torsdag den 5. januar 2012

Januar-strik

Jeg vil her i januar fortrinsvis strikke på Eng, Karla den Anden, Skulderblad og Håndevending. Glæder mig til at tage de skønne modeller i brug og glæder mig lige så meget til at få nye projekter på pindene.
Faktisk har jeg en ide om at speedstrikke, så mindst to, helst tre af modellerne er færdige inden januar er det. Jeg skal simpelthen strikke mere end jeg læser resten af måneden (så var det biblioteksbesøg måske alligevel ikke så smart?!).

Jeg har holdt ord, hvad bøger og mere læsning angår. Har læst halvanden krimi i år ("Paganini kontrakten" var jeg jo halvvejs med da vi gik ind i 2012) og Karin Slaughters "Mørk treenighed" blev jeg færdig med i forgårs. Begge bøger kan anbefales til læsere, der holder af krimi-genren. Hvis man har læst mange af de skandinaviske krimiforfattere (og der er jo rigeligt at vælge imellem), skal man måske lige vænne sig til det amerikanske miljø Karin Slaughters historie foregår i - ikke negativt ment.

Nu kom der så tre krimier (og en stak strikkebøger) med hjem fra bibliotektet idag. Det harmonerer ikke så godt med mine strikkeplaner! Jeg burde nok give de lydbøger en chance - men jeg har en ide om hvorfor jeg stritter lidt imod.

Jeg tror nemlig det er selve oplevelsen af at læse, jeg elsker; at sidde med en bog; mærke dens vægt, indsnuse papir- og trykkeriduften mens øjnene glider ned over siderne og personer og miljøer bliver til billeder inde i hovedet...... Det er en helhedsoplevelse!

En lydbog kan give mig en god historie, men den gode oplevelse ligger i selve det at læse.....selv!

Jeg lover dog at prøve at høre en bog en dag - for først når jeg har prøvet ved jeg hvad jeg synes!

9 kommentarer:

 1. Man mærker, at du mangler den mega-gode oplevelse af at strikke, mens der bliver læst op for dig! Det er fantastisk!!
  Nu har jeg så også opdaget, at jeg "læser" meget bedre, når jeg læser med ørerne, end når jeg læser med øjnene. Så for mig er det 100% ideelt at kombinere strik og bøger.
  Så få det lige prøvet. Det er ikke til at bære at du ikke VED hvordan det er, men kun tror.:-)

  SvarSlet
 2. Ih Lea, du er så produktiv. Jeg synes nu du når en masse selv om du har læst bøger og det er skønne sager du har gang i.
  Jeg deler din opfattelse af bog kontra lydbog. Selv drømmer jeg dog om en Ipad, fordi jeg har nået læsebrillealderen, skal have bøgerne tæt på, og de er tunge at sidde med, når man hele tiden skal løfte dem op. Med en Ipad, kan man bare skrue op for skriftstørrelsen.

  SvarSlet
 3. hej
  fuld fart på dig med strik og bøger...
  jeg selv elsker en god bog, det at være helt fordybet i den og man bare oplever den med alt det er fedt... en ting jeg ikke vil undvære.
  Lydbøger en helt anden ting.. jeg syntes det er hyggligt at lytte til, men jeg oplever mig ikke helt så inde i bogen som når jeg læser, men syntes om en god historie så når jeg strikke og gerne vil underholde mig med noget andet også såer lydbogen pefekt, og i bilen på farten....
  glæder mig til at se dit strik på dig snart.. spænde og dejlige farver.

  SvarSlet
 4. Jeg tilslutter mig Kirsten , det er bare så fedt at kunne læse og strikke samtidigt :-)
  God weekend ...

  SvarSlet
 5. Jeg er også enig med Kirsten, så det må du altså afprøve Lea.

  De er lækre at skue dine tre strikke enheder.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 6. uhh sikke mål du lige har sat dig for der, spændende med dine projekter...

  mht bøger, har jeg skam heller ikke få læst så meget siden jeg startede med at strikke, og har heller ikke prøvet en lydbog endnu, men tænker, at jeg skal prøve det ved ikke om jeg synes det ødelægger lidt af oplevelsen.... men vi må se, deltager faktisk i en giveaway for tiden om sådanne en lydbog spændende om jeg vinder så deler jeg gerne ud af min erfaring...

  SvarSlet
 7. Glæder mig til at høre om du kaster dig ud i det lydbogshalløj, jeg har endnu ikke prøvet, men overvejer det!
  Jeg har det nemlig ligesom dig, det er selve bogen der giver oplevelsen.

  SvarSlet
 8. Lækre projekter du har gang i, jeg er imponeret - du har virkelig gang i pindene:-)

  SvarSlet
 9. Jeg kan nu godt forstå charmen ved at side med en bog - det er nu lækkert. Spændende om du når dine strikkeambitioner for januar :-)

  SvarSlet