mandag den 2. april 2012

Farver og striber

Der skal snart nogle farvede striber på pindene her. Jeg har nemlig bestilt opskriften på Mettes Glade Striber og glæder mig til at komme igang. Egentlig har jeg det lidt ambivalent med multifarvet strik (tøj i det hele taget) - skal jeg have en multifarvet trøje eller kjole på, skal farverne helst være dæmpede, matchende og dermed uden de vilde kontrastfarver. Alligevel faldt jeg pladask for Glade Striber og synes, jeg har set nogle skønne eksemplarer af den. Blandt andet hos Uldbegavet, som har strikket sin i farver, der ligner dem, jeg har valgt til mine striber.

Jeg har længe haft et par nøgler Kauni EA liggende på lageret - og idag var jeg et smut i garnbutik og købe et nøgle Kauni i andre farver; nemlig nogle pink/røde nuancer (Kauni EME). Og jeg siger ikke, hvor lang tid jeg brugte på at vælge farve (men jeg tror da nok, at Kvik, der sad og ventede i bilen, var ved at blive lidt utålmodig til sidst.....nå, pyt, han havde nu nok meget godt af at sidde og slappe af efter en lang arbejdsdag....).

Et par maskeholdere kom også med hjem. Jeg havde ikke sådan nogle - og manglede dem, da jeg strikkede Livstykketrøjen. Det gik selvfølgelig uden, men det er da unægteligt noget nemmere at sætte masker på sådan et par holdere her, end at sidde med wire, tråd og rundpind og hvad jeg ellers plejer at sætte for- og bagstykker på når de skal i venteposition.


Jeg ved altså ikke om man kan sige, at EA er særlig køn i farvesammensætningen.........men er sikker på den bliver god i selskab med EME. Ihvertfald kommer der Glade Striber ud af det møde :-)

18 kommentarer:

 1. Det bliver da en totalt glad i låget kjole :-) Jeg er også helt pjattet med Kauni garnet og mix af forskellige farver i striber - min egen kauni kjole er næsten færdig - lever blot et ensomt, forbigået liv i kurven :-(

  Glæder mig til at se striberne vokse frem i dit projekt, Lea!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lykke, du må se at få hevet din kjole frem fra den strikkekurv :-)

   Jeg glæder mig også til striberne her - slår masker op om fem min.

   Slet
 2. Den bliver da hammerflot !
  og farver skal du nok ikke være så bange for.
  jeg tror fint du kan bære dem. :o)
  Men det kræver selvfølgelig lidt tilvænning..
  jeg glæder mig til at se resultatet.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber også jeg bliver rigtig glad for at trække i de Glade Striber!

   Slet
 3. Elsker glade farver, så du må bare igang, så jeg kan se det flotte resultat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg slår lige straks masker op og glæder mig til at strikke med de glade farver :-)

   Slet
 4. hej
  hvor spænde at du vil i gang med glade striber, er selv vild med den trøj men har det nok lidt som dig, ved ikke om alle de farver er noget for mig. men jeg glæder mig til at se hvordan din bliver... og er sikker på den vil klæde dig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu må det komme an på en prøve om jeg kan/vil gå med de mange farver, men under alle omstændigheder bliver det en flot og farvestrålende strikkeproces :-)

   Slet
 5. synes de begge er rigtig fede og glæder mig til at se resultatet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver sjovt at se de to meget forskellige farvekombinationer sammen....

   Slet
 6. Uh ha, som jeg glæder jeg mig til at se resultatet. Jeg synes nemlig , at glade striber er rigtig flot - god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak; jeg er sikker på at det bliver skønt at sidde med de Glade Striber og nyde farverne undervejs - og så bliver det spændende bagefter om jeg kan bruge den :-)

   Slet
 7. Det indlæg her kunne jeg faktisk godt have skrevet for det er nøjagtig som jeg har/føler det......jeg købte også Mette's glade striber men gik bagud med garnet syndes det var for spraglet, så jeg har længe tænkt hvad jeg skulle strikke vesten i ........nu skriver du så om Kauni EA og Kauni EME.....og så er det lige jeg står helt af ........er det to forskellige garner eller.........???

  Kh Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. EA og EME er bare navnene på farverne; selve garnet er det samme.

   Jeg havde overvejet at strikke den i nogle mere dæmpede farver; der er nogle superflotte brune nuancer Kauni som kunne være lækre sammen med nogle af de grønne eller lyseblå Kauni-farver. Og så er der jo også farvekombinationer i Kauni, der vil give et mindre "multifarvet" look.

   Men nu springer jeg ud i de mere vilde farver :-)

   Slet
 8. Jeg har det med for mange farver, som jeg tror du beskriver det: jeg er lidt bange for dem. Så jeg laver aldrig noget med mange farver. Jeg kommer heller ikke til at lave de Glade Striber, selv om jeg godt kan se, at det er en herlig sommermodel. Jeg kan faktisk rigtig godt lide den, og jeg er spændt på at se mere også til din udgave, Lea. Under alle omstændigheder må det blive sjov at lave.

  Jeg har iøvrigt aldrig strikket med flerfarvet garn. Men her på det seneste har jeg købt noget hos Aalerusen - i blå, turkise og grå farver. Det er jeg faktisk vild med, farverne er passende dæmpede og tæt på hinanden, og jeg tror den snart skal på pindene som begyndelsen til Annette Danielsens Lyse Nætter.

  Den tid, den glæde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det normalt også sådan at flerfarvet garn er fint til strømper - og måske tørklæder, vanter osv, altså flerfarvet garn til "tilbehør" og ikke til decideret beklædning.

   Men der er nu mange lækre flerfarvede garner; bla. Julias, som jeg så på nært hold til Fiberfesten, så jeg glæder mig til at se dine Lyse Nætter!!

   Nogle mennesker ser helt fantastiske ud i mange pangfarver og kan bære hvad-som-helst; jeg kan bare ikke vænne mig til at se mig selv i det; men nu skal det nu komme an på en prøve med Glade Striber :-)

   Slet
 9. Lea jeg er sikker på, at de farver vil klæde dig godt, for jeg husker hvor godt du så ud i Karla kjolen, og den havde da også lidt farve på.
  Jeg er i gang med endnu en udgave af glade striber, denne gang i sort og grå, bare for at prøve noget helt andet. Glæder mig til at se din version. God påske til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også jeg kan/vil gå med de farver. Er jo ret vild med farver; bare ikke for mange på een gang :-)

   Glæder mig til at se din sort/grå udgave - sejt at du strikker en mere allerede. Ja, jeg har da også tænkt mig flere udgaver af de Glade Striber i andre farver (f.eks. i brune og lyseblå nuancer), men tit bliver det ved tanken og jeg kommer aldrig igang med nr. 2 (kun Karla, Tinas Tørklæde og Camomille har jeg fået strikket to af).

   Slet