lørdag den 15. september 2012

Fødselsdagsgaven

...til min mor blev vasket igår, så jeg er i imponerende god tid :-)

Jeg er jo ikke den, der rider samme dag som jeg sadler, så jeg plejer at halte bagefter og være i sidste øjeblik med alting! Ikke denne gang! Min mor fylder 64 på mandag; vi skal ned og have kaffe imorgen eftermiddag og gaven er pakket og klar - yes, jeg er i god tid!

Sidste år strikkede jeg et Tinas Tørklæde til min mormor. I år får min mor et. I farverne Blomme og Lys Blomme (Rasmillas Yndlingsgarn) og jeg tror hun bliver glad for det.

Eftersom det er min lange arbejdsweekend, laver jeg så lidt som muligt her om eftermiddagen og aftenen - imellem søvn og job. Bliver nødt til at lave noget mad om lidt; Kvik og drengene er sultne! Af en eller anden årsag synes de, at det er kvindens job at lave mad - og det synes jeg helt ærligt ikke harmonerer med Yngstesønnens udsagn om at "her hos os er det mor, der er manden i huset"............
Det fine sjal fortjener da en bedre præsentation end
dette, men jeg gider ikke gå udenfor med kameraet
idag.....det er koldt!

32 kommentarer:

 1. Hvor er det bare smukt Lea..... Håber din mor bliver glad for sjalet :O)

  God arbejdsweekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi!

   Min mor blev glad.....og nu skal jeg bare slappe af og lave ingenting indtil jeg møder på job til weekendens sidste 9 timers vagt!

   Slet
 2. Ja så har du gjort det igen kære Lea.......præsteret en flot og unik gave som modtageren kun kan blive glad for.

  Kh Jane

  Ps. Det med mad /manden i huset osv.....er som udtalt her i hytten .....mærkeligt hvem der har givet hankønnet den opfattelse ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, kære Jane.

   Ja, hvor er det gået galt for de mænd? Og hvis jeg er manden i huset og det er kvindens job at lave mad, hvorfor er det så mig, der kokkerer?
   Jeg kan ikke engang lide at lave mad!!!!!!!!!!!!!!!!

   Slet
 3. Smukt sjal du har lavet,det kan da kun glæde din mor,der er jo også lagt gode tanker bag,foruden det store arbejde :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - ja, selve sjalet er jo "bare en ting", mens arbejdet bag er fyldt med varme tanker og kærlighed!

   Slet
 4. Dejligt at være i god tid ')
  Selvom vi er flere der arbejder bedst under pres.

  Hvor er det flot sjalet til din mor,
  Det skal nok falde i god jord.

  Yt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Yt.

   Ja, det er helt uvant at være i god tid - måske skal jeg prøve det igen en anden god gang.....hvis jeg kan :-)

   Slet
 5. Sjovt med sådan nogle udtalelser. Min søn plejede at sige til sine legekammerater "Min mor kan godt tæve din far". Det blev heldigvis aldrig nødvendigt at bevise dette.
  Fint sjal du har strikket, din mor bliver da superglad for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. He, he..... Godt du ikke behøvede bevise det :-)

   Mine drenge plejede at sige "min far er bare ældre end din" til naboens drenge hvis de drillede og det havde de åbenbart respekt for :-) Nu, hvor de er teenagere, synes de ikke det er noget at prale af (at have en halvgammel far).

   Slet
 6. Lækkert sjal! Det er en smuk gave til din mor,

  Skal også strikke et sjal til gave (til jul), men det var jo det der strik til mig selv, jeg skulle fokusere på ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, Berit :-) Du strikker så mange lækre modeller; du MÅ da også selv have lidt indimellem!!!

   Og når du har strikket til dig selv og jeg har set beviset, ja, så glæder jeg mig til at se hvilket sjal du skal strikke til julegave :-)

   Slet
 7. Dejlig gave til din mor :-) Her i huset laves maden af manden. Hverken børn eller børnebørn er begejstrede, hvis det er mig, der er i køkkenet - til gengæld er jeg den eneste, der ved hvordan man skrifter sengetøj og gør rent. Og det får man af en eller anden grund aldrig så meget ros for?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, rengøring og oprydning er der åbenbart ingen status i....... :-)

   Desværre siger min yngste tit at jeg er god til at lave mad (hm!!!); og jeg må indrømme at Kvik nok burde tage et madlavningskursus, hvis han skulle begynde at stå for maden (ihvertfald hvis der skal komme noget spændende og spiseligt ud af det).....

   Slet
 8. Ihhh - det er da et fantastisk smukt sjal, din mor får. Og jeg kan godt forstå, at du bliver inde i varmen - det er bare for meget efterår lige nu. God arbejdsweekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Susanne!

   Min mor blev glad og farverne er rigtig gode til hende!

   Jeps, efterår og koldt - men så er det jo bare vildt hyggeligt at tænde et par stearinlys og finde strikketøjet frem.....(ja, ja, strik er da en helårsbeskæftigelse, men ekstra skønt på kølige dage).

   Slet
 9. hej det er ennu et smukt sjal fra dine pinde. jeg er vild med dette lille sjal. og garnet... elsker det, det er blød og varmt, ser godt ud... er da sikker på at din mor bliver helt vild glad for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, hun blev meget glad! Og hun synes også det er blødt.....hun hader ellers uld :-) Dejligt at der efterhånden er så mange gode uld/bomuldsgarner!

   Slet
 10. Hej Lea
  Det sjal kan da vist ikke undgå andet end at blive et hit hos din mor.
  Sikken skøn gave at få !
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona!

   Ja, sådan et lille sjal er lige hvad jeg kan overkomme at strikke til andre :-)

   Slet
 11. sikke et smukt sjal du endnu engang har lavet :-) det kan din mor da kun blive glad for. Er selv typen der er i sidste øjeblik med tingene så kender det kun alt for godt, og man kan da blive helt overrasket over en selv, når man er færdig i rimelig god tid :-)

  Ja her i huset er det som regel også mig, der laver maden, det har de vist også en ide om, at det er kvinden der står for. Men til tider slipper jeg eller nærmest kryber udenom :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marion.

   Det var sørme en uvant og mærkelig følelse at være i så god tid :-)

   Kvik kan godt stege bøffer og frikadeller, koge pasta, æg og ris og skrælle kartofler!!!! Så jeg slipper også et par gange om året :-)

   Slet
 12. Wauw Lea endnu et smukt sjal fra din hånd. Laaaaaaang arbejds weekend. Du må lærer de drenge at det må være deres middage der.

  Tror din mor bliver rigtig glad for sjalet med de skønne varme farver.

  Ses

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de drenge har jo hjemkundskab, eller ihvertfald så har den yngste og den ældste har haft...... Men det er jo så deres argument for ikke at lave mad hjemme - når nu de også skal i skolen!

   Jeps, min mor blev glad og farverne er supergode til hende!

   Slet
 13. Hold da op hvor er det blevet flot. Din mor bliver da super glad og stolt. Og det garn er bare så lækkert

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne.

   Ja, det er dejligt både at strikke med og have om halsen, det Yndlingsgarn! Jeg overvejer også at strikke en poncho af det snart; men ja, det er jo det med de planer.....der er for mange og for lidt tid!!!

   Slet
 14. hel Lea - og nu til noget helt andet : Karla.
  jeg kan se, du har strikket et par stykker. Hvor har du mønsteret fra ? jeg har søgt forgæves på Ravelry. Er gået igang med mizz beezy til min søster - men jeg laver så mange ændringer, at jeg overvejer om jeg i virkeligheden ikke skulle strikke en anden model. Og så tænkte jeg på Karla. :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt opskriften ved min lokale garnpusher!

   Jeg synes Karla er en skøn kjole; dog tror jeg at jeg vil prøve at lave nogle ændringer ved halsen på den næste....... Miss Beezy er skøn, men det tager tid at strikke de "bieser" - også derfor jeg udsætter den gang på gang!

   Slet
 15. Hvor er det smukt - skøn skøn farve. det sidste jeg strikekde til mig selv - et lysegrønt - fik min datter øje på her i weekenden. Så nu skal jeg vist igang igen - til mig selv ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. He, he, Irene - jamen, så er din datter jo glad og hendes hals og skuldre dejligt varme - og du må igang med et til dig selv!

   Hvis altså du får tid indimellem hækleriet......Den Peruvianske kjole er jo en skøn udfordring!!

   Slet
 16. Meget smukt. Tillykke med din mor.
  Kender godt det der med altid at være bag efter, og hvor skønt det er når man for en gangs skyld er i god tid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte.

   Ja, mon ikke også man sætter mere pris på det når man så sjældent oplever at være i god tid? Tænk, hvis det blev en vane........nå, det er der ingen fare for her!!!!!

   Slet