeller også. Og flere Annette D. modeller fra Sommerstrik. Ihvertfald er garnet klar; smuk lyslilla Merci, som trods uldindholdet nok kan gå an til sommertøj!
Jeg arbejder jo på at få lækker kjolefigur og med et minus på 1,1 kg. den sidste uge, er jeg langsomt men sikkert på vej ned i vægt. Et kilo om ugen er fint; ti uger = ti kilo!!!

Desværre skal jeg arbejde hele pinsen og selvom jeg er meget glad for mit job, så indrømmer jeg blankt at jeg hellere ville holde fri med mand og børn lige netop i disse dejlige varme dage. Havde jeg fri, ville vi helt sikkert tage til havet. Nu bliver det højst til en sen eftermiddagstur til Knudsø - og skal jeg være helt ærlig, så er det nu slet ikke så ringe endda!

16 kommentarer:

 1. Jeg er også mest til noget efterårsstrik. Meenn må altså indrømme, at der er flere af modellerne i AD`s sommerstrik, som tiltaler mig.
  God pinse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er også i AD´s Sommerstrik jeg finder flest modeller, der tiltaler mig - om ikke andet kan jeg altid strikke Lyse Nætter for den er jo lige så god til efterår/vinter :-)

   Slet
 2. Jeg stemmer for den lange cardigan du omtaler........ved jo noget :-))

  Men kan sagtens forstå der noget der frister i de nye lækre bøger/opskrifter

  Kg Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og man ser det for sig, ikk? Mig, der sidder og sveder på terrassen i 30 graders varme og med en lang ulden cardigan på pindene :-)

   Slet
 3. Jeg er meget enig i dine strikke-præferencer, uld-(strikke)tøjet er meget bedre. Alligevel falder også jeg altid for nogle sommermodeller. Det ser ud til, at vi lidt har samme smag. I Hvert fald har jeg også Vibe på pindene, og vandspejl ligger vist nok lige om hjørnet. Tid (og blog) vil vise det.
  Modsat dig har jeg så fri her i pinsen, det er meget,meget dejligt.
  God arbejdslyst og trods arbejde også god pinse til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Kirsten, jeg kan ihvertfald lide mange af de modeller du strikker og bliver derfor tit inspireret hos dig! Dejligt!!!

   Slet
 4. Jeg er også mest til uld og efterår og vinter modeller uhh der er så mange lækre. I år er der dog også nogle sommermodeller der er fristende, har laver en enkelt;-)
  Her nydes pinsen, i byen og med gæster.
  Gid pinse til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da også bare så hyggeligt at sidde og strikke en ulden trøje som man ved skal lune én på de kolde vinterdage!! Men ja, i år er der flere fristende sommermodeller, så også her skal der lidt sommerstrik på pindene - når altså lige jeg kan beslutte hvilken jeg skal starte med!!

   Slet
 5. hej Lea
  her hober sommerstrikken sig op ..
  jeg gik på jagt efter en model, der kunne være velegnet til det fine silke-hør jeg fik hos Jane hos fru.jensens.unikum. Og så fandt jeg en forfærdelig masse modeller, der er værd at strikke. Jeg har lige slået op til en lidt klassisk trøje til min søster. Bare lige op og ned og med V-hals. Den strikkes i en tråd højlandsuld og en tråd silke-tweed, og det bliver rigtig lækkert. Senere skal jeg lave den samme til mig selv i den tykke silketweed fra Garnudsalg, og en til min anden søster i samme kombination som den første. Og så er der lige Isolde, som jeg også strikker på (hvor blev monogamien lige af ?)
  Jeg strikkede også en fed kjole sidste sommer i bomuld - model fra kreativ strik (den stribede, der var I sidste sommer).
  Uanset årstid er der nok at kaste sig over - skal bare lige tunes ind når årstiderne skifter. :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvor blev din monogami af? Jeg er sikker på du fint klarer at have gang i to eller tre stykker strik af gangen :-) Og så er du bare så flink til at strikke til dine søstre - det er virkelig beundringsværdigt, Mona.

   Kan godt huske din stribede sommerkjole fra Kreativ Strik - jeg har også det nr. og overvejer tit at strikke den, men det er jo blevet ved tanken indtil videre!

   Slet
 6. Du har helt ret, jeg er også mest til vinterstrik, men et let strikketøj i varmen er nu også rart og AD's modeller frister, men egentlig går jeg aldrig med strik om sommeren, der er som du skriver så mange lettere alternativer. Skal jeg have en sommermodel foretrækker jeg en let cardigan, evt. i bomuld, som man hive af, hvis det bliver for varmt, frem for en hel lukket sommerbluse i strik, men det er jo en smagssag og nogle er mere kuldskære end andre. God tur til Knudsø, god arbejdslyst og god pinse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt klart også mest til lette cardigans her om sommeren; de fungerer fint som en lille jakke på de lidt køligere sommerdage - i det hele taget er jeg til cardigans året rundt :-)

   Slet
 7. hej
  ja sommer strike hummmm ved ikke rigtig om jeg syntes det tit virker for tykt på mig, men er helt vild med annette d´s tunika kjole Vandspejl, så kan godt forstå at du også er vild med den. glæder mig da til at se om du lader sig friste...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg venter også selv spændt på at jeg får taget en beslutning om hvilken model jeg skal starte med :-)

   Slet
 8. Det er da godt, du kan se positivt på det - håber, du har haft en god pinse trods job :-)

  Der er mange skønne sommermodeller at vælge imellem - der bliver aldrig fred på strikkefronten ;-) - heldigvis :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, Lene, jeg nåede til Knudsø og bade og så er jeg glad!!! Der skal ikke meget mere end en badetur til før jeg synes det har været en fantastisk dag selvom den står på nattevagt og dags-søvn!

   Og nej, fred på strikkefronten bliver der aldrig. Om så der var design-stop og aldrig mere dukker nye modeller op, vil jeg have rigeligt at strikke resten af livet, med alle de skønne modeller der allerede findes!

   Slet