tirsdag den 18. september 2012

De spøger stadig.....

....nogle af de modeller jeg har haft kig på siden jeg begyndte at strikke! Nogle har jeg været igang med og endte med at trævle op. Andre har jeg bare drømt om at strikke. Garn har jeg købt, indtil flere gange, i flere forskellige farver til de forskellige modeller!

Nogle af de modeller jeg først faldt for, for knap to år siden, er forlængst og af flere årsager, blevet forkastet . For eksempel troede jeg at det var nemmere og hurtigere at strikke på tykke pinde, men der blev jeg snart klogere!!! Ingen strik på tykke pinde til mig! Jeg troede også, at jeg skulle strikke masser af flerfarvestrik i vilde farver, men nej; det er kun strømper og sjaler, jeg tør gå farve-amok i.

Kjoler og cardigans er mine favoritter og selvom der dukker nye modeller op hele tiden, er det stadig nogle af "de gamle", der spøger og dukker op, hver gang jeg overvejer, hvad jeg nu skal slå op til. Annette Danielsen står bag de fleste.

Da jeg konstaterede, at Topstykket var blevet for stort, var min første tanke at genanvende det geilske bomuld/uld til Skovtur. Grunden til at jeg ikke forlængst har strikket den kjole er, at jeg  har været alt for fyldig til at passe ned i sådan en model. Nu nærmer jeg mig en Skovturs-figur og derfor er kjolen rykket frem i køen! Strikker jeg det geilske garn sammen med JC Rennies supersoft passer strikkefastheden! Så rent faktisk er jeg klar til at gå i gang med kjolen!

Eng har jo lidt samme skæbne som Topstykket; optrævlet! Men jeg vil stadig gerne have den lange flotte cardigan og en strikkeprøve med New Zealandsk Lammeuld og JC Rennie supersoft ser lovende ud og farverne er helt forrygende når de bliver strikket sammen. Så også her er det såmænd bare et spørgsmål om at få slået masker op :-)  

Syren er den ældste af alle "spøgelserne". Oprindeligt ville jeg have den i lyslilla og var ca. halvvejs da det gik op for mig at den var alt for stor (og jeg var iøvrigt ved at falde i søvn af kedsomhed over farven).....

Trævlede op og har ikke kunnet få den fine cardigan ud af tankerne siden! Har købt garn til den mange gange :-) I mindst tre forskellige farver. Sidste bud er denne lækre mørk lilla! Også her er det bare et spørgsmål om at slå masker op.......nå, ja, og så lige overveje om jeg rent faktisk gider strikke den. Er nemlig ikke spor begejstret for at strikke hulmønster!!!! Men jeg er bange for at den bliver ved med at spøge indtil jeg strikker den. Og den er så fin, så fin og jeg vil frygtelig gerne have den. Hm, hulmønster.....here I come! 
Kender du det med at visse modeller bliver ved med at spøge i baghovedet?

Nå, men sålænge det bare er en model og ikke en ånd, der spøger, kan man vel ignorere det og måske endda slå fornuften til og strikke sine ufo´er færdige før man slår op til nyt...........

Som om!

13 kommentarer:

 1. Ihh hvor jeg genkender det meste, tror bare man skal holde fast og strikke det man føler for.

  Det er dejlige klassiske modeller du har valgt og så endda af AD's hånd hvilket efter min mening bare gør dem endnu mere attraktive.

  Igen er det flotte farver du arbejder i.

  Kh Jane

  SvarSlet
 2. Det kender jeg så udmærket, det med spøgeriet ;o)
  Og man får jo ikke ro, før det er strikket - vel ? ;o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Skovtur strikkede jeg her i sommer. Den er jeg superglad for. Rigtig go model. Jeg har strikket den i en tråd tynd bomuld og en meget tråd tynd hør.
  Jeg har taget lidt oftere ud så den blev lidt breddere ned over.

  SvarSlet
 4. Hmm Lea, mine spøgelser kommer bare med mere strømpegarn om natten.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 5. Jeg har også mange spøgelser på loftet ;-)

  SvarSlet
 6. det er såmænd også nogle lækre spøgelser der spøger hos dig kan godt forstå du gerne vil lave dem...
  min todoliste vokser også støt og roligt, og har lige pt nok 4 ting jeg gerne ville have strikket helst igår :-)

  SvarSlet
 7. Hvor jeg kender det - og der er nok ikke andet for end at komme i gang.
  Jeg strikkede Eng for et par år siden, den blev for lille; nu er den atter på pindene - til en veninde
  Er vild med Skovtur, måske skal jeg gøre som Irene og tage lidt oftere ud, så jeg kan have bagen deri - det problem er du jo ude over ;-)

  SvarSlet
 8. Det kan jeg sagtens genkende. Ofte har man købt garn og opskrift til en model, som man efterfølgende ikke får strikket af en eller anden grund, eller også får man den strikket og er ikke tilfreds med den. Men en af de gode ting ved strik er også, at man kan trævle op igen og anvende garnet i helt nye sammenhænge og kombinationer til nye modeller.
  Min to-do liste er reelt en nedskrevet liste, der indeholder alle de skønne strikting, jeg er faldet over på et tidspunkt.
  Jeg kigger ofte i den og falder af og til for en gammel model, som jeg har lyst til at lave. Mange af tingene er jo tidløse, ikke mindst AD's modeller.
  Hvor er det flot, at du har nået skovturs størrelse. Den skovtur du skal strikke bliver da også superskøn i de farver. Har du set, at Camilla (Camijo), på et tidspunkt har strikket en skovtur i netop den garnkombination?

  SvarSlet
 9. Uh ha, som jeg kender det. Der er derudover et par hundrede modeller jeg gerne vil strikke, og garnet...det ligger og venter tålmodigt:-) Rigtig god strikkelyst:-)

  SvarSlet
 10. Ja, det kender jeg, her "spøger" det også altså kun i form af opskrifterne man ser

  SvarSlet
 11. Jeg ved du har drømt om disse modeller længe, og det er dejligt at høre at du stadig pønser på dem og at de alle bliver strikket op i rigtige Lea farver :)

  Eng er stadig på min ønskeliste, men jeg vil tabe mig først, gider ikke strikke så store størrelser :-D, men hvor dejligt for dig at du har tabt dig! Det er vildt flot Lea, jeg vil glæde mig til at se dig i skovtur!

  SvarSlet
 12. Lea, jeg kan kun nikke til det, du skriver.
  Min ønskeseddel er også meget lang og skiftende, men nogle ting bliver stående på den og bliver - måske - til noget.

  SvarSlet
 13. Hej Lea . Det er velkendte spøgelser du skriver om. De vokser sammen med garn lageret:-) men det er da godt altid at have gode ideer. Skovtur har jeg også kigget længe efter, den er supersød.

  SvarSlet