torsdag den 24. februar 2011

Nu drømmer jeg om sommer!

Er nemlig godt igang med min sommerkjole. Er helt vild med farverne og det er dejligt, at der er lidt mere knald på efter de lange, lange omgange rosa Topstykke :-)

Tirsdag aften lukkede jeg af for Topstykket og hæftede ender; onsdag eftermiddag vaskede jeg det og nu ligger det og tørrer og forhåbentlig gider jeg tage billeder idag! Passer perfekt i størrelsen; strikkede str M, men brugte næsten lige så meget garn som til en L, så øh, må indrømme at jeg ikke havde tjekket min strikkefasthed - burde have strikket på pind 3. Men hvad gør det, når stykket passer? Det der med strikkefasthed og strikkeprøver er detaljer, som jeg ikke hidtil har beskæftiget mig med (småtingene som strømper og huer passer alligevel), men jeg ved godt, at den ikke bliver ved med at gå! 

Derfor har jeg også tjekket strikkefastheden på min sommerkjole - og den passer fordi jeg strikker på pind 4 og ikke som foreslået i opskriften pind 4½. Ha, godt jeg strikker lidt løst, så jeg kan komme ned på en mindre pind og slipper for at sidde med de der telefonpæle-tykke pinde! Okay, pind 4 er nu også et nummer tykkere end jeg bryder mig om, men kjolen skal strikkes!!! Og så skal det blive sommer og jeg skal have sommerkjole på!

Er igang med mit sjette par strømper - det er Den Voksne Datter, der har bedt om et par og selv valgt farver. Drengene sukker også efter strømper og jeg vil også have mange flere selv, så helt droppet småtingsstrikkeriet har jeg altså ikke! Har overvejet endnu et stykke småtingsstrik; nemlig huen Edderkop fra AD´s Strik Naturligvis! til Yngstesønnen. Det vil i så fald være første gang jeg strikker en hue (og jeg har strikket mange!!!) efter opskrift. Virker da unægteligt nemmere at undlade opskrift og bare strikke en hue, men uanset hvor mange jeg har strikket, er der altså ingen der ligner Edderkoppen og hvis jeg vil have det look må jeg nok hellere følge opskriften :-)

Har fundet tid til at læse lidt (Det Forsvundne tegn af Dan Brown). I et tidligere indlæg skrev jeg, at jeg naivt havde lånt en krimi som jeg bestemt ikke havde tid til at læse - det behøvede jeg heller ikke for det gik op for mig, at jeg har læst den for år tilbage (har aldrig påstået jeg har en god hukommelse). Ved sidste biblioteksbesøg stod Det Forsvundne Tegn lige i øjenhøjde på min vej mod hylden med strikkebøger og så tænkte jeg igen, at jeg da for pokker må se at få genoptaget læsningen. Og det er jeg så igang med!

Lånte derudover nogle af de Claus Dalby-bøger jeg ikke selv ejer og ih, hvor jeg kigger billeder, læser om skønne planter, vidunderlige drivhuse og drømmer om sommer!!!


Starten på sommerkjolen er gået

Farverne er for lyse på billederne


5 kommentarer:

 1. Det går jo strygende for dig. Sikke flot glat du trikker i det bomulds garn, det kan jeg bare ikke, selv i de små strikkede cup cakes jeg laver nu buler det og er slet ikke jævnt som dit.

  SvarSlet
 2. Du er sgu for sej, Lea! Sikke et stort og flot stykke strikkearbejde...

  SvarSlet
 3. Sikke nogle fede farver, man bliver helt glad af at kigge på dem, og hvor ser det flot ud, der er da ikke meget begynder over det længere :-)
  Jeg glæder mig til at følge projektet, og til at se topstykket!!

  SvarSlet
 4. Flot du nåede i land med topstykket , for du har ganske ret , det er dræbende kedeligt at strikke , men super flot når det er færdigt .
  Din sommerkjole har jeg spottet for længe siden og jeg er også vild med den , så nu følger jeg spændt din version , for de er så skønne de farver du har valgt :-)

  SvarSlet
 5. Hanne, Susanne, Camilla og Garn Moster: Tak for de søde ord.
  Det er lidt af en omvæltning at gå direkte fra Geilsk bomuld/uld til Muskat :-) Skulle lige vænne mig til den runde Muskat, men nu synes jeg det går glidende at strikke i det. Og ja, jeg så Dropskjolen første gang for knap to år siden og har hele tiden drømt om at strikke den og nu gør jeg det - juhu :-) Muskat findes jo i de allerfedeste farver så det kan altså godt ske jeg laver en mere.....

  SvarSlet