tirsdag den 22. maj 2012

Ærmestrik

Det går fremad med Vanilla. Jeg har strikket skuldrene sammen og er igang med 2. ærme. Jeg tror sørme det ender med en færdig cardigan inden længe.

Jeg kan jo lige så godt vænne mig til at strikke ærmer først som sidst! Det er jo ikke noget, jeg har gjort alverden i tidligere idet meget af mit strik er ærmeløst eller ihvertfald med meget korte ærmer. Mange af mine ufoer er ufoer netop fordi jeg ikke kan tage mig sammen til at strikke ærmer. Jamen, det må jeg jo have lavet om på!!!
I haven står pæonerne med bristefærdige knopper. Og myrerne har som sædvanligt travlt på toppen af knopperne. Jeg er altså lidt fascineret af de myrer og kan stå længe og se dem spurte rundt efter den sukkerholdige saft de søger på pæonknopperne. De skader jo ikke planterne, så jeg lader dem være!
En lille update på mit sidste indlæg om opgøret med den dovne, stivlemmede, overvægtige mig: det går godt!!! Jeg nyder i den grad at have taget ansvar for min vægt og velvære! Motivationen er i top og fremskridtene til at få øje på. Styrketræning på stuegulvet, lange gåture med hundene, korte løbeture i skoven (man skal jo starte et sted), lækker sund mad og farvel til de dårlige vaner såsom cola, hvidt brød, chips osv. Jeg savner intet ved min gamle livsstil!!! Derimod elsker jeg, at jeg nu skal bruge bælte for at holde bukserne oppe - that´s nice!!!!!!!
Med to fridage og en skøn vejrudsigt forude, kan jeg da ikke andet end at nyde livet - lidt lettere :-)

24 kommentarer:

 1. Jeg strikker ofte begge ærmer på een gang, så er det hele lige pludselig færdigt og klar til montering og vask! Flot farve, du strikker i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må strikke to på én gang næste gang jeg kommer til ærmerne på en ufo!! Det er ikke fordi det er slemt at strikke ærmer; det er bare lige det med at komme igang :-)

   Slet
 2. hej Lea
  du må da til at strikke veste, med det forhold du har til ærmer ;o)
  dejligt at høre om de sunde vaner og den sunde livsstil ..
  God inspiration.
  jeg er spændt på at se Vanilla når den bliver færdig.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. He, he, ja, jeg har også tænkt på at veste og ærmeløse kjoler må være mine favoritmodeller - de kommer jo ikke til at ligge og vente på ærmer :-)

   Slet
 3. Jeg strikker somme tider ærmerne først - mens det nye strik stadig er spændende
  Hvor er det flot, du sådan har taget føringen over dit velbefindende; det er sværere end det lyder

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tit tænkt på at strikke ærmerne først, men hidtil er det blevet ved tanken. Måske skal jeg gøre alvor af det næste gang jeg skal slå op til en trøje...!!!

   Ja, det er svært at gøre op med gamle vaner, hvis ikke man er motiveret - det er jeg heldigvis nu og så er det ikke svært :-)

   Slet
 4. Hvor er det en flot farve, du strikker i. Sjovt det med dig og ærmer. Jeg synes lige det modsatte, omgangene er korte og det bliver hurtigt til noget.
  Trøjen bliver flot på en slank kvinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også vild med farven - og faktisk har jeg opdaget at det er helt hyggeligt at strikke Vanillas ærmer..... Det er bare lige det med at få taget hul på det, der kniber mig :-)

   Ja, og uha, det er lige før Vanilla er for stor; tror den ender med at skulle filtes en anelse.

   Slet
 5. Hvor er det skønt med fremgang, både motions-mad- og strikkefronten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig skønt når man kan mærke og se fremgang - og jeg er sikker på at det er fordi jeg har mere energi efter jeg "sadlede om", at der også er fremgang på strikkefronten :-)

   Slet
 6. Den trøje bliver SÅ lækker, farven er jo lige til at spise. Ærmer..... de strikkes heller ikke med lyst her.... syntes det er SÅ kedeligt!

  Tillykke med din kostomlægning, jeg kæmper også en kamp imod kiloene, men er også lige gået igang med at ændre på det, igen igen igen :).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også trøjen bliver superskøn - det ved jeg lige om lidt når den er færdig!

   Mange gode og kærlige tanker til dig, Camilla; håber din motivation er god for så er det hele lidt sjovere og nemmere. Kender det med at skulle igang igen efter en periode, hvor det af den ene eller anden grund er lidt sværere.

   Slet
 7. glæder mig vildt til at se din trøje færdig er temmelig lun på den lækre farve den har. Men sjovt har det nøjagtig på samme måde med ærmer hader at strikke dem og egentlig burde man jo glæde sig over at strikke dem, for så er man snart færdig men nej glade for ærmer bliver jeg heller aldrig..

  VIldt dejligt at høre at det bare kører derud af med din nye livsstil, jeg kæmper også selv med vægten og har lagt en masse om også droppet min cola, men min vægt vil altså ikke rigtig flytte sig selvom jeg træner derud af for fuld skrue.... men som min dreng sagde så er det nok fordi, at jeg får kæmpe store muskler.... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med musklerne, Marion :-) De er sgu så søde, de unger, når de støtter og opmuntrer os! Og de elsker os jo som vi er!

   Slet
 8. Tillykke med vægttabet og den nye livsstil jeg synes det er flot og er sikker på du nok skal nå dine mål.

  Vanilla er bare så lækker jeg må altså lave den på et tidspunkt, dit farve valg gør den til et sikker hit over en sommerkjole.

  Kh Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jane! Og jeps, jeg når mine mål - men hvis jeg piver en dag, så har du tilladelse til at give mig et spark bagi så jeg kan få tørret de øjne og komme ud og gå en tur!!!

   Vanilla er sådan en dejlig enkel model - og ja, jeg har både kjoler og nederdele liggende, der bare venter på Vanilla som det perfekte match!

   Slet
 9. Jeg er helt vild med Vanila i netop den hindbærrøde farve, du strikker den i. Hvad hedder garnet og hvad hedder farven?
  Og hvor er det flot, at du sådan lægger det hele om, jeg krydser både fingre og tæer, undtagen når jeg strikker, så er det kun tæerne.
  Min slankekur er jo gået i stå og også lidt (men ikke helt) tilbage - måske skulle jeg lægge mig i din slipstrøm ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er mere end velkommen i slipstrømmen - så lægger jeg mig i din, når vinden vender :-)

   Garnet er supersoft fra J C Rennie, farven hedder Grenadine. Ved Garnudsalg.dk hedder farven Hindbær (Blackhill Højlandsuld). Det er, såvidt jeg ved, nøjagtig det samme :-) Jeg kan ihvertfald hverken mærke eller se forskel.

   Slet
 10. Sjovt så forskellige vi er:-) Når jeg strikker en cardigan glæder jeg mig altid til jeg kommer til ærmerne, der ikke er så store og tunge at sidde med som bullen, og så går det som regel hurtigt. Lækker farve du har valgt til Vanillaen. Flot med skift til sund livsstil og vægttab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Irene. Det er skønt at have gjort det skift - og nødvendigt også.

   Jeg må virkelig se at få ændret min opfattelse af ærmestrik!! Egentlig synes jeg ikke det er træls at strikke ærmer; jeg har bare ualmindeligt svært ved at komme igang - næste gang prøver jeg enten at starte med ærmerne, eller strikke begge på én gang - eller ihvertfald at tænke som du (og Bodil) at det er den rene leg at strikke ærmer!

   Slet
 11. Hvor er du sej Lea og hvor er det godt at høre du nyder din nye livsstil. Jeg bliver helt motiveret, hvilket også er tiltrængt, da mit eget vægttab er stoppet i øjeblikket. Jeg tror jeg vil tage mig lidt sammen, for når du kan......
  Meget fin trøje, sød farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt rigtigt; når jeg kan, så kan du også :-)

   Mig, der har rygrad som en regnorm og er supergod til overspringshandlinger, er doven, uorganiseret og antiperfektionist......ikke ligefrem prototypen på en motiveret livsstils-omlægger, vel?!

   Men når jeg finder den rette motivation, så kan jeg! Og jeg ser udelukkende positivt på denne proces, nyder fremskridtene og har endnu ikke haft følelsen af at lide afsavn af nogen art!

   Slet
 12. Det er super flot at du holder ved og at der sker så meget :-)
  Mon jeg også bare skulle se at komme afsted, har også et par ekstra kg og en hælspore :-(
  Hvor er Vanilla opskriften fra, den ser lokkende ud? :-)
  Majbritt

  SvarSlet
  Svar
  1. Æv, døjer du også med hælspore?!!! Ja, så ved du ihvertfald hvad jeg snakker om!! Sådan en hælspore skulle jo forsvinde af sig selv efter en tid (årevis måske), så lad os håbe det snart sker for os!

   Vanilla er fra Helga Isagers Amimono 2010 (samme hæfte som Camomille er i).

   Slet