tirsdag den 31. januar 2012

Jeg hygger mig med Mig

Er godt igang med AD´s lækre cardigan "Mig"!

Kunne jo overhovedet ikke tage en beslutning om, hvad jeg skulle strikke, så der gik nogle dage med ufo-strikning mens jeg tænkte over næste projekt. Faktisk gik jeg så vidt som til at spørge Kvik, hvilke modeller han syntes bedst om (og tro mig; Kvik er ikke den mest oplagte at spørge til råds når det kommer til tøj og kreativiteter!!!). Han kiggede nu beredvilligt på de modeller/opskrifter jeg havde til at flyde i hele stuen og pegede på to. Livstykketrøjen og Mig. Tak, sagde jeg, og slog straks op til Mig.

Det er ren hygge at strikke Mig. Noget rib og nogle snoninger. Enkelt, nemt og pænt. Efter min mening!

Lige nu strikker jeg mest på Mig - og lidt på Eng og en ufo - men jeg lægger nok det hele til side en stund for at strikke en hue fra Hattedamer, så jeg kan holde ørerne varme nu hvor det endelig er blevet lidt vinterkoldt!

Iøvrigt slutter jeg januar af med at holde mit løfte til mig selv om at læse mere. Har lige været på biblioteket efter nogle krimier, som jeg glæder mig til at læse! Og så overvejer jeg stadig de der lydbøger :-)

fredag den 27. januar 2012

Ponchoen Paula

Engang i efteråret slog jeg op til ponchoen Paula (fra Lene Home Samsøes Mere Feminin Strik), strikkede halsen og lagde den så i ufo-bunken. Der lå den godt, syntes jeg! Gad ikke strikke den! Der var så meget andet, der lokkede!

Der er stadig meget, der lokker. Faktisk så meget, at jeg ikke aner hvor jeg skal begynde! Derfor fandt jeg Paula frem igår og tog mig sammen og strikkede den færdig! Var sikker på, at jeg, mens jeg reducerede ufo-bunken, ville komme til klarhed over hvilken model, jeg skulle slå op til. Men nej; jeg er ikke blevet klogere - har bare øget garderoben med en poncho, hvilket selvfølgelig heller ikke er så skidt :-)

Paula er nemlig en dejlig poncho, der - når altså man tager sig sammen og går igang - er lynhurtig at strikke! Jeg har brugt en tråd Blackhill Højlandsuld i farven Pecannød og en tråd Drops Alpaca i en lys meleret brun, ialt ca. 270 g. Dejlig varm og blød; er sikker på jeg kommer til at bruge den meget! Har hæftet enderne "usynligt" så ponchoen kan vende som man lyster; den er fin på både ret og vrangsiden.

Og nej, jeg har ikke strikket to ponchoer - farven på det øverste billede (retsiden) er korrekt..... brugte blitz på det nederste billede (vrangsiden).... Utroligt hvad sådan en smule kamerablitz kan gøre ved farver!!!

Det var den 3. færdige model her i januar! Har faktisk fundet en anden oldsag af en ufo frem og strikket lidt på den.......og Eng vokser også, så alt i alt går det jo meget godt - MEN jeg tror da aldrig før der er gået så lang tid uden jeg har slået op til noget nyt....... Har ikke startet et eneste nyt projekt op endnu i år! Krise!!!

Nå, men nu vasker jeg Paula, mens jeg for tusindeogsyttende gang leger ÆlleBælle med modellerne på min to-do-liste!!!!

mandag den 23. januar 2012

Håndevending

Igår blev den færdig; den Geilske Håndevending. I morges, da jeg kom hjem fra job, hæftede jeg ender og vaskede den og så blev den lagt til tørre, mens jeg selv fik nogle timers tiltrængt søvn!

Her til aften fik Yngstesønnen til opgave at tage billeder af "Mor med Vest" - der skulle mange billeder til før jeg nødtvunget kunne acceptere et par stykker. Man er vel sin egen største kritiker - og ellers hjælper Yngstesønnen da gerne med følgende spørgsmål: "Mor; er du egentlig født tyk eller har du spist dig tyk?".

Tilbage til Håndevending. Nem og hurtig at strikke; kan anvendes på flere måder og er efter min mening langt pænere i virkeligheden end på billeder.

Facts:
Opskrift: Håndevending af Bente Geil
Forbrug: 179 g. Knoll Supersoft, farve Aubergine
Str.: L - lige til den store side (fordi jeg strikker lidt løst), så kunne have strikket den i M
Bemærkninger: Var i tvivl om jeg havde samlet masker op til belægningskant på den rigtige side; ellers ingen tvivlsspørgsmål undervejs. Ribstrik og Firenze-løbemønster. Enkelt!
Hit or Shit: Hit; selvom jeg egentlig ikke er så meget til veste, men den her er altså både sød, sjov og fin - og farven fantastisk :-)

fredag den 20. januar 2012

Her i weekenden....

....har jeg tre nattevagter á 9 timer, så når jeg kommer hjem mandag morgen har jeg tilbragt 27 timer i selskab med min nattevagtsmakker og vores 20 faste beboere og omkring 8 børn/unge i aflastning. Det er bestemt ikke kedeligt at være på arbejde om natten på en døgninstitution for børn og unge med såkaldt varig og betydelig nedsat funktionsevne. Der er meget langt imellem de nætter, hvor alle sover - og det bliver aldrig kedeligt at være sammen med vores fantastiske beboere! Jeg elsker mit job!!!

For mit vedkommende betyder en lang arbejdsweekend, at jeg ikke har energi til det helt vilde når jeg står op om eftermiddagen og ved at jeg skal på arbejde igen om aftenen. Sådan en weekend laver jeg så lidt som muligt herhjemme. Faktisk kan jeg bare sidde og læse og strikke og drikke kaffe det meste af tiden :-)

Det vil jeg også gøre denne weekend! Jeg er sikker på at Håndevending bliver færdig en af dagene. Og måske får jeg også læst "Den sidste gode mand" af A. J. Kazinski færdig. Og måske får jeg slået masker op til nyt projekt!
Jeg havde Håndevending med i strikkecafe ved Garn10 i onsdags. Skulle lige være sikker på jeg havde samlet masker op det rigtige sted. Heldigvis var der flere, der havde strikket den og en var i fuld gang med sin og jeg fik bekræftet, at jeg trygt kunne strikke videre. Nu er jeg godt igang med løbemaske-mønsteret!

Det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer i strikkecafe ved Garn10. Vi var næsten 30 kvinder, der motionerede både strikkepinde og tungebånd. Det siger da lidt om indehaveren og stemningen, at en garnbutik/strikkecafe så langt ude på landet (der kører ikke engang busser derud :-)), kan tiltrække så mange mennesker en almindelig onsdag aften. Men Helle er altså også en særlig kvinde og butikken er skøn - og om lidt forhandler hun også Dalegarn :-) Og husk: tjek Garn10 på facebook, da den nye hjemmeside stadig ikke er klar.
Jeg tror, at kampen om at komme først på pindene, står mellem Mig og Bluse med snoninger. Medmindre Livstykketrøje, Skovtur, Tankestreg eller Linnea tager kampen op. Og måske råber Eng så højt, at jeg ikke kan vende det døve øre til længere - det kunne jo faktisk være helt rart at få den færdig og klar til februars snestorme (ja, jeg er altså sikker på vi får snestorm i februar - det plejer vi da!!!). Nå, jeg gør jo nok som jeg plejer: slår op til nyt og strikker lidt på ufo´erne indimellem - og pludselig er noget færdigt og jeg slår op til noget nyt....igen.

tirsdag den 17. januar 2012

Karla den Anden

Karla den Anden blev færdig i søndags. Endnu en god hverdagskjole er dermed føjet til garderoben. Og en ufo streget af listen! Dejligt!

Selvom jeg er vild med mine Karla´er strikker jeg altså ikke en tredie foreløbig :-) Nu skal mine andre januar-projekter være færdige og så skal der slåes op til nye, skønne modeller!


Jeg er vild med farven på denne Karla. Fremstår lidt for lys på billederne, men når jeg står op efter nattevagt er der ikke meget dagslys tilbage, så jeg må affinde mig med indendørs billeder, der ikke altid gengiver farverne korrekt.


Facts om Karla den Anden:
Model: Karla, designet af Ellen Holm
Forbrug: 90 g. J C Rennie farve Oyster og ca. 180 g. J C Rennie farve Juno
Pinde: Addi turbo rundpind str. 3 (og 2½ til kanterne)
Str.: L (kunne faktisk godt have strikket den i M)
Bemærkninger: har strikket denne udgave med striber i skørtet og lidt længere end min første Karla
Hit or Shit: endnu et Hit :-)

fredag den 13. januar 2012

Så er der sat mere ind på strikkedrømmekontoen

Igår steg lagerkontoen med næsten 2½ kilo J C Rennie supersoft og flere strikkedrømme kan nu indfries. Der er et par modeller på min to-do-liste, der skal strikkes i dobbelt tråd og mit lager indeholdt ikke nok i samme farve til f.eks. en cardigan i dobbelt tråd. Det gør det så nu!!!!

Var i Ry og shoppe i Garngalleriet. Desværre lukker den skønne butik - så Birthe P. holder ophørsudsalg. Jeg var fristet af de mange gode tilbud, men holdt mig til planen om kun at købe supersoft! Måske når jeg derned igen inden butikken lukker helt......og så tror jeg bestemt at der kommer forskellige Alpaca- og Tweed-garner med hjem.

J C Rennie i farverne Thistledown (723 g.), Med Grey (830 g.) og Charcoal (882 g.) fra Garngalleriet i Ry. Ialt 2435 g. (og plastspolerne er fratrukket vægten)......... Der er altså næsten hvad der svarer til 49 nøgler a 50 g. - og til en pris af 14,82 kr. pr. 50 g. Det er da i orden!!!! 
Nogle af de strikkedrømme, der kan indfries efter dette garnkøb, er Annette Danielsens Tankestreg og Mig. Og ja, idag må jeg hellere lade være med at skrive for meget om hvilke modeller jeg vil strikke - det skal der såmænd nok komme indlæg om når modellerne endelig bliver til andet end drømme!

Er lige nødt til at juble lidt over at jeg har fri denne weekend!!!! Kom hjem fra nattevagt kl. 8.30 imorges og har fri helt indtil mandag aften. Første friweekend i fire uger! Imorgen har vi, Kvik, drengene og jeg, planlagt arbejdsdag - på den hyggelige måde. Den Voksne Datter flyttede hjemmefra mellem jul og nytår, så nu skal hendes gamle værelse laves om til gæsteværelse/hyggerum og et andet tomt værelse sættes istand (nej, det er ikke tomt; det er fyldt med alt muligt vi gennem årene ikke har fundet nødvendigt at smide ud.....det skal ud nu!).

Så vi lægger hårdt ud med at rydde op, smide ud, flytte rundt, gøre rent osv., derefter spiser vi frokost sammen (sker næsten aldrig) og så tager Kvik og drengene i svømmehal mens jeg bliver hjemme og bager en kage. Lidt mere oprydning og derefter dømmes der lækker middag og film, kage og sofahygge! Jeg glæder mig!

Jeg ønsker alle en rigtig dejlig weekend!

onsdag den 11. januar 2012

Om at have strikkeplaner

At jeg har gang i indtil flere projekter er ingen hindring for at planlægge de næste mange projekter. At det helt sikkert også ret beset er spild af tid, afholder mig på ingen måde fra at drømme og planlægge.

Jeg ved jo godt at jeg ikke får strikket så meget som jeg drømmer om. Jeg ved også at jeg fortryder farver og modeller undervejs. At jeg finder nye modeller, der overhaler de, der ellers har stået på to-do-listen længe. At jeg køber nyt garn istedetfor at bruge lagergarn.

Alligevel har jeg hevet lidt garn fra lageret frem og lavet en liste over hvilke modeller jeg vil strikke af det. Bare fordi det er sjovt og hyggeligt. Og fordi en stor del af min strikkefornøjelse netop ligger i at drømme om skønne modeller i fede farver.
Her ligger blandt andet Vanilla, Livstykketrøje, Topstykke, No. 1, Eskildsø, Camomille, en vest, No. 4 og en Ellen Holm tunika. Ja, det gør der ihvertfald indtil jeg træffer andre valg og begynder at strikke. Men indtil da har jeg altså planer for lagergarnet :-) Og da dette blot er et tilfældigt udvalg fra lageret, ligger der jo mange flere planer/ideer/drømme sammen med alt det andet lagergarn..... Hyggeligt tidsspild i mit tilfælde - for der kommer jo mere garn på lager og flere modeller på to-do-listen.

Ja, måske er det lidt overdrevet at kalde det tidsspild; for det er jo mens jeg strikker, at jeg tænker over nye modeller - og at strikke er vel ikke tidsspild?!!!

Aktuelt er Karla den Anden snart færdig og de tre andre januar-projekter vokser også lige så stille - og jeg hygger mig med mit strik, slapper af - skiftesvis i en tilstand af nærvær og fokus på det aktuelle strikketøj og en mere fraværende tilstand hvor jeg automatstrikker og drømmer om næste model. Sådan er mit strikkeliv.

fredag den 6. januar 2012

Årets første garnkøb

Et besøg i Garn10 har længe stået på min ønskeseddel. Hvis ikke Irene havde skrevet om butikken havde jeg ikke anet den var der. Den ligger såmænd blot små 20 km herfra, men først igår blev mit ønske opfyldt.

Jeg kan kun anbefale butikken! Lækre store lokaler i en gammel lade, smukt ombygget til garnbutik og café-afdeling (og den skal være stor for der kommer 40-50 strikkeglade kvinder i strikkecafé). Indehaveren, Helle, er en skøn og smilende kvinde som jeg glæder mig til at møde igen. Jeg skal helt sikkert på mange flere besøg i Garn10; både for at shoppe og for at hygge i strikkecafé - når altså det passer med mine vagter. Desværre har jeg arbejdsweekend nu; ellers havde jeg siddet og strikket i selskab med mange andre strikkere imorgen istedet for at sove!

Garn10 har en ny hjemmeside med webshop undervejs - tjek deres facebook-side for udvalg osv!

Selvfølgelig købte jeg garn! Havde en plan om noget brunt og noget gråt, men den grå var udsolgt, så det blev til noget brunt og noget blåt. Ja, tænk, blåt! Det er jo ikke en farve jeg har meget af, hverken i mit klædeskab eller på garnlager, men den jeansblå kan jeg nu godt lide.

Planerne for garnet er: den brune til Ellen Holms Bluse med snoninger og den blå til Rasmillas Linnea. Og så må tiden vise om de planer holder stik. Jeg har det jo med at købe garn til et projekt og så, når jeg skal igang med modellen, alligevel vælge en anden farve - som jeg selvfølgelig ikke har på lager og derfor må ud og købe - og se, det er opskriften på at holde sit lager vedlige.

torsdag den 5. januar 2012

Januar-strik

Jeg vil her i januar fortrinsvis strikke på Eng, Karla den Anden, Skulderblad og Håndevending. Glæder mig til at tage de skønne modeller i brug og glæder mig lige så meget til at få nye projekter på pindene.
Faktisk har jeg en ide om at speedstrikke, så mindst to, helst tre af modellerne er færdige inden januar er det. Jeg skal simpelthen strikke mere end jeg læser resten af måneden (så var det biblioteksbesøg måske alligevel ikke så smart?!).

Jeg har holdt ord, hvad bøger og mere læsning angår. Har læst halvanden krimi i år ("Paganini kontrakten" var jeg jo halvvejs med da vi gik ind i 2012) og Karin Slaughters "Mørk treenighed" blev jeg færdig med i forgårs. Begge bøger kan anbefales til læsere, der holder af krimi-genren. Hvis man har læst mange af de skandinaviske krimiforfattere (og der er jo rigeligt at vælge imellem), skal man måske lige vænne sig til det amerikanske miljø Karin Slaughters historie foregår i - ikke negativt ment.

Nu kom der så tre krimier (og en stak strikkebøger) med hjem fra bibliotektet idag. Det harmonerer ikke så godt med mine strikkeplaner! Jeg burde nok give de lydbøger en chance - men jeg har en ide om hvorfor jeg stritter lidt imod.

Jeg tror nemlig det er selve oplevelsen af at læse, jeg elsker; at sidde med en bog; mærke dens vægt, indsnuse papir- og trykkeriduften mens øjnene glider ned over siderne og personer og miljøer bliver til billeder inde i hovedet...... Det er en helhedsoplevelse!

En lydbog kan give mig en god historie, men den gode oplevelse ligger i selve det at læse.....selv!

Jeg lover dog at prøve at høre en bog en dag - for først når jeg har prøvet ved jeg hvad jeg synes!

søndag den 1. januar 2012

En pind....

...var hvad jeg fik strikket på årets sidste dag. Bare fordi jeg ville slutte året af med lidt strik :-) Så kl. 23.30 strikkede jeg en enkelt pind på Håndevending. Kunne såmænd sagtens have strikket meget mere; skulle hverken i byen eller have gæster nytårsaften - men nu vandt læselysten altså over strikketøjet.

Har læst "Paganini kontrakten" som jeg købte i fredags - den kan absolut anbefales (også selvom du ikke har læst "Hypnotisøren").

Jeg er meget hurtigt-læsende, så selv en bog på 5-600 sider er alt for hurtigt slut. På godt og ondt. Godt at jeg kan nå at læse mange bøger; skidt når en bog er så god at det næsten bliver en kamp at få den til at vare lidt længere. Læs langsomt Lea, så er der flere timer i det gode selskab.... Nej, når jeg læser så læser jeg! Hurtigt!

Når det kommer til strik, er jeg jo ikke nær så hurtig. Men det gør ikke noget. Jeg slapper af når jeg strikker. Og uanset om tempoet er højt eller lavt, så drejer det sig vel om at man nyder det man laver.

Strikkeplaner for 2012 har jeg mange af, men her og nu vil jeg strikke et par pinde på Håndevending og derefter kaste mig over Karin Slaughters "Mørk Treenighed" og læse lidt inden jeg skal på nattevagt.

Godt nytår til alle.

I løbet af året bliver en del af dette garn vel
til færdigt strik :-)